Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΣΤΡΩΜΗ


Στην Στρώμη!

    Εκεί μας καλεί η δραστήρια Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.  Στην Στρώμη.  Εορτάζει το χωριό στις 24 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος και η κα Μαίρη Ανδρεοπούλου, μας προτρέπει την εκδρομή μας εκείνης της ημέρας, να την προγραμματίσουμε προς την όμορφη βορεινή απόληξη της Γκιώνας, προς την Στρώμη.  Εκεί όπου χαμηλώνει η ορεινή καρδιά της Φωκίδας, για να συναντήσει και να ενωθεί με την στρογγυλεμένη και καταπράσινη Οίτη.  
    Και γιατί όχι;  Πανέμορφα μέρη, φιλόξενοι άνθρωποι, μια Ρούμελη εντελώς παρθένα και δικιά μας, ένας τόπος να το χαρείς και να τον ''χωρέσεις'' μέσα στην καρδιά σου.  Γιατί στην Στρώμη και στην ευρύτερη περιοχή του παλαιού Δήμου Καλλιέων, δεν βλέπεις με τα μάτια.  Απλά αισθάνεσαι τον τόπο με την καρδιά σου.
   Μετά την λειτουργία λοιπόν, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ο Σύλλογος Στρωμιτών Φθιώτιδας  ''Η Κρύα Βρύση'', έχει προγραμματίσει μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην πλατεία του χωριού, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.  Αυτό θα γίνει κατά τις 11:00' η ώρα.
Για όσους θα βρεθούν εκεί και δεν θα βιάζονται να φύγουν (και ελπίζουμε να είναι αρκετοί αυτοί), συστήνουμε το πολύ καλό τσίπουρο στο καφενείο της πλατείας κι ελπίζουμε ο πλάτανος να έχει απλωμένα και πρασινισμένα τα κλαδιά του για να ''φιλέψει'' με δροσιά, όλους τους καλεσμένους. Κοντά σε αυτούς και εμάς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου