Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ : ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ BASKET & ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟ - από την λήξη των αγώνων 3on3

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Πλατεία "Ιτιάς"
   Με τις καιρικές συνθήκες συμμάχους και με την θέληση όλων αυτών των παιδιών να κραυγάζει σχεδόν για την ανάγκη τους να αθληθούν, εκορυφώθησαν εχθές Σάββατο 4-8-2018 οι αγώνες καλαθοσφαιρίσεως ανάμεσα σε αυτοσχέδιες "παρεΐστικες" ομάδες, στο αγαπημένο στην πόλη μας (κι όχι μόνον) "8ον Τουρνουά Basket 3on3".

   Σε έναν κατάμεστο από φίλους του αθλήματος υπαίθριο χώρο, έγιναν εχθές το απόγευμα οι τελικοί αγώνες όλων των κατηγοριών, με τελευταίον αυτόν των ανδρών, όπου οι μεν θεατές καταχειροκρότησαν ενέργειες, αθλητικότητα και αποτελέσματα, ενώ οι αγωνιζόμενοι "άπλωσαν" μέσα στο μικρό γήπεδο, την δύναμή τους, την τεχνική τους κατάρτιση και το ταλέντο τους, επιδιώκοντας την άϋλη αλλά σεβάσμια νίκη.


   Υπήρξαν χαιρετισμοί και πρόλογοι από αυτοδιοικητικούς και επωνύμους, με ευχές, προτροπές και δηλώσεις αρωγής και συμπαραστάσεως τόσον για το άθλημα, όσον και για τις υποδομές τις απαραίτητες για την εξάπλωση, ανάπτυξη και ευδοκίμηση του basket στην περιοχή μας.
  Αλλά όπως πολύ χαρακτηριστικά επεσήμανε στην μικρή του ομιλία ο αειθαλής και από όλους αγαπητός πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας Νικόλαος Κουτρόγιαννος (ο οποίος Σύλλογος με την υποστήριξη πάρα πολλών επιχειρηματιών της Ιτέας, είναι και ο διοργανωτής για συνεχόμενη φορά εφέτος αυτών των αγώνων), δεν είναι δίκαιο είπε, κοινότητες των 1.000 ή των 2.000 κατοίκων στην Στερεά Ελλάδα, να διαθέτουν κλειστά γήπεδα "παλατάκια" και ο Γ.Σ. Ιτέας, με περγαμηνές, με πανελλήνιες αναγνωρίσεις για τα επιτεύγματά του, με προπονητή ψηφισμένον ως κορυφαίον στην Στερεά  και με το έμψυχο δυναμικό του να είναι περιζήτητο από μεγάλες ομάδες, να μην έχει ένα κλειστό γήπεδο κάποιων ανεκτών προδιαγραφών, προκειμένου να "στεγάσει" την ενέργειά του.

  Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι, το μεν θέαμα ήταν εντυπωσιακό, η δε "οικογενειακή" ατμόσφαιρα ανάμεσα σε αθλητές, θεατές και Σωματείο, ήταν ότι το καλύτερο είχε να επιδείξει εχθές, ετούτη εδώ η όμορφη πόλη, η Ιτέα μας.

  Πέραν από το αγωνιστικό μέρος και τις βραβεύσεις, θα πρέπει να επισημάνουμε την πολυπληθή παρουσία μικρών παιδιών ανάμεσα στους θεατές, των οποίων ο θαυμασμός και το χειροκρότημα σε περίτεχνες ενέργειες των αθλητών, επρόδιδε την παιδεία και την αγάπη τους για το basket.

Οι δυο διαιτητές, σχεδόν μη απαραίτητοι.  Αλλά όταν εχρειάσθη, ήσαν ακριβείς και δίκαιοι.
Η Γραμματεία και η απολαυστική από μικροφώνου περιγραφή, του coach Χρήστου Μωραΐτη, καταγράφονται στα υπέρ της βραδιάς.

  Τέλος, εχθές το βράδυ, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες, ενός από ετών συντελουμένου αξιοπροσέκτου γεγονότος : 
Η καρδιά (ο πρόεδρος Νίκος Κουτρόγιαννος), το μυαλό (ο προπονητής Χρήστος Μωραΐτης) και η ψυχή (όλοι οι αθλητές του Γ.Σ. Ιτέας), παράγουν.  Παράγουν αθόρυβα, σεμνά και με πολλή προσπάθεια, έργο.  Και αυτό θα πρέπει να καταμετρηθεί ως κεφάλαιο για τον αθλητισμό και την κοινωνία μας.
Συγχαρητήρια σε όλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου