Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (π.σ.) : ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Φωκικού ενδιαφέροντος) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


1η ερώτηση
************
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού ημερήσιου τύπου στη Φωκίδα, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για τα κτίρια του νοσοκομείου, του ΕΠΑΛ και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου τα οποία είχαν προταθεί για χρηματοδότηση, λόγω ελλιπών μελετών. Οι φορείς αυτοί δεν έχουν τα μέσα, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις που να τους επιτρέπουν να συντάσσουν πλήρεις φακέλους 

Ερωτάσθε Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να υποβοηθούνται οι φορείς και να μην απορρίπτονται τέτοια έργα και κυρίως κτίρια όπως νοσοκομεία και σχολεία που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες.

                                                                                                                                              Δρόσος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
                                                                                                                                         Περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Φωκίδας
                                                                                                                                               με την Στερεά υπεροχής.

**************************************************

2η ερώτηση
**********
Στην τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι της Πρυτανείας επιβεβαίωσαν την πληροφορία που είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας ότι είχαν ζητήσει από την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας και τον Αντιπεριφερειάρχη την κάλυψη μέρους των εξόδων για τη διεξαγωγή ημερίδας στην Άμφισσα και αρνήθηκε κατηγορηματικά και απόλυτα.
Πιο συγκεκριμένα, εξήγησαν ότι με αφορμή τα 100 χρόνια που κλείνει το Πανεπιστήμιο το 2021, επέλεξαν να κάνουν μια ημερίδα στην Άμφισσα προς την ενίσχυση του τμήματος. Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου θέλουν να δείξουν τη σημασία του συγκεκριμένου τμήματος για το Γεωπονικό, αλλά και να κατανοήσουν οι υποψήφιοι φοιτητές ότι το εν λόγω τμήμα που είναι οικονομικού αντικειμένου δεν υστερεί σε τίποτε από αντίστοιχα άλλων πανεπιστημίων που είναι προγενέστερα.
Αν και θα έπρεπε η απόφαση αυτή της Πρυτανείας του γεωπονικού να αποτελεί ύψιστη τιμή για την περιοχή μας, ο αντιπεριφερειάρχης φέρεται να ξέκοψε κάθε περιθώριο για χρηματοδότηση, ποσού, που οι ίδιοι κοστολογούν περί τα 1500 – 2000 ευρώ, ενώ επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, παρότι η ημερίδα πρόκειται να γίνει το Μάιο και αφορά το νέο προϋπολογισμό, στον οποίο μπορεί να προβλεφθεί κονδύλι ικανό να καλύψει την εκδήλωση και όχι μόνο αυτή.
Παράλληλα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας εντός του 2020 θα χρηματοδοτήσει μέρος ή όλο «πολιτιστικών» δράσεων όπως «κλαρινο-πανηγύρια, γιορτή σαρδέλας, γιορτή γαύρου, γιορτή καλαμαριού, γιορτή καλαμποκιού, γιορτή πίττας, πίτσας, σάλτσας και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Χωρίς να υποτιμώ τίποτε και κανέναν, χωρίς σε καμιά περίπτωση να υπονοώ ότι δεν πρέπει να συμβάλουμε στη διεξαγωγή των πανηγυριών που είναι και τα γνήσια έθιμα της Ρούμελης ή των προαναφερόμενων γιορτών που χαρίζουν χαρά στους παραβρισκόμενους και αυτό το λέω με απόλυτη σαφήνεια και ειλικρίνεια.
Ρωτώ τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας:
1.Ποιες είναι οι προτεραιότητές μας σε επίπεδο χρηματοδότησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων και λοιπών, όπως και με ποια κριτήρια αυτές επιλέγονται;
2.Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν τμήματα τρία πανεπιστήμια, το Καποδιστριακό, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωπονικό. Ποια είναι η στάση της Περιφερειακής Αρχής απέναντί τους και πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες τους;
3. Ισχύει η δέσμευση της περιφέρειας για διεκδίκηση ίδρυσης πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας;

Δρόσος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Φωκίδας
με την Στερεά υπεροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου