Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΚΙΣ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ''ΤΑΠΩΜΑ''!...

                    (Πανέμορφη Φωκίς!...)
Τέτοια μεταχείριση;...
Τόσος υποβιβασμός;...

   Αναγνώσαμε εχθές, το αστυνομικό ''ρεπορτάζ'' το οποίο είχε κατακλύσει τις τοπικές ιστοσελίδες και blogs, σχετικά με την σύλληψη γυναικός ''ελευθερίων ηθών'' όπως αποκαλούνται οι συγκεκριμένες γυναίκες, από αστυνομικούς του όμορου Νομού, αυτού της Βοιωτίας.  Πιο συγκεκριμένα από την Αστ/κή Δ/νση Λιβαδειάς.
 
  Αναγνώσαμε για ''παροχή'' υπηρεσιών σε ημιφωτισμένους χώρους ενός ''Bar'', για ένα μικρό κύκλωμα ''εξυπηρέτησης'' αδημονούντων και ''ελευθέρας βοσκής'' ανδρών, καθώς και για μιά μεστή σωματικά και ηλικιακά ''κυρία'', η οποία και συνελήφθη ως εγκέφαλος της μικρής αυτής επιχείρησης ''ανακούφισης'' αδέσποινων ''κυρίων''.  Οι δε φωτογραφίες των επικεφαλίδων από όλους τους αναμεταδότες της είδησης, ήσαν από ''γαργαλιστικές'', έως ''πολλά υποσχόμενες'' για την ''πραμάτεια'' των γυναικών, οι οποίες υποτίθεται ότι ήσαν καλυμμένες πίσω από αυτό το ''Bar''.
   Υποθέσαμε δε ότι, για να επέμβει η Αστυνομία της Βοιωτίας, θα έπρεπε το εντοπισθέν ''κύκλωμα'' σωματεμπορίας στην Φωκίδα, να είναι πολύ μεγάλο, να παρακολουθείται από καιρού και οι Βοιωτοί Αστυνομικοί, να ήλθαν προς βοήθεια των Φωκαίων Αστυνομικών.  Και ότι αυτό θα εσυνέβη, πλησίων των γεωγραφικών συνόρων των δυο Νομών.
Υποθέσαμε όμως λάθος!

Η Αλήθεια :
Σε ένα μικρό ''Bar'', όπου όντως ήταν η έδρα της συλληφθείσας ''κυρίας'', στο Καστράκι Δωρίδος (Προσέξτε : στο Καστράκι Δωρίδος, στα δυτικά όρια του Νομού μας και μόλις 3 χλμ από την Ναύπακτο των ...τόσων Αστυνομικών), έγινε ''Εφοδος'' Αστυνομικών από την Λιβαδειά, οι οποίοι κατέφθασαν επιβαίνοντες 4 (τεσσάρων) περιπολικών της Αστυνομίας!...   
Δηλαδή, περί τους 15 ένστολοι και οπλοφορούντες άνδρες, διέσχισαν με 4 οχήματα της Αστυνομικής Δ/σης Λιβαδειάς, ολόκληρον τον Νομό Φωκίδος από ανατολάς προς δυσμάς, προκειμένου να συλλάβουν μια εκδιδόμενη γυναίκα στο Καστράκι Δωρίδος, δίπλα από την Ναύπακτο!...

Συμπέρασμα : 
-  Ή, ο δώσας την σχετική διαταγή ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας από την Περιφέρεια (Λαμία), δεν εμπιστευόταν κανέναν αστυνομικό από την Φωκίδα για μια τόσο μεγάλη ...σύλληψη, θεωρώντας απαξάπαντες τους εν Φωκίδι Αστυνομικούς Υπαλλήλους ''υποδεέστερους'' των απαιτήσεων του εγχειρήματος,
-  Ή, η ''επαρχιακού'' τύπου πολιτική σκοπιμότητα, του επέβαλε να ''εκδράμει'' στην Δωρίδα, επιδεικνύοντας στους εντόπιους ...ψηφοφόρους, την αποφασιστικότητα και την δύναμη του εν αναμονή (ή εν δυνάμει;) Τοπάρχη.

Άχ! Φωκίδα...  Εκτός από δυστυχής, είσαι και άβουλη...

4 σχόλια:

  1. εγω απο τους 120 αστυνομικους που εχει φωκιδα ξερω τους 115 φατσικα.Η τσατσα που κρυβοταν κιολας φανταζομαι ολους.οποτε πως θα την επιαναν κ.συντακτη.Απλες αστυνομικες τακτικες σε ενα μικρο νομο που εμεις προσπαθουμε να τις κανουμε θεμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρ' ότι το σχόλιό σας είναι δυσνόητο, φανταζόμαστε ότι εννοείτε, ότι η συλληφθείσα και οι περισσότεροι Φωκαείς αστυνομικοί, ''αλληλο-εγνωρίζοντο'' και για αυτό ζητήθηκε βοήθεια από την Βοιωτία. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο, όσον αφορά την εκτίμηση την οποία δείχνει με αυτόν τον τρόπο η Διοίκηση από την Λαμία, για τους εδώ αστυνομικούς. Δηλαδή, το να θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ούτε 4-5 έμπιστοι αστυνομικοί ανάμεσα στους 120 του Νομού, οι οποίοι θα ήταν δυνατόν να κάνουν την σύλληψη....
      Εάν είναι έτσι, γιατί δεν ζητήθηκε βοήθεια από την Αστυνομία της Ναυπάκτου;
      Η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία μάλλον δικαιολογεί και την εκ του μακρώθεν προσφορά βοηθείας μέσω αυτής της επιχείρησης είναι, ο επιχειρηματικός ''ανταγωνισμός'' στην περιοχή του Καστρακίου. Όπου με το προκάλυμμα της προσβολής της δημοσίας αιδούς, έγινα αυτό το οποίο έγινε.
      Δεν το κάναμε εμείς ''Θέμα''. Είναι από μόνο του! Και σε εμάς έφθασε από την έκδηλη θυμηδία για το θέμα, των αστυνομικών υπαλλήλων της περιοχής μας. Κοινώς, ''μειδιούν μετά πικρίας''.

      Διαγραφή
  2. κ συντακτη εννοουσα οτι οι πολιτες γνωριζουν τους αστυνομικους.Πρεπει να μαθουμε αν οι αστυνομικοι ειχαν κανει ελεγχους για τις "νομιμες" παροχες που προσφερε το μαγαζι.για την μαστροπεια φαντςζομαι δεν ειχαν ταμπελες στο μαγαζι.Επομενως μου φαινεται λογικο να ερθουν"ξενοι αστυνομικοι" να κανουν νταραβερι.Ολοι εχουμε παει σε τετοια μαγαζια και ξερουμε πως γινεται νταραβερι!!Οσο για τους ναυπακτιους αστυνομικους απο οτι ξερω ανηκουν σε αλλη περιφερεια,οχι στην λαμια οπως οι βοιωτοι.Εμενα μου φαινεται απλη υποθεση,βεβαια αν οι αστυνομικοι της Φωκιδας το βλεπουν αλλιως(κατηγορουν και τον εαυτο τους εμμεσα) σηκωνω τα χερια ψηλα και συμμεριζομαι το τον προβληματισμο σας.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή