Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Γ.ΔΡΑΚΑΚΗΣ (δ.σ.) : ΠΕΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ (γενικώς...)



Το θέατρο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
και ο φόρος των ΑΠΕΝΤΑΞΕΩΝ
των έργων της Ιτέας


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 30/09/2019 παρακολουθήσαμε κατάπληκτοι ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ δεκάδων έργων ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ!
Το … πανέξυπνο πρόσχημα ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων με σκοπό την πληρωμή των φερόμενων ιδιοκτητών της πλατείας Θεάτρου Ιτέας, κατόπιν συμβιβαστικής συμφωνίας! Ο δήμαρχος ανέπτυξε τα επιχειρήματά του, δηλαδή ότι έγινε κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου Δελφών στα μέσα Σεπτέμβρη από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης και το ποσό που διεκδικούν ανέρχεται περίπου στο 1 εκ. από τον Δήμο, ενώ άλλο 1,5 διεκδικούν από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που συνορεύουν με την πλατεία.
Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν έχει άλλα μέσα να αντιμετωπίσει το θέμα και ότι είναι μονόδρομος ο συμβιβασμός και η πληρωμή σε δόσεις, ίσως σε μια τριετία, όπως μας ανακοίνωσε σε σύσκεψη με τους Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων.
Εκπλήσσουν οι επιεικώς απαράδεκτοι και τουλάχιστον επιπόλαιοι χειρισμοί . Διότι πέραν των τεράστιων ευθυνών που αποδεδειγμένα προκύπτουν για τους χειρισμούς όλων των προηγουμένων ετών του Καποδιστριακού Δήμου Ιτέας, της πρώην Νομαρχίας και του Δήμου Δελφών για την σημερινή κατάληξη της υπόθεσης, ο ίδιος ο σημερινός δήμαρχος κ. Ταγκαλής ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, και συνεπώς αρμόδιος κατ’ εντολήν του επικεφαλής του, εγγράφως υπεύθυνος, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση(είναι γνωστά και δημοσιευμένα).
Η πράξη αναλογισμού βάσει της οποίας στηρίχτηκαν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες καταλογίζοντας συνεισφορά του Δήμου περίπου 1.000.000 ευρώ και συνεισφορά των περιοίκων περίπου των 1.500.000 ευρώ έχει ακυρωθεί το 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο και σε δεύτερο βαθμό από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Στις 12 Νοεμβρίου 2019 ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ δικαστική απόφαση αφού οι φερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει κατά της ακύρωσης στο Εφετείο Πειραιά.
Συνεπώς είναι απορίας άξιον γιατί ο δημοτική αρχή βιάζεται τόσο και δεν περιμένει την απόφαση του Εφετείου;…
Δεν υπολογίζει ούτε καν την πιθανότητα να ζητηθεί η επανασύνταξη της πράξης αναλογισμού, ούτε την κατά πολύ μείωση της συνεισφοράς σε χρήμα τόσο του Δήμου όσο και των περιοίκων αξιολογώντας τα σημερινά δεδομένα. ?
Το χειρότερο όμως είναι πως συμβιβασμός σημαίνει αποδοχή από τον Δήμο των οικονομικών απαιτήσεων, που αφήνει έκθετους τους περιοίκους της πλατείας και βορά στις οικονομικές απαιτήσεις των φερόμενων ως ιδιοκτητών.
Θα περίμενε κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του ο δήμαρχος και αυτό θα ήταν το δέον!
Αντίθετα, προφασίζεται ότι είναι απαραίτητο να κοπούν τα έργα για να πληρώσει!... και οι απεντάξεις δεκάδων έργων συνδέθηκαν με την εξοικονόμηση χρημάτων για την πληρωμή των φερόμενων ως ιδιοκτητών της πλατείας Θεάτρου. Δηλαδή κυρίως η Ιτέα και οι ΔΕ Παρνασσού και Καλλιέων θα πληρώσουν τα λάθη των αρχόντων και θα χάσουν έργα υποδομής!!!
Για την εξοικονόμηση χρημάτων υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν: από την περιστολή των δαπανών από αμφιβόλου ποιότητας εκδηλώσεις, ταξίδια, φιλοξενίες, τραπεζώματα, δήθεν δημόσιες σχέσεις κλπ τουτέστιν περίπου 500.000 ευρώ ετησίως! Άλλωστε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να γίνει από τις ασύμφορες εργολαβικές συμβάσεις όπως η σκανδαλώδης σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων με τον ΦΟΣΔΑ που μας στοιχίζει ετησίως 800.000 ευρώ και επίση φυσικά, από την μείωση της μισθοδοσίας των αιρετών.
Έτσι θα αποδείξει ο κ. Ταγκαλής ότι δεν είναι ανακόλουθος και κάνει πράξη τα προεκλογικά «ΘΑ» του…
Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες για την υποκριτική στάση του τέως δημάρχου Θ. Παναγιωτόπουλου ο οποίος με περισσό θράσος και υποκρισία - άλλωστε έτσι λειτούργησε σαν δήμαρχος στην πενιχρά θητεία του - παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, εξέδωσε δελτίο τύπου ότι δήθεν η παράταξή του ψήφισε αρνητικά και ήταν ενάντια στις απεντάξεις των έργων! Όταν προσωπικά ο ίδιος μαζί με την κα Ανδρεοπούλου και τους κκ Ραβάνη, Αγγελόπουλο και Τσονάκα ψήφισαν ΠΑΡΩΝ! Πράγμα που σημαίνει ότι η ψήφος ΔΕΝ προσμετράται στις αρνητικές ψήφους.
ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ «ΟΧΙ», δηλαδή αρνητικά μαζί με τις υπόλοιπες αρνητικές ψήφους της αντιπολιτεύσεως δεν θα περνούσε η εισήγηση Ταγκαλή περί απένταξης των έργων. Συνεπώς με μεγάλη ευκολία συμπληρώνουν τις ελλείψεις ψήφων της συμπολίτευσης… Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες και κυρίως τους δημότες της Ιτέας για την στάση του νέου Αντιδημάρχου Ιτέας κου Τσατσαρώνη, ο οποίος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, το πρώτο του έργο ήταν να συμφωνήσει και συνυπογράψει τις απεντάξεις των έργων που κυρίως αφορούν την Ιτέα και την Κίρρα. Συνοδοιπόρος και η λαλίστατη πρόεδρος Κίρρας Μαίρη Καπαρέλη η οποία ξέχασε τα μάχιμα άρθρα της για τις ασφαλτοστρώσεις του κεντρικού δρόμου της Κίρρας που έπρεπε να γίνουν . Τότε φυσικά για την ολιγωρία έφταιγε ο Κος Παναγιωτόπουλος σήμερα που δόθηκε η χαριστική βολή με την απένταξη του έργου της ασφαλτόστρωσης του κεντρικού δρόμου της Κίρρας από την σημερινή δημοτική αρχή ποιός φταίει ? Μάλλον για την Κα Καπαρέλη «πολύ καλά έπραξε» ο «δήμαρχος της καρδιάς».
Οι δημότες της Ιτέας και της Κίρρας να τους χαίρονται!!!...
Επίσης η ΔΕ Πολυδρόσου και Καλλιέων χάνουν σοβαρά έργα υποδομής δέχοντας μεγάλο πλήγμα από τις απεντάξεις έργων φυσικά με την σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων τους . Να τους χαίρονται !!!


4/10/2019
Γεώργιος Δρακάκης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
«Δελφική Δημοκρατία»

1 σχόλιο:

  1. ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΚΑΚΗ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή