Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΩΝ

Δεν αλλάζει τίποτε!...
    Σύμφωνα με το αναδημοσιευόμενο πιο κάτω για μια ακόμη φορά, πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων στην Ιτέα, για την Ναυμαχία της Αγκάλης την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την διάρκεια της παρελάσεως των αγημάτων στην παραλιακή λεωφόρο της πόλεως, θα επαιάνιζαν οι Δημοτικές Φιλαρμονικές της Αμφίσσης και της Ιτέας, καθώς και η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.
  Όπως αντελήφθησαν όμως όλοι οι παρόντες σε αυτήν την παρέλαση, την ιστορική επέτειο της Ναυμαχίας ετίμησαν μόνον οι Φιλαρμονικές του Πολεμικού μας Ναυτικού και αυτή της πόλεώς μας, με την αντίστοιχη Φιλαρμονική της Αμφίσσης, να απουσιάζει εκκωφαντικά.


  Σύμφωνα με τις (μη ασφαλείς) πληροφορίες μας, αρκετοί (εθελοντές όντως) μουσικοί της εν λόγω δημοτικής Φιλαρμονικής και για διαφόρους λόγους ο κάθε ένας, εδήλωσαν αδυναμία στο να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις της Ιτέας, για την μοναδική (με την για πρώτη φορά παγκοσμίως συμμετοχή σε ναυμαχία ατμοκινήτου πλοίου) ιστορική νίκη των Ελλήνων.  Αυτό μετεφέρθη μέσω του διευθυντού της Φιλαρμονικής, στον Δήμαρχο, ο οποίος βεβαίως, δεν είχε την δυνατότητα να υποχρεώσει εθελοντές, να ακολουθήσουν το δημοτικό και ήδη δημοσιευθέν πρόγραμμα εκδηλώσεων σε μια πόλη του Δήμου.
Εξυπακούεται ότι δεν μας ενδιαφέρουν και ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις πάσης φύσεως ...πληροφορίες και απόψεις, οι οποίες "εκυκλοφόρησαν" μετά από το πέρας των εκδηλώσεων. 

Το προκύπτον ερώτημα είναι : Πριν από την κατάρτιση και την δημοσίευση του προγράμματος, είχαν ερωτηθεί (συνηθίζεται;...) τα μέλη της Φιλαρμονικής Αμφίσσης, για το εάν προτίθενται να παίξουν ένα-δυο εμβατήρια στην παρέλαση της Ιτέας;...

  Εάν εν τω μεταξύ και μετά από αυτήν την "συνεννόηση", είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα για την συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφίσσης στις εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Αγκάλης, δεν θα έπρεπε να υπάρξει από πλευράς Δήμου, μια τροποποίηση του δημοσιευθέντος προγράμματος, ή έστω μια διευκρινιστική ερμηνεία για την απουσία της εν λόγω Φιλαρμονικής;...

  Βεβαίως, ενθυμούμαστε τις συμμετοχές των (πόσων;) Φιλαρμονικών στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθερώσεως του κάστρου της Αμφίσσης.  Κινδυνεύοντας με αυτόν τον τρόπο (ενθυμούμενοι δηλαδή), να χαρακτηρισθούμε "τοπικιστές".  Ενώ θα έπρεπε να χαιρετίζουμε κάθε τι συμβαίνον στην Άμφισσα και να σιωπούμε για κάθε τι μη συμβαίνον στην Ιτέα.

Άποψή μας : Η νικηφόρος για την ανεξαρτησία της Ελλάδος Ναυμαχία της Αγκάλης, είναι μια και μοναδική! Είναι η πρώτη παγκοσμίως με την συμμετοχή ατμοκινήτου πλοίου και είναι η ναυμαχία η οποία δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες, για την μετά από μερικές ημέρες τελειωτική ήττα των Τούρκων στην ναυμαχία του Ναβαρίνου.  
Και αυτό δεν αλλάζει, είτε παιανίζουν στην επέτειό της 10 Φιλαρμονικές, είτε μόνον μία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου