Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ - επανεγκαινιάσεις μνημείων

   "Ετούτοι εδώ, δεν έχουνε το Θεό τους!...  Τι πήγαν και σκαρφίστηκαν για να ρίξουνε στάχτη στα μάτια των Γαλαξειδιωτών.  Άκου λέει : Θα κάνουνε φιέστα για τα 10 χρόνια πούναι στημένο το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, στη πέρα πάντα!...
Μνήσθητί μου Κύριε...

  Λές κι ετούτη εδώ η θαλασσοθρεμένη γωνιά της Ελλάδας, που για αιώνες ατελείωτους μεγάλωνε βυζαίνοντας την άρμη και τον κάματο απ' τους αφρούς των κυμάτων, λες κι ετούτη εδώ η καραβοκύρηδων μήτρα, δεν έχει τίποτις απ' τα χνάρια της πάνω στα πέλαγα να θυμάται, παρά μόνο τα δεκάχρονα από το στήσιμο ενός αγάλματος!...
Κι είναι άδικο μωρέ.  Είναι άδικο.


  Κι αν θα πάει κόσμος για να βαρέσει παλαμάκια, να ξέρει ότι κάπου εκεί απέναντι, θάναι εκείνος ο ασπρομάλλης ο άγιος, ο καπτα-Νικόλας με τόνομα, που θα τον στηρίζουν από δεξά ο Μάμμας κι από ζερβά ο Σάθας, περιμένοντας και οι τρείς τους να σκάσουν μύτη απ' το κιόσκι, ο Κάβουρας με τον Σκούπελο.  Γιατί θάχουνε πάει λέει, να φέρουν απ' τον χηρόλακα, μια μαλαστούφα, βουτηγμένη στο ψαρόλαδο, για να φιλέψουν "τς επίσημς".

  Τι 'ναι αυτά τα πράματα μωρέ!  Τι πανηγυριώτικα καμώματα είναι ετούτα, λες κι όλα τα κάμανε καλά και τώρα δεν έχουνε τίποτα άλλο να δώσουνε στο Γαλαξείδι.

Κι ελπίζουνε να τους θυμηθεί το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού που μένει πίσω, στις εκλογές.
Εμ δεν θα τους θυμηθεί;...  Μαντήλι θα τους κουνάει!...

Άντε και στα 10χρονα, απ' το πέσιμο της σκεπής στο Παρθεναγωγείο!..."


3 σχόλια:

  1. Ύμνος στο ένδοξο Γαλαξίδι και Σεβασμός στην Ιστορία του το κείμενο αυτό, που βάζει στη θέση τους, τους ελάχιστους και τους ασχημονούντες, που με τα φθηνά και ανόητα εφευρήματα, ως αυτό του απερχόμενου Δημάρχου, που προσβάλει τον Ιερό αυτό τόπο της ναυτοσύνης μόνο και μόνο για να απευθύνει έναν (ύστατο) χαιρετισμό...εις ανάμνηση της ανυπαρξίας του στο δημοτικό θώκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί και να αξίζει να ακούσει κάποιος τον Θύμιο Μητρόπουλο να ιστορεί την ανέργεση του αγάλματος. Αντίθετα από χαιρετισμούς τυχαίων. Ωραία βραδιά θα ήταν να μίλαγε μόνο ο Μητρόπουλος και οι μουσικοί μετά.

    O Θ.Μητρόπουλος γεννήθηκε το 1939 και σπούδασε καπετάνιος και λιμενικός. Έφτασε μέχρι έβδομος γενικός γραμματέας του ΙΜΟ (International Maritime Organization). Αν και το ΙΜΟ φαίνεται ότι το ξέρουν στο δήμο Δελφών, ας βοηθήσουμε τους ξενοχωριανούς. Αυτά από την βικιπαιδεία στα αγγλικά.

    Προς πρώτο σχολιαστή: Μην επικαλείσαι τα ιερά για να αντικρούσεις την κ'ταμάρα. Δεν είναι όλα ιερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΑΦΙΈΡΩΣΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΝΕΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΙΜΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή