Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ : Αιτήματα


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 
Άμφισσα 17/10/2019 
Οι μετρ της κοροϊδίας των συνταξιούχων 
   Το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) όλες  οι γνωστές τηλεπερσόνες ξανά έπιασαν δουλειά είτε πανικοβάλλοντας τους συνταξιούχους στέλνοντας τους ξανά μανά στα δικηγορικά γραφεία είτε στην καλλίτερη περίπτωση  να συμπληρώνουν αιτήσεις.
   Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στη διαμόρφωση, κατά καιρούς, στους ασφαλιστικούς νόμους, που τσάκισαν και τσακίζουν τη ζωή μας. Είναι οι ίδιοι που μας προτρέπουν στην ατομική – προσωπική λύση, μακριά από το οργανωμένο κίνημα, μακριά από το Σωματείο. Κοντά σε αυτούς και τα διάφορα Δίκτυα συνταξιούχων, που ξημεροβραδιάζουν στα κανάλια και που καμία σχέση δεν έχουν με τους συνταξιούχους παρά μόνο με τα δικηγορικά γραφεία.
     Και τι δεν μας λένε, αξιοποιώντας την κυβερνητική προπαγάνδα!!!! Οι «δόσεις» που θα πάρουμε, οι συνταξιούχοι, ως αναδρομικά, η «καλή πορεία» του προϋπολογισμού και το «κλείδωμα» του «κοινωνικού μερίσματος» για το 2019, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η «νέα εποχή» φέρνει τάχα την «ανάπτυξη για όλους». Τι αξιοποιούν δηλαδή; Όλα εκείνα που αξιοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει ότι η ανάπτυξη είναι «δίκαιη», και τότε η ΝΔ τον κατηγορούσε για «παροχολογία». Τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, που είναι δικά μας κλεμμένα λεφτά, η «υπεραπόδοση» του προϋπολογισμού, που είναι το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, και το «κοινωνικό μέρισμα», που είναι το χαρτζιλίκι στους εξαθλιωμένους, αφού πρώτα τους στράγγισαν οι κυβερνητικές πολιτικές, είναι η ξαναζεσταμένη σούπα της καλλιέργειας κάλπικων προσδοκιών.
     Όμως, την ίδια στιγμή που η ΝΔ φτιάχνει τέτοιο κλίμα, στη Βουλή συζητιέται το πολυνομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, με ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές, αδειοδοτήσεις εξπρές για τις μπίζνες επιχειρηματικών ομίλων, συντριβή των Συλλογικών Συμβάσεων, ωμή παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα σωματεία, είναι μερικά μόνο από όσα περιλαμβάνει το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο. Είναι αυτά που δίνουν απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία γύρω από την «καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού» και την προσπάθεια να ταυτιστεί και να στηρίξει ο λαός τούς «αναπτυξιακούς» στόχους του κεφαλαίου.
    Παράλληλα με το πολυνομοσχέδιο, συνεδριάζει και η «επιτροπή των σοφών» για το νέο ασφαλιστικό. Και το τι προβλέπει αυτό είναι καταστροφικό και για τους σημερινούς εργαζόμενους αλλά και για τους συνταξιούχους. Όπως ειπώθηκε (από τους «σοφούς») σε πρόσφατη ημερίδα της ΑΔΕΔΥ, επειδή το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ παρουσίασε αύξηση, σε πρώτη φάση τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν κατά 1 έτος και σε δεύτερη σε ακόμη 4 (!!!) δηλαδή στα 72 (!!!).
     Επίσης οι ίδιοι ανέφεραν ότι οι επικουρικές συντάξεις των σημερινών ασφαλισμένων και νυν ή μελλοντικών συνταξιούχων εγκαταλείπονται στην τύχη τους, σε ένα ΕΤΕΑΕΠ που σταδιακά θα «βουλιάζει» χωρίς νέους πόρους, μιας και οι εισφορές θα κατατίθενται στο τζόγο από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές που με το νέο νόμο θα είναι πλέον ο μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης. Δηλαδή με λίγα λόγια τίτλοι τέλους για τα δικά μας επικουρικά.
   Οι «σοφοί» της επιτροπής αναγνωρίζουν ότι, σε περίπτωση οικονομικής κρίσης, στο νέο αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν τα αποθεματικά, ενώ απαιτείται μακρύ χρονικό διάστημα για τον σχηματισμό ενός αξιόλογου κεφαλαίου. Αφήνουν δε ανοιχτό το θέμα του καθορισμού της Εθνικής Σύνταξης, που δε θα είναι πια σταθερή, αλλά θα εξαρτάται από την «πορεία της οικονομίας» κι «όσο το επιτρέπει η δημοσιονομική δυνατότητα της χώρας» και  από το πόσο είναι η σύνταξη στις «όμορες» χώρες της ΕΕ (Βουλγαρία;) και τις άλλες «ανταγωνίστριες χώρες» (Τουρκία).Δηλαδή με λίγα λόγια τίτλοι τέλους και για τις συντάξεις μας (όπως ήδη είναι καταντημένες) και να προετοιμαζόμαστε για το συνταξιοδοτικό μοντέλο των γειτόνων μας, με τις συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ.

Με πυξίδα τα αιτήματά μας δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω

·                     -Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
·                     -Κατάργηση του νόμου 4387/16 – νόμος Κατρούγκαλου – και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·                     -Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.
·                     -Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
·                     -Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.
·                     -Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.
·                     -Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών.
·                     -Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
·                     -Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
·                     -Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
·                     -Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα οι κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου