Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ - Δελτίον Τύπου


Αφιερωμένο εξαιρετικά στον πρώην Δήμαρχο, 
ο οποίος έκανε πολλά, 
στην προσπάθειά του να μην κάνει τίποτε!...
                                                                             ΑΜΦΙΣΣΑ 17.10.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 14/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έμπρακτη στήριξη του Δήμου Δελφών στη σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ
Τα ζητήματα σχολικής στέγης και η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στον τομέα των υποδομών, αποτελούν για το Δήμο Δελφών, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή φρόντισε, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου, να παρέμβει όπου κρίθηκε άμεσα απαραίτητο προκειμένου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει απρόσκοπτα.
Ο στόχος επετεύχθη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τα προβλήματα έπαψαν να υπάρχουν. Τουναντίον ορισμένα εξ αυτών λόγω απρόβλεπτων συνθηκών (βλ. κακοκαιρία της 4ης Οκτωβρίου) επανεμφανίστηκαν, καθιστώντας επιβεβλημένη την εκ νέου παρέμβασή μας προς επίλυσή τους. Η αντίδραση της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Άμφισσας, από την πλευρά του Δήμου, κρίθηκε από την πρώτη στιγμή λογική, όμως άμεση ήταν και η ανάληψη πρωτοβουλιών, τόσο του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, όσο και των αρμοδίων Αντιδημάρχων. Αξίζει να σημειώσουμε, δε, πως στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, το μεγαλύτερο του νομού Φωκίδας και εκείνο με τα περισσότερα προβλήματα λόγω παλαιότητας, έγιναν σειρά εργασιών από την 1η Σεπτεμβρίου, καθιστώντας το κατά το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.
Ο Δήμος Δελφών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, και αφού συζήτησε εκτενώς με τη σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μερίμνησε σε πρώτο στάδιο για την κάλυψη των κατ’ επειγουσών αναγκών διαθέτοντας το ποσό των 10.000€, ενώ δεσμεύτηκε για την εξέταση όλων των πιθανών ενδεχόμενων προκειμένου το κτίριο να αναβαθμιστεί. Η συγκεκριμένη δέσμευση, η οποία γίνεται και δημοσίως, τίθεται στον έλεγχο κάθε εμπλεκομένου αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην πορεία του χρόνου, διότι πεποίθηση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι πως όπου σταματούν τα λόγια, θα πρέπει να ξεκινούν οι πράξεις.
Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Δήμαρχος Δελφών ενημερώθηκε πως απορρίφτηκε η πρόταση χρηματοδότησης του σχολικού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ, η οποία υποβλήθηκε το Φεβρουάριο του 2019, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.200.000€., μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία. Μάλιστα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε ο κ. Ταγκαλής, η απόρριψη έγινε χωρίς να βαθμολογηθεί η πρόταση που είχε υποβάλει ο Δήμος, καθώς στερείτο οριστικής μελέτης (επί ποινή αποκλεισμού).
Κατόπιν όλων αυτών, στόχος του Δήμου Δελφών είναι να ωριμάσει το ταχύτερο δυνατό την πρόταση, συντάσσοντας τις απαιτούμενες μελέτες και αναμένοντας νέα πρόσκληση χρηματοδότησης. Το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ και η επισκευή του αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, και οι έως σήμερα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το φανερώνουν περίτρανα. «Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των μαθητών και τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες μάθησης. Θα μεριμνήσουμε για την κάλυψη των αναγκών τους κάνοντας το χρέος μας απέναντί τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής.

Από το Γραφείο Δημάρχου

1 σχόλιο:

  1. ...ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή