Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ...


Η Εγγύηση!
Ο Διοικητής της ΤτΕ κος Προβόπουλος μίλησε σήμερα
για Ανάκαμψη και Ανάπτυξη  της Οικονομίας από το 2014.
Είναι η 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια όπου επαναλαμβάνει κάθε Ιούνιο το ίδιο πράγμα:
Ανάκαμψη και Ανάπτυξη από του ...χρόνου!

Εχθές 11-6-2013
*************************

  Για αυτήν την περίπτωση, δεν είχε προβλεφθεί κανένα σχέδιο εξόδου και δεν είχε υπολογισθεί καμμία πιθανότητα στο να συμβεί: Η κατάρρευση των Ελληνικών Τραπεζών!  Έφτασαν οι διοικούντες την χώρα στο σημείο να δανείζονται εξ ονόματος του ελληνικού λαού, με υπόχρεους και δανειζόμενους τους έλληνες και τα χρήματα να δίνονται για την ''ανακεφαλοποίηση'' των Τραπεζών, οι δε Τράπεζες να καταρρέουν!  Το χρέος όμως να παραμένει αναλλοίωτο και σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων.
Φαντασθείτε ότι ανοίξατε έναν οίκο ανοχής, ως επιχειρηματίας, για να βοηθήσετε στην ''ανακούφιση'' του ανδρικού πληθυσμού και ξαφνικά εντοπίζεται από τους ελέγχους, η ύπαρξη ιού AIDS στα ''κορίτσια''.  Θα πηγαίνατε βεβαίως στον ''τοποτηρητή'' για υποστήριξη και αυτός (σοφός ών), θα επέβαλε αύξηση στην ''ταρίφα-επίσκεψη'' προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα αντικατάστασης των προβληματικών ''κοριτσιών''.  Με χαρτιά και συμβόλαια.  Και ξαφνικά ανακαλύπτετε ότι η ''νέα'' εσοδεία κοριτσιών, είναι και αυτή προσβεβλημένη από τον ιό του AIDS.  Τι θα κάνατε, αν δεν είχατε ζητήσει (και όντως δεν έχετε ζητήσει)  εγγυήσεις για το εγχείρημα;
********************************************************************************

Απελπιστική η εικόνα των τραπεζών έως -99% τα δικαιώματα της Πειραιώς και Attica Βank – Στο -61,3% τα warrants της Alpha Βank και έως -24% οι μετοχές – Το www.bankingnews.gr σας είχε προειδοποιήσει για τις αρνητικές εξελίξεις

11/06/13 - 17:20
(upd) Τραγική είναι η εικόνα, σε χρηματιστηριακό επίπεδο των τραπεζών, δικαιωμάτων, warrants και μετοχών.
Θα πρέπει να αναφέρουμε προκαταβολικά ότι το www.bankingnews.gr είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις αυτές ειδικά για τα warrants καθώς για τα δικαιώματα ήταν απόλυτα αναμενόμενη η μεγάλη πτώση.
Τα warrants της Alpha κατέγραψαν απώλειες -61,38% στα 0,5600 ευρώ.
Τα warrants έχουν κωδικό ΑΛΦΑΤΠ.
Τα δικαιώματα της Πειραιώς και Attica Βank που ξεκίνησαν σήμερα δέχτηκαν ασφυκτικότατες πιέσεις, σχεδόν εκμηδενίστηκαν.
Το δικαίωμα της Πειραιώς υποχώρησε σε ποσοστό -93,51% στην τιμή των 0,0250  ευρώ.
Το δικαίωμα της Attica Βank εξαϋλώθηκε χάνοντας το -98,61% της αξίας του, στην τιμή των 0,0200 ευρώ
Στα δικαιώματα αναμένονταν να ασκηθούν αυξημένες πιέσεις, ομως η ένταση της πτώσης ήταν πρωτοφανής, εξωπραγματική.
Οι αθρόες πωλήσεις των μετόχων κατόχων δικαιωμάτων είναι η αιτία για τις μεγάλες πιέσεις.
Μεγάλες είναι οι πιέσεις που ασκήθηκαν και στις μετοχές των τραπεζών.
Ενδεικτικά η Eurobank έκλεισε με πτώση -24,29%, η Alpha Bank -17,35%, η Πειραιώς -13,45%, η Attica Bank -4,26% και η Εθνική -4,09%.

(πρώτη ενημέρωση 10:44 - 11/6/2013)
πηγή : banking news




                                                                        Σήμερα
***************************************

Νέα "βουτιά" στο ΧΑ με φόντο την υποβάθμιση και το πολιτικό παρασκήνιο

Του Βασίλη Γεώργα 
 Τρίτωσε η… βουτιά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τις απώλειες να συμποσούνται πλέον σε 12,07% από την αρχή της εβδομάδας και στο…25% στις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες με αφετηρία τα υψηλά έτους. Η απόφαση της Morgan Stanley για την υποβάθμιση του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές από τον ερχόμενο Νοέμβριο και η έντονη ανησυχία ακόμη και για πρόωρες εκλογές με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα εξελίξεων που σε συνδυασμό με το ναυάγιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, επιβαρύνουν δραματικά το κλίμα στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έχασε σήμερα και τις τελευταίες στηρίξεις του στη ζώνη 890-870 μονάδων (κινητός μέσος όρος 200 ημερών και ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά του περσινού Ιουνίου) και αν δεν πάρουν από αύριο κιόλας τη σκυτάλη άμεσα στα χέρια τους οι αγοραστές, η ελληνική αγορά θα ανοίξει για τα καλά τις θύρες μιας ευρύτερης καθοδικής κίνησης, διορθώνοντας σε χρόνο και εύρος όλη την ανοδική κίνηση από τα χαμηλά των 471 μονάδων του περσινού Ιουνίου.

Το κλείσιμο μιας εξαιρετικά ευμετάβλητης συνεδρίασης βρήκε το ΧΑ στις 867,08 μονάδες  με απώλειες  3,21%, και τα χαμηλά ημέρας στις  863,35 μονάδες ενώ η ενδοσυνεδριακή διακύμανση ξεπέρασε το 4,75%.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου