Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας : Βραβεύσεις ...''`a la carte''!


''...Όταν θέλει η Νύφη κι ο γαμπρός,
τύφλα να έχει ...ο Λαός!...''

    Επανερχόμεθα στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου στο ''Κυριακοπούλειο''.  Ως γνωστόν, είχαν κληθεί για να βραβευθούν από την Δημοτική Κοινότητα Ιτέας, την παραμονή της επετείου της Ναυμαχίας στην Αγκάλη, όλοι οι απόγονοι τέως και όχι εν ζωή Προέδρων της τέως Κοινότητος Ιτέας, από της ιδρύσεώς της.  Μαζί με αυτούς βραβεύθηκε και η εταιρεία ''S&B''  προκειμένου  ''να δώσουμε και ένα ερέθισμα (!) στους εν ζωή'', όπως ανέφερε ο Τοπικός Σύμβουλος κος Βλάσης Αρβανιτάς.
   Άποψή μας είναι ότι ο καθένας, όσον αφορά την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο της ιδιαιτέρας πατρίδας του, καταξιώνεται για τις πράξεις του και τα έργα του, από τους ίδιους τους συμπατριώτες του.  Συνηθίζεται δε, η Πολιτεία ή ο Δήμος του, να έρχεται εκ των υστέρων και να τον βραβεύει, ως αναγνώριση της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο ή την διάκρισή του σε έναν τομέα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ήδη υπάρχουσα λαϊκή καταξίωσή του.   Συνεπώς, η οποιαδήποτε απόφαση βράβευσης για κάποιον από την πλευρά του Δήμου, θα πρέπει να έχει την ''εξωθεν'' καλή μαρτυρία (αποδοχή της κοινωνίας) και την ''έσωθεν'' καλή λειτουργία (επεξεργασία και εισήγηση), από μια για αυτό τον σκοπό συσταθείσα Επιτροπή.
   Στην περίπτωση των βραβεύσεων του Σαββάτου 28-9-2013, όλα αυτά αγνοήθηκαν και η τελετή έγινε κατόπιν ''παραγγελίας''.  Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25-9-2013, δηλαδή μόλις 3 (τρείς) ημέρες πριν από την ημερομηνία των βραβεύσεων, για να αποφασισθεί ποιούς θα βραβεύσουν!!!...  Όπως θα διαβάσετε, ούτε η ''εισήγηση'' με τα ονόματα δεν δώθηκε στους ...συνεδριάζοντες για να αποφασίσουν Τοπικούς Συμβούλους!..
Το αξιοπερίεργο και λυπηρόν όμως της υπόθεσης είναι αυτό το οποίο ομολογεί ο Τοπικός Σύμβουλος κος Βλάσης Αρβανιτάς, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε λίγα λεπτά της ώρας πριν από την συνεδρίαση, για το ποιόν ''έπρεπε'' αυτός να προτείνει για βράβευση, είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους 2 (Βούλγαρη, Κουφάλη) :  
''...δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για να ακυρωθούν οι βραβεύσεις, ήδη οι προσκλήσεις για την εορτή της Αγκάλης έχουν αποσταλεί και αναφέρουν το τελετουργικό της βράβευσης.'' !!!...  Μόλις 3 ημέρες προ της τελετής!...
Και για όσους δεν το κατάλαβαν, το ποιοί θα βραβευθούν από την Δημοτική Κοινότητα Ιτέας, είχε ήδη αποφασισθεί από κάποιον/κάποια, είχαν ήδη παραγγελθεί τα τιμητικά και είχαν ήδη αποσταλεί και οι προσκλήσεις!!... Και πλέον για καθαρά τυπικούς και για λόγους ...δημοκρατικής διαφάνειας, έπρεπε να υπάρχει και κάποια στοιχειώδης απόφαση.  Έστω και με την ψήφο, 2 (δύο) μόνον Τοπικών Συμβούλων....  Φαντασθείτε τι θα γινόταν, εάν αποχωρούσε από την ψηφοφορία ο Τοπικός Σύμβουλος κος Αθ. Κουφάλης!!!...
   Το ότι παρευρέθηκαν και 50-60 (!;) εργαζόμενοι της εταιρείας S&B, προκειμένου να παρακολουθήσουν στο πρόσωπο του Διευθυντού τους, την βράβευση της εταιρείας τους, δεν είναι καθόλου κακό.  Απεναντίας.  Τίμησαν με την παρουσία τους τον εργοδότη τους.  Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, οι απόγονοι των διατελεσάντων ως Προέδρων της τότε Κοινότητας Ιτέας, τίμησαν τους δικούς τους ανθρώπους.
    Απολαύστε τον σχετικό διάλογο από τα πρακτικά της 13ης/2013 Συνεδριάσεως του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας, με θέμα την ''Απονομή Αναμνηστικών Πλακετών στα πλαίσια του εορτασμού της Δημόσιας Τοπικής Εορτής της Πόλης της Ναυμαχίας της Αγκάλης'' η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25-9-2013 στην Ιτέα.
(Προφανώς με τον όρο ''αναμόχλευση'' της ιστορίας, θα εννοείται η μη λησμόνησή της)

******************************************************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου