Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Π. ΤΣΑΚΙΡΗΣ (πρόεδρος Τ.Κ.Τριταίας) : ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

(φωτογραφία : Μίμης Κουτρολίκος)
Ένας αγνός φίλος της Τριταίας, 
ή Υπνίας, ή Κολοπετεινίτσας, 
ή όπως αλλοιώς λέγεται!

   Με ένα γλαφυρό σε ύφος και μετ' ευχαριστήσεως αναγνωσταίο κείμενο, συνταχθέν προφανώς καλοπροαίρετα, αλλά και με πολύ λεπτή αίσθηση περιπαικτικού "χιούμορ", ο συμπαθέ- στατος φίλος μας Πρόεδρος της Δ.Κ. Τριταίας Παναγιώτης Τσακίρης, απευθυνόμενος προς την συντακτική ομάδα της τριμηνιαίας εφημερίδος του Συλλόγου Αγιαθυμιωτών "Αγιαθυμιώτικα Νέα", αναφέρεται σε "ολισθηματάκια" της εφημερίδος, τα οποία όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι μια "άδοξη απόπειρα"  για την κοινοποίηση προς όλους τους "υπευθύνους", της διακαούς επιθυμίας των Αγιο-Ευθυμιωτών, στο να ενσωματωθούν ως κοινότητα στην Δ.Ε. Ιτέας!...
Άπτεται δε και στο κείμενό του σχεδόν μονολεκτικά, των ιστορικών στοιχείων τα οποία καταμαρτυρούν το ποιός είναι ποιός (για τις δυο κοινότητες ο λόγος) και το ποιός ανήκει εκεί όπου πρέπει.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι :
Εμείς ως συντακτική ομάδα του epikourositeas.blogspot.gr, διαθέτουμε πλήρη σειρά εγγράφων, τα οποία αποδεικνύουν ...το προφανές του συλλογισμού του Προέδρου της Τριταίας και ότι τα έγγραφά μας, συμπίπτουν απολύτως με τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία επιγραμματικά επικαλείται ο Πρόεδρος.  
Και όπως λέγει ο ίδιος (και συμφωνούμε απολύτως) : "Ας όψεται η εξουσία, που έχει για δικούς της λόγους το δικαίωμα να παρανομεί!..."

***********************************************  

                                    Ημερομηνία: 4 Αυγούστου 2018 - 1:50 μ.μ.
Θέμα:
Δε φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει.
Προς: 
info@agiathimia.com
Δεν σταματούν ποτέ οι προερχόμενες από τη γραφική Μυωνία, εκπλήξεις.
Στο τελευταίο φύλλο των Αγιαθυμιώτικων Νέων, διαπιστώσαμε με έκπληξη αλλά και ιλαρή διάθεση ότι μέσα στους ου μενετούς καιρούς που ζούμε, κάποιοι εργάζονται άοκνα προσφέροντας πολιτισμό.
Στη σελίδα 12, μετά την παράθεση και κυρίως την αυθαίρετη ερμηνεία αρχαιολογικών στοιχείων, όπου η Τριταία περιγράφεται ως ένα "φτωχό χωριουδάκι......., βρώμικο" που ονομάστηκε έτσι με αυθαίρετη ταύτιση ( κάπου στην αρχή του εντύπου την ονομάζουν Κωλοπετεινίτσα- με Ω, για ευνόητους λόγους, τους οποίους μάλλον θα ισχυριστούν ότι πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους). 
Μπαίνουμε δυναμικά στην παράθεση των νέων στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία η Υπνία-Κολοπετεινίτσα είναι ένα οροπέδιο, προσάρτηση της Αγίας Ευθυμίας, η οποία ουδέποτε επικοινωνούσε εδαφικά με την Ιτέα και κακώς ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας σήμερα......
"Ας όψεται η εξουσία που έχει, για δικούς της λόγους το δικαίωμα να παρανομεί".
Αυτά τα ευχάριστα και ιλαρά αναφέρονται στα πλαίσια της σημαντικής έρευνας που παρουσιάζουν όμοροι φίλοι και ομογάλακτοι, τους οποίους αγκαλιάσαμε και φιλοξενήσαμε και συνυπάρχουμε σαν συντοπίτες και συγχωριανοί μετά την πυρπόληση της Αγίας Ευθυμίας το 1943.
Στο άρθρο του ιδίου φύλλου μάλιστα, όπου για την εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε φέτος, αναφέρονται λεπτομερώς στα πλαίσια εκτενούς ρεπορτάζ όλοι οι παριστάμενοι, πάλι μάλλον από τυπογραφικό λάθος δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ ο πρόεδρος της Τριταίας!!
Ουδεμία αναφορά, ως να μην παρέστη ΠΟΤΕ.
Είναι παραπάνω από σαφής η επιχειρούμενη "κοινωνική πολιτική" με όλα τα γνώριμα στοιχεία τα οποία είχαν "διαρρεύσει" στο παρελθόν, εγείροντας αξιώσεις για την περιοχή της Καμιώτισσας.
Τα οποία ουδέποτε είχαν τύχει αποδοχής από κανένα φορέα για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα έγγραφο στοιχείο από την πλευρά της Αγίας Ευθυμίας, η οποία γειτνιάζει με την Άμφισσα, ενώ αντίθετα υπάρχουν έγγραφα ντοκουμέντα για τα όρια της Τριταίας, την περιοχή της Καμιώτισσας και τη σύνδεση με την Ιτέα.
Άλλωστε αυτά είναι γνωστά και ισχύοντα. Θα μπορούσε να ρωτήσεις κάποιος, γιατί αυτή η "ανάδελφη επίδειξη;" Ειλικρινά δεν πιστεύουμε ότι χρησιμοποιείται μία εφημερίδα πολιτιστικού χαρακτήρα ετεροδημοτών για πολιτικάντικη χρήση στην υπηρεσία κάποιων μωροφιλοδοξιών, ενόψει των εκλογών.
Πολύ περισσότερο ούτε για να προκύψουν κάποια κέρδη εκμετάλλευσης της περιοχής η οποία χρησιμοποιείται για μεταλλευτικούς σκοπούς.Επίσης, δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε τόσο σημαντικοί ώστε να προκύπτει φθόνος για τους Τριταιώτες.....
Κατά την ταπεινή μας άποψη πρόκειται για μια άδοξη απόπειρα να φέρουν τους γνωστούς φορείς που χάραξαν τοπικά τον Καλλικράτη προ των ευθυνών τους.
Μάλιστα κύριοι! Η Αγία Ευθυμία Θέλει να ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας μαζί με την Τριταία. Για ποιο λόγο αγνοήσατε αυτή τη διακαή της επιθυμία; Εμείς σας κατανοούμε και σας συμπαραστεκόμαστε. Έτσι είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ασχολούμεθα με τα γραπτά και τις διεκδικήσεις σας. Δεν μας αρέσει να ξύνουμε πληγές........
Δεν είναι πολιτισμένο βρε αδερφέ..........

Παναγιώτης Τσακίρης
Εκπρόσωπος Τ. Κ. Τριταίας
Δ. Ε. Ιτέας
Δήμου ΔΕλφών



1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Πρόεδρε είναι τουλάχιστον άκομψο να στέλνεις στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα τη διαφωνία σου με κείμενο εφημερίδας όταν ο αναγνώστης δεν έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει αυτά που γράφεις. Μάλλον ως προεκλογικές κορώνες μπορεί να εκληφθούν τα όσα αναφέρεις. "Ξεχνάς" να γράψεις ότι τα αναφερόμενα στο κείμενο είναι αντιγραφή από το βιβλίο του Lucien Lerat και όχι ερμηνείες του συντάκτη και προσπάθεια υποτίμησης της Τριταίας ή δεν ξέρω τι άλλο "συνωμοτικό" μπορεί να υποθέτεις. Άλλωστε οι Αγιαθυμιώτες ποτέ δεν είχαν κάτι να χωρίσουν -και δεν θα έχουν και στο μέλλον- με τους φίλους και γείτονες Κολοπετινιτσιώτες. Στο κείμενο που αναφέρεσαι βρήκαμε δεκάδες φορές τη λέξη Κολοπετινίτσα όχι όμως τη λέξη "Κωλοπετεινίτσα" που "κάπου" την είδες...
    Στο κείμενο αναφέρεται το αυτονόητο: "Το σωστό θα ήταν (σημ. κατά την εφαρμογή του "Καποδίστρια") να υπαχθεί στον νέο Δήμο Ιτέας και η Αγία Ευθυμία, τα διοικητικά όρια της οποίας παρεμβάλλονται μεταξύ Ιτέας και Τριταίας ή η τελευταία να ενταχθεί στο Δήμο Άμφισσας". Εσύ, όμως, Πρόεδρε προσπαθείς να βρεις υποστηρικτές στο σενάριο που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου και το κάνεις να φαίνεται σαν διαμάχη Άμφισσας-Ιτέας.
    Αγαπητέ Πρόεδρε, "διεκδικεί" κάποιος όταν κάτι δεν του ανήκει, όταν το έχει δεν διεκδικεί. Και για να τελειώνουμε μια και καλή, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς, πέραν του Προέδρου της Τριταίας, που να πιστεύει ότι η Καμιώτσα ήταν ποτέ εδαφική περιφέρεια της Τριταίας. Άλλωστε λόγω αυτής η Αγία Ευθυμία, πέραν του "μαρτυρικού" έχει επίσημα χαρακτηρισθεί και "παραλιακό" χωριό.
    Αγαπητέ Πρόεδρε, αντιλαμβανόμαστε ότι έχεις ανάγκη από ένα σενάριο "συνωμοσίας", ενόψει των εκλογών, αλλά μην προσπαθείς να διαταράξεις τις άριστες σχέσεις μεταξύ Αγιοευθυμιωτών και Κολοπετινιτσιωτών.
    Τέλος και για να μην πούμε ότι σε όλα έχεις άδικο, θα συμφωνήσουμε ότι πράγματι στην εφημερίδα δεν αναφέρεται η παρουσία σου στην επέτειο μνήμης (ασφαλώς παράλειψη) και θα συμφωνήσουμε απολύτως με τον τίτλο που επέλεξες να δώσεις στο κείμενό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή