Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : ''ΔΑΓΚΩΤΟ !...''



'' Εκλογικόν Τμήμα Γαλαξειδίου. Έλαβον :...''

    Στην αρχή υπήρξε η γνωστή σε όλους μας για το παραχθέν έργο της, Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών, της οποίας η εκ Γαλαξειδίου Πρόεδρός της και συνάμα Αντιδήμαρχος, της προσέδωσε λάμψη, αίγλη, φινέτσα και προπαντός ουσία.  Τελέσφορη ουσία όμως, με τους δημότες να μένουν άναυδοι από την έξυπνη και μοναδικής εμπνεύσεως κίνηση της κας Προέδρου (της Επιτροπής δηλ.), να αναθέσει απ'ευθείας σε ειδήμονα (έναντι αμοιβής εννοείται), την σύνταξη Μελέτης για τον επαναπροσδιορισμό (sic!) του Τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δελφών.  Το ότι στην πραγματικότητα, η Μελέτη ήδη υπήρχε (άρα επρόκειτο για την εξαγορά της), δεν μειώνει σε τίποτε την εφυή κίνηση της κας Προέδρου.  Τα Τουριστικά οφέλη παρ' αυτά, ακόμη αναμένονται.
   Ακολούθησαν οι ''Γαλάζιες σημαίες''.  Άξιες επαίνου οι προσπάθειες για την βράβευση των συγκεκριμένων παραλιών, σε όλον τον Δήμο Δελφών.  Τώρα, το εάν η κα Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα θεωρήσει προσωπική της αποτυχία, την μη ανάδειξη του συνόλου των ακτών του Δήμου κατά την διάρκεια της θητείας της, όντως είναι μια εκρεμμότητα, αλλά ουδόλως επηρεάζουσα την μη βράβευση της ακτής ''Βραχάκια'' στην Κίρρα με Γαλάζια σημαία.  Απλώς έτυγχε.
   Στην συνέχεια έχουμε την κεφαλαιώδη εξέλιξη για το Γαλαξείδι, την σύσταση της Λιμενικής Επιτροπής, στο ιδρυθέν από το 2004 αλλά ουδέποτε λειτουργήσαν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου. Του οποίου Ταμείου όμως, η λειτουργία ή η κατάργηση, είναι υπό συζήτηση, αν  και μέσω της επάνδρωσης του οποίου, ''τακτοποιήθηκαν'' επί τιμή διοριζόμενοι, οι πρώην Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της πόλεως.  Το εάν η ύπαρξη και λειτουργία του συγκεκριμένου Λιμενικού Ταμείου, σκοπόν έχει σύμφωνα με το σχέδιο του κου Δημάρχου, την απορρόφηση και ενσωμάτωση σε αυτό και του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος με έδρα την Ιτέα, άρα και την ''εξαφάνιση'' της Λιμενικής Αρχής από την Ιτέα, είναι κάτι το οποίο δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει τους κατοίκους του Γαλαξειδίου, οι οποίοι στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι απλά ψηφοφόροι και τίποτε άλλο.
   Δευτερευόντως ακολούθησε η ανάθεση εκπόνησης Κυκλοφοριακής Μελέτης για τον παραλιακό δρόμο του Γαλαξειδίου, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου. Έργο πνοής για την πόλη.
   Ένα γεγονός το οποίο ενδεχομένως θα ''απογειώσει'' την οικιστική (άρα και οικονομική) ανάπτυξη του Γαλαξειδίου, είναι η ασφαλτόστρωση ενός και μόνον αγροτικού δρόμου στις παρυφές της πόλης, όπου και κατασκευάζονται εμπορεύσιμες εξοχικές κατοικίες, ιδιοκτησίας της οικογένειας της κας Αντιδημάρχου.  Για αυτό και προς τον σκοπό αυτό, συμμετείχαν αχρεωστήτως και οχήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να τεθεί στην διάθεση των υποψηφίων αγοραστών, ένας δρόμος ανάλογος των προσδοκιών τους, επ' οφελεία της πόλεως βεβαίως.  Όχι, η συγκεκριμένη οδός,  σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν θα ονομασθεί σε ''Οδός Αιδούς''.
   Και τέλος, παραλείποντας τις εξαγγελίες περί αθλητικών εγκαταστάσεων, περί υδρεύσεως, περί μουσείων κ.λ.π., καταλήγουμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπ' αριθμόν 342/23 Οκτωβρίου 2013, για την κατά 50% μείωση των παγίων  τελών αποχετεύσεως της πόλεως του Γαλαξειδίου.  Έτσι τα πάγια από 100 ευρώ ετησίως ανά παροχή, γίνονται 50 ευρώ.

Το όμορφο Γαλαξείδι, γεύεται τους καρπούς της προεκλογικής περιόδου.  Και καλά κάνει!
Εμείς όμως οι υπόλοιποι;  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;  Η Περιφέρεια έστω;...

************************************************************************



1 σχόλιο:

  1. Καλα ηθελα να μαθω πως πηρανε Γαλαζιες σημαιες καποιες παραλιες μας οπως π.χ. η παραλια απο το Μαιαμι μεχρι την Απολαυση ! Και μην βιαστει κανεις να πει οτι κατηγορω την πολη μας διοτι το ακουσα απο επισκεπτες οι οποιοι πηγαν να κανουν μπανιο ! Να στειλουμε καμια φωτογραφια την ωρα που μερικοι αλλαζουν την χρηση της Σκιτσας σε οχετο αποβλητων ?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή