Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" - Χαρμόσυνον Δελτίον Τύπου του Δημάρχου

Νικήσαμε!

   Πρέπει να είναι κάτι σπουδαίο για τον Δήμο μας, για να "χαμογελάει και να χαίρεται ο Δήμαρχος", από αυτήν την ...επιτυχία.  Δεν εξηγείται αλλιώς.  Απλά εμείς δεν το ξέρουμε ακόμη.  Για αυτό και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο "πανηγυρίζων", τι σημαίνει για εμάς, αυτή η επιτυχία του Δήμου μας.  Και μάλιστα να μας "μαρτυρήσει" για να το καταλάβουμε κι εμείς, σε τι έχει επηρεάσει  την καθημερινότητά μας, αυτή (η μη αντιληπτή από εμάς) δράση.
  Παραθέτουμε την συνοπτική περιγραφή του νοήματος αυτής της δράσεως, από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr), μαζί με το σχετικό Δελτίον Τύπου του Δημάρχου.  Και όποιος καταλάβει, κατάλαβε.
  Το σίγουρο είναι, ότι θα πρέπει να έχει αλλάξει επί το βέλτιστον η ζωή μας.  Αλλά εμείς, μάλλον δεν το έχουμε αντιληφθεί.

***********************************

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018: «Συνδυάζω - Μετακινούμαι!»


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018 με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, Φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότηκας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων. Εκτός από τις τοπικές αρχές, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής δράσεων και ενεργών πολιτών. 

*********************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                ΑΜΦΙΣΣΑ, 29.08.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 41/2018
Θέμα: «Μία ακόμη επιτυχία για το Δήμο μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017.»



Μία ακόμη επιτυχία για το Δήμο μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017.

Στον «Οδηγό Καλών Πρακτικών 2017-2018» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, όπως δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Γραμματεία, συμπεριλαμβάνεται στις καλές πρακτικές που υλοποιήθηκαν την εβδομάδα αυτή ο Δήμος Δελφών. Είναι μάλιστα ο μοναδικός δήμος της χώρας που αναφέρεται στον οδηγό, πέραν βέβαια της πόλης Ηγουμενίτσας που κέρδισε και το ευρωπαϊκό βραβείο.

Ο Δήμος μας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις οι οποίες προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα συμμετάσχει και φέτος για 2η φορά στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για άλλη μια φορά, τους εταίρους μας για την άψογη συνεργασία που είχαμε προκειμένου να επιτύχουμε αυτή την τόσο σημαντική διάκριση για το Δήμο μας.

Τον οδηγό των καλών πρακτικών μπορείτε να τον αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://mobilityweek.eu/fileadmin/user_upload/materials/participation_resources/2018/2018%20EMW%20Best%20Practice%20Guide%20LR.pdf

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Γραμματεία να είναι: η «Πολυτροπικότητα», και το κεντρικό σύνθημα: «Mix and Move! Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».

Για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος και την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης του Δήμου μας, η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

BEST PRACTICE GUIDE2017-2018
EUROCITIES (European Secretariat) INSPIRING MOBILITYACTIONS


Ο Δήμαρχος Δελφών


Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου