Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΙΤΕΑΣ ΤΟΥ 1963



Ένα ''χαρτί'' ηλικίας
50 χρόνων! 

    Δημοσιεύουμε σήμερα, στα πλαίσια ενός μικρού αφιερώματός μας για τα 50χρονα της αγαπημένης μας Φιλαρμονικής, αποσπάσματα από το Ιδρυτικό Καταστατικό του Σωματείου.  Ήταν Απρίλιος του 1963 όταν συντάχθηκε και τον Ιούνιο του ιδίου έτους, εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Άμφισσας.

*********************************************************************************







 ****************************************************************************** 
     Για την σύσταση του Σωματείου, έχουν υπογράψει 38 (τριάντα οκτώ) ιδρυτικά μέλη, τα ονόματα των οποίων, αναφέρονται στο καταστατικό  και τα οποία δημοσιεύουμε.  Να σημειώσουμε μόνον ότι από τους τότε υπογράφοντες 38, εν ζωή σήμερα είναι μόνον 4 (τέσσερεις).  Είναι οι κύριοι Βασίλειος Καραμπέτσος (δάσκαλος), Δήμος Γεωργ. Παπαδήμας, Αθανάσιος Παν. Μέγγος και Δημήτριος Σπ. Ξηρομερίτης.   Θεωρούμε λοιπόν ότι θα ήταν λογικό στα πρόσωπα αυτών των 4 συμπατριωτών μας, να αποδωθούν τιμές για όλα τα ιδρυτικά μέλη της Φιλαρμονικής μας.  Μια τελετή βράβευσης για αυτούς τους ανθρώπους, θα ήταν απόδοση τιμής της πόλεως της Ιτέας προς όλους όσους τότε τόλμησαν, να εκφράσουν την αγάπη τους προς την πόλη τους, ιδρύοντας και ''στήνοντας'' εκ του μηδενός την Φιλαρμονική της, την Μπάντα της.
Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι, ο πρώτος υπογράφων και ένθερμος υποστηρικτής της Φιλαρμονικής για όσον καιρό έζησε, ήταν ο αείμνηστος Δημήτριος Πέτσας, ο γνωστός σε όλους τους παλιούς Ιτιώτες, ως μπαρμπα-Δήμος ο Μπαλατσός.

*****************************************************************************





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου