Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΘΕΣΗ! ΠΑΛΙ;..


Από εμένα, για εμένα,
με αγάπη, εγώ!

   Βεβαίως, σύμφωνα με τον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, όταν συντρόφευε την τεράστια Μαρινέλα, τραγουδώντας για αυτήν, της έλεγε : ''τα λόγια είναι περιττά...''.  Όμως εδώ θα χρειασθεί να προσθέσουμε κάτι.  Ήδη όμως ξανά-γραμμένο, αλλά πρέπει να το προσθέσουμε.
  Η εταιρεία ''ΨΙΜΟΥΛΗΣ Ο.Ε.'', έχει έδρα την Άμφισσα, Τσίγκα 7 τηλ. 22650-72511 και μέλη της είναι οι κύριοι Αργύρης Δ. Ψιμούλης και Δημήτριος Αργ. Ψιμούλης.  Αντικείμενο εργασιών της εταιρείας είναι  Μελέτες, Κατασκευές, χωματουργικά, διαμορφώσεις χώρων και Τεχνικά έργα.
    Στην ίδια διεύθυνση Τσίγκα 7 και με το ίδιο τηλέφωνο, στεγάζεται η εταιρεία ΙΝΦΩΚ Ο.Ε. με αντικείμενο εργασιών, την  παροχή υπηρεσιών στο διαδίκτυο και με μέλη τους κυρίους Αθ. Παναγιωτόπουλο και Δημ. Ψιμούλη.  Είναι η γνωστή εταιρεία στην οποία είχε δοθεί με απ' ευθείας ανάθεση από την αντιδήμαρχο κα Λαΐνη, το έργο  της δημιουργίας της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Δελφών, έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ. 
    Επίσης όμως στην ίδια διεύθυνση και με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου, στεγάζεται η εταιρεία ''Πληροφορική Φωκίδας'', ιδιοκτησία της οποίας είναι ο ιστότοπος  www.amfissapress.gr και μέλη της είναι επίσης οι κύριοι Αθ. Παναγιωτόπουλος και Δημ. Ψιμούλης.  
    Το μόνο το οποίο θα προσθέσουμε-υπενθυμίσουμε και ήδη γνωστό, είναι οι υπάρχουσες σχέσεις εξ αίματος και εξ αγχειστίας, ανάμεσα στα μέλη των 3 ''συγγενών'' εταιρειών με τις οικογένειες των Αθ. Παναγιωτόπουλου (προέδρου του Δ.Σ. Δήμου Δελφών)  και Γιώτας Λαΐνη (αντιδημάρχου Δ.Ε. Ιτέας).


    Να σημειώσουμε μόνον ότι ανάλογα ποσά έχουν εγκριθεί ταυτοχρόνως και για άλλες Δ. Ενότητες, αλλά με άλλους αναδόχους.  Επίσης ότι το προβλεπόμενο-εγκεκριμένο ποσό από την Οικονομική Επιτροπή είναι 12.600 ευρώ.  Το εάν είναι μέσα στις δραστηριότητες ή τις δυνατότητες της εταιρείας και ο καθαρισμός  της βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους, ούτε μας αφορά, ούτε είναι το ζητούμενο.  Και βεβαίως, το να επαναλάβουμε το λεχθέν για την γυναίκα του Καίσαρα, ενδεχομένως να είναι ουτοπία.  
  Σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι οποίοι θα κρίνουμε από εδώ, την νομιμότητα ή μη της ανάθεσης.  Μετά την σωρεία των συμπτώσεων όμως, έχουμε κάθε δικαίωμα να σκεφθούμε ότι θέλουμε.  Οι Αιρετοί μας έχουν την δυνατότητα να αναθέτουν κατά το δοκούν, αλλά κι εμείς έχουμε την ελευθερία να υποθέτουμε επίσης κατά το δοκούν.  Θεμιτό;  Ή μήπως έχουμε φθάσει στο έσχατο σημείο πράξεων και σκέψεων απαξάπαντες, με ότι σημαίνει αυτό για το πολιτισμικό επίπεδο της κοινωνίας μας; 

1 σχόλιο:

  1. Εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους.
    Δηλαδή να καθαριστούν με χορτοκοπτικό τα ξεράδια;

    Άϊντε και χρειάζεται όντως επίβλεψη μηχανικού για να γίνουν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, δεν μπορεί ο Δήμος Δελφών να το κάνει μόνος του; Τεχνική υπηρεσία υπάρχει, να προσλάβει απευθείας εργάτες για την κοπή των χόρτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή