Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΜΙΑ (εξω)ΘΕΡΙΝΗ ΑΝΑΘΕΣΗ!...

Ένα "φευγάτο" καλοκαίρι
  Ότι είχαμε ανάγκες στο να "περιποιηθούμε" τους χερσαίους παραλιακούς χώρους του Δήμου μας (γενικώς κι αορίστως). όντως τις είχαμε. Ότι για την εκτέλεση αυτών των εργασιών περιποιήσεως, απαιτείτο ειδικό μηχάνημα αμμοκαθαρισμού και κοσκινίσματος (κρισάρα δηλαδή) και το οποίο δεν διέθετε ο Δήμος μας, είναι γεγονός μη αμφισβητήσιμο.  Όπως επίσης είναι υπεράνω της  οποιασδήποτε κριτικής, η "πρεμούρα" του Δήμου μας στο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις (λόγων της τουριστικής περιόδου), των επισκεψίμων ακτών του παραλιακού μας μετώπου. 
Για αυτό λοιπόν ανετέθη με διαδικασίες "τσάκ-μπάμ"σε ιδιώτη-εργολάβο (από την Κατερίνη), αυτό το δύσκολο έργο, το οποίον και θα πραγματοποιηθεί έναντι του τιμήματος των 9.866,68 ευρώ.


   Αξιοπρόσεκτες είναι οι ημερομηνίες, εντός των οποίων επραγματοποιήθησαν οι  διαδικασίες-αστραπή, για την απ' ευθείας ανάθεση αυτού του αναγκαίου για την θερινή περίοδο έργου :
- 6/8/2018 συντάσσεται η τεχνική περιγραφή του έργου
- 8/8/2018 γίνεται η ανάληψη υποχρεώσεως
- 8/8/2018 αποφασίζεται η διάθεση της πιστώσεως από τον Δήμαρχο
- 9/8/2018 υποβάλλεται στον Δήμο η μοναδική προσφορά από τον εν τέλει ανάδοχο του έργου
- και τέλος 10/8/2018 δημοσιοποιείται η απόφαση από την θεματική αντιδήμαρχο, για την απ' ευθείας ανάθεση.

Λεπτομέρεια : Το έργο αφορά την βελτίωση και διαμόρφωση των χερσαίων παραλιακών χώρων του Δήμου Δελφών και θα παραδοθεί όπως αναφέρεται στην σύμβαση, σε 20 ημέρες (δηλαδή  μετά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σχεδόν με την λήξη της θερινής περιόδου).  Συνεπώς, οι παραλίες μας θα είναι διαμορφωμένες και περιποιημένες-έτοιμες, για το θέρος του 2019!...  (θα έχουν μεσολαβήσει βεβαίως το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας και η Άνοιξη...)

Παραθέτουμε την σχετική απόφαση της Δ/νσεως Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών

***************************************************


3 σχόλια:

  1. απορία : πόσο να κοστίζει να κατεβεί το "ειδικό" μηχάνημα από την Κατερίνη στο Γαλαξίδι;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού νιάστηκαν για τις παραλίες, γιατί δεν το κάνανε τον Απρίλιο ή το Μάϊο; Εκτός και δεν ευκαιρούσε ο εργολάβος (χα χα χα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε ντρέπονται λίγο τα λαμόγια???? Ουστ ξεφτίλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή