Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ...ΜΩΛΟ!


Το Χοροστάσι ...χορεύει!

    Αν υπάρχει ένας Σύλλογος, ένας Όμιλος, μια ομάδα ανθρώπων στην περιοχή μας, με σκοπό και προσπάθεια, με επιμονή και με πίστη, με σεβασμό και γνώση σε αυτό το οποίο κάνει, αυτός ο Σύλλογος δεν είναι άλλος από τον Χορευτικό μας, το γνωστό ''Χοροστάσι''.
    Προσφάτως, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενέταξε στα προγράμματα της Π.Ε. Φωκίδας για οικονομική ενίσχυση και το ''Χοροστάσι'' με το ποσό των 9.300 ευρώ για αγορά παραδοσιακών στολών των χορευτών του Ομίλλου.  Και αυτό είναι μιά άμεση αναγνώριση του παραγόμενου έργου από τον Όμιλο.  Εμείς θα  χαρακτηρίζαμε τον Όμιλο, ώς την ''Ζώσα Κιβωτό'' της παράδοσής μας και της Λαογραφίας μας.  Και Μπράβο τους και Εύγε τους και Άξιοι!  Ακόμη δε, παραπάνω συγχαρητήρια στους δασκάλους τους για το κουράγιο τους και την αγάπη τους για τους παραδοσιακούς μας χορούς. 
    Όλοι λοιπόν στον μώλο Παρασκευή και Σάββατο για να δούμε την πραγματική Ελλάδα να χορεύει, να δούμε νέους ανθρώπους να κουβαλούν στις πλάτες τους την αμόλευτη παράδοση και να μην προσδοκούν τίποτε άλλο παρά την ύπαρξή τους μέσα από την ελληνικότητά τους.  
Και πάλι Μπράβο τους και Εύγε τους και Άξιοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου