Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η ΙΤΕΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ

Κυριακή βράδυ 5ης Αυγούστου 2018
Παραμονή της Τοπικής μας  Εορτής 
   Με την καθιερωμένη επισημότητα και λαμπρότητα, με την πληθωρική παρουσία του κλήρου της ευρύτερης περιοχής μας και με την ακολουθία των αρχών του τόπου, κατοίκων και παραθεριστών, επραγματοποιήθη εχθές το βράδυ η λιτάνευση της εικόνος της Μεταμορφώσεως, της ομώνυμης και εορτάζουσας εκκλησίας της πόλεώς μας.  Είχε προηγηθεί η τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού και ακολούθησε η περιφορά της εικόνος συνοδεία της Φιλαρμονικής μας, στις πέριξ της εκκλησίας οδούς και στην παραλιακή λεωφόρο.

  Θαυμάσια βραδιά, κατανυκτική ατμόσφαιρα, με την Ιτέα ολόφωτη και εορτάζουσα αυτήν την ημέρα του Αυγούστου.  Με το πλήθος των ακολουθούντων την πομπή, να τιμούν μετά από τον τερματισμό της, όλα τα διαθέσιμα ...εδέσματα και δροσιστικά ηδύποτα, στα παραλιακά καταστήματα της πόλεως.


Χρόνια Πολλά στον Σωτήρη και την Σωτηρία!
Χρόνια Πολλά σε όλους μας!
Αιώνες Πολλούς στην Ιτέα μας!



  Και η ..."γκρίνια" της ημέρας :
  Εφέτος για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλεως, δεν ασβεστώθησαν τα πεζοδρόμια κατά μήκος της οδού Μεταμορφώσεως, από όπου και διέρχεται η λιτανεία με την εικόνα της εκκλησίας.
Μόνον ένας επιχειρηματίας με δική του πρωτοβουλία, ασβέστωσε το πεζοδρόμιο εμπρός από το κατάστημά του.
Οι (αυθαίρετες) ερμηνείες του γεγονότος, είναι δύο :
-  Δεν είχε ...ασβέστη ο Δήμος, λόγω οικονομικής δυσπραγίας
-  Αγνοούσε τα τυπικά και τα διαδικαστικά της τοπικής εορτής και αργίας ο (φερτός) νέος αντιδήμαρχος.
Όσον αφορά τον "αρμόδιο" για θέματα της πόλεως πρόεδρο της Τ.Κ. Ιτέας, αδυνατούσε να ασχοληθεί με το ασβέστωμα, διότι ως γνωστόν, αυτήν την εποχή (εάν είναι σωστή η ανεπιβεβαίωτη ακόμη πληροφορία),  "τρέχει" για την εκμάθηση της "Ντίξυ" στους Ρομά  της περιοχής...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου