Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΣ ...ΠΑΛΙΟΔΡΟΜΟΣ!

Ο δρόμος έχει, την δική του ιστορία..

   Αφορμή για αυτές τις γραμμές μας έδωσε η επίμονη ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών για την επίστρωση ενός αγροτικού δρόμου στο Γαλαξείδι.  Η είδηση είναι γνωστή, όπως και επίσης γνωστοί είναι οι εμπλεκόμενοι, οι ωφελημένοι, οι κατήγοροι, οι υπόλογοι και οι εξενιστάμενοι.   Απαξάπαντες  πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική και εννοούν να το διατυμπανίζουν τριγύρω τους, προσδοκώντας πάσης φύσεως οφέλη, από πολιτικά και κομματικά, έως οικονομικά και εντυπώσεις.  Και το ''θύμα'', το όνομα δηλαδή το οποίο ακούσια ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την Παμφωκική οπερέττα, έχει βρεθεί και σχεδόν ταιριάζει ''γάντι'' στο κλίμα και το μένος των ημερών.  Οι πάντες πλέον στην Φωκίδα, έχουν θέμα προς συζήτηση (και εκτόνωση θα λέγαμε), την ''σκαιώδη'' συμπεριφορά και ενέργεια αξιωματούχου αιρετού, του οποίου προφανώς η αντίληψη για τον Δήμο Δελφών και των Υπηρεσιών του, είναι ότι θα πρέπει να εξυπηρετεί και τα δικά του προσωπικά συμφέροντα.  Κάτι σαν να είναι ο Δήμος, η αυλή του σπιτιού του.
  Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν, μέσα στην όζουσα και πλήρη ψιθύρων ατμόσφαιρα των Δημοτικών μας πεπραγμένων, κυριολεκτικά ''ήρθε και έδεσε'' αυτή η ιστορία με τις βίλλες, τον χωματόδρομο και την επίστρωσή του.  Και βομβαρδιζόμαστε ανελλειπώς τις τελευταίες ημέρες, με απανωτές πληροφορίες, συνεντεύξεις και εξελίξεις για το θέμα, ούτως ώστε να φαίνεται φυσιολογική πλέον η επέμβαση του ..Εισαγγελέα, ή ακόμη και των Υπουργών Δημοσίων Έργων και Εσωτερικών!  Τόσο μείζον θέμα!
   Κανείς δεν θα ήθελε να είναι σήμερα στην θέση της περι ούσης ο λόγος, κας Αντιδημάρχου,  της οποίας βεβαίως, με αφορμή το συμβάν, δεν κρίνεται το πολιτικό της μέλλον, παρά μόνον η προς τα έξω εικόνα της, το profile, όπως θα έλεγε και η ίδια.  Και σίγουρα θα ήρθε στο μυαλό της μιά παλιά παροιμία, όπου μονολογώντας η καταδιωκόμενη από κυνηγό αλεπού, έλεγε : ''Δεν με νοιάζουν οι πυροβολισμοί. Το ποδοκύλημα μετά σκέφτομαι...''.
   Κι από την άλλη μεριά, τόσο μένος πιά; Τόση δίψα για πολιτικό αίμα;  Εμφανίστηκε πλήθος ''δημοσιογραφούντων'' οι οποίοι μόνον πολεμικό ρεπορτάζ δεν έκαναν, μεταφέροντας συνεχώς ειδήσεις για το ποιός μίλησε, ποιός θα έπρεπε να μιλήσει και αναλυτικές αναφορές για την επεξήγηση φωτογραφιών και αρμοδιοτήτων από τους ...αρμόδιους.  Ωσάν να μην μας απασχολεί τίποτε άλλο στον Δήμο Δελφών και στην μία και μοναδική παρασπονδία, ''πέσαμε'' όλοι επάνω στον παραβάτη.  Ενθυμούμαστε την μνημειώδη ρήση του αείμνηστου Γιαννόπουλου, ο οποίος σχολιάζοντας τις διαστάσεις τις οποίες είχε πάρει το θέμα του σπιτιού Ανδρέα Παπανδρέου- Δήμητρας Λιάνη, είχε 'πεί το περίφημο:  ''Για ένα κωλόσπιτο;..''.  Έτσι και τώρα, παραφράζοντας τα λόγια του, θα ήταν δυνατόν να 'πεί κάποιος: ''Για έναν κωλόδρομο;..''.(μετα συγχωρήσεως για την βωμολοχία, αλλά έτσι είχε καταγραφεί).
   Ο Τουρισμός πάει καλά, το καλοκαίρι έρχεται, ο λόγγος έλαμψε από καθαριότητα, η Σκίτσα έγινε Γαλάζια, τα πολιτιστικά τακτοποιήθηκαν και τα optimist έρχονται. Το πρόβλημα είναι ο δρόμος;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου