Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

''...ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!...''



Ορίστε; Τι είπατε;

   Σίγουρα οι 'Έλληνες θα ενθυμούνται τα πρόσφατα ''ζεϊμπέκικα'' επί Τουρκικού εδάφους, από τον τότε ''Έλληνα'' Γεώργιο Παπανδρέου, ως δείγμα προσέγγισης των δύο χωρών.  Η ''Ελληνοτουρκική Φιλία'', ασκούσε διπλωματία εκείνη την εποχή και η εξωτερική μας πολιτική, έφτανε μόλις και μετά βίας, μέχρι την εσωτερική πλευρά των συνόρων μας.  Τόσο διευρυμένη και τόσο σεβαστή!


















   
 Παραθέτουμε την διαταγή του Διοικητή των Τουρκικών δυνάμεων στην Μικρά Ασία, με την μετάφρασή της,  παραμονές της καταστροφής της Σμύρνης.  Είναι ενδεικτική των τουρκικών προθέσεων και σε συνδυασμό με τις μετέπειτα ενέργειές τους, απεδείχθη για πολλοστή φορά, όπως έχουμε ξαναγράψει, ότι το ίχνος επάνω στον χάρτη, όπου πάτησε Τούρκος, είναι μόνον κηλίδες αίματος.
   Διαβάστε λοιπόν, τι μεταδίδει σήμερα το Α.Π.Ε. από τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής στο CNN Turk.   Δύο (2) τζαμιά και έναν δικό τους Μουφτή στην Ελλάδα, ζητάει ο Νταβούτογλου, για να αφήσει να ανοίξει η κλειστή Σχολή της Χάλκης.  Σωρεία υποδείξεων και καταδικών από διάφορες Κυβερνήσεις και Διεθνείς Οργανισμούς, η Τουρκία, δεν τις λαμβάνει υπ' όψιν της και επιμένει να μας συστήνει ''να σεβαστεί η Ελλάδα το οικουμενικό(!) και σύγχρονο δίκαιο''!   Δηλαδή όπως κάνει αυτή π.χ. για το δίκαιο της θαλάσσης για τις υφαλοκρηπίδες και τις Α.Ο.Ζ.... 
Το θέμα δεν είναι ποιός μιλάει, αλλά, το ποιός ακούει!...  Και προφανώς, με αυτόν τον οποίον έχουμε σήμερα ως Υπουργό επί των Εξωτερικών, τον ονομαζόμενον επίσης και Τούρκογλου, μάλλον θα έχουμε πρόβλημα.  Ήδη  προ ημερών, είπε κάτι  περί ''κοινής διαχείρισης της θάλασσας του Αιγαίου'' και ακούστηκαν οι τριγμοί από τα κόκκαλα των Κανάρη, Μπουμπουλίνας, Παπανικολή και Μιαούλη.
Λέτε;...

*********************************************************************************
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζαμί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζητά 


η Τουρκία

 

για τη Χάλκη


Θέματα όπως η εκλογή μουφτή στη Θράκη και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Μιλώντας χτες το βράδυ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχετικά με τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού, που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στη δέσμη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα όπου ο ιερέας μια θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως «πριν από μερικά χρόνια, με οδηγία του πρωθυπουργού μας, δόθηκε η άδεια για να παίρνουν την τουρκική ιθαγένεια ιερείς ξένης ιθαγένειας, έτσι ώστε να μετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο. Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει η Ιερά Σύνοδος».

«Δεν προσεγγίζουμε το θέμα υπό το πρίσμα απόλυτης αμοιβαιότητας» σημείωσε, αλλά πρόσθεσε: «Εάν στη Θεσσαλονίκη ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ένα τέμενος, αν επίσης στην Αθήνα ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος, τότε είναι φυσιολογικό κι εμείς να περιμένουμε από την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου