Όσο θα αυξάνετε τους φόρους τόσο λιγότερα θα εισπράττετε μέχρι το σύστημα να καταρρεύσει. Το χαράτσι στα ακίνητα και όχι μια λογική φορολόγηση του εισοδήματος των ακινήτων αποτελεί δήμευση των ακινήτων.

Οι περισσότερες εξεγέρσεις και επαναστάσεις στην ιστορία ξεκινούν από παρακμάζοντα καθεστώτα που προσπαθούν να διατηρήσουν την ισχύ τους μέσα από εξοντωτική φορολογία.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου οι άμεσοι φόροι ήταν μειωμένοι κατά 1,8 δισ. ευρώ, οι έμμεσοι φόροι μειωμένοι κατά 1,3 δισ. ευρώ και οι φόροι κατανάλωσης μειωμένοι κατά 600 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων.

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος, όχι όμως λάθος με τον τρόπο που το εννοεί η αντιπολίτευση δηλ. της αύξησης περαιτέρω των φόρων, γιατί λεφτά υπάρχουν.

Η πλήρης  αφοσίωση της κυβέρνησης στην τακτική να πιάσουμε τον ονομαστικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, αδιαφορώντας αν καταστρέφεται υγιής παραγωγικός ιστός, όχι μόνο δεν μας φέρνει πιο κοντά στην έξοδο, αλλά πιο βαθιά στο «πηγάδι» της χρεοκοπίας που εξελίσσεται σταδιακά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Μια αριστερή κομμουστικόστροφη κυβέρνηση τι διαφορετικό θα έκανε;