Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

''ΑΓΙΟΝΕΡΟ'' ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ!


                                                                         Οι ...Προστάτες της Κίρρας!
   
Α.    Στις 8-11-2012 στα Γραφεία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών (παλαιά Πολεοδομία), συγκεντρώθηκαν πλήθος Υπηρεσιακών Παραγόντων και Αιρετών του Δήμου, προκειμένου να συζητήσουν, να καθορίσουν  και να εγκρίνουν, την τελική πρόταση της Επιτροπής Διαβούλευσης για την αλλαγή χρήσεων γής εντός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου.  Το αποτέλεσμα αυτής της συγκέντρωσης, αποτυπώθηκε σε ένα Πρακτικό το οποίο φέρει τον τίτλο : ''Πρακτικό Σύσκεψης 8-11-2012/ΦΠ 07''. 
  Β.    Έχει προηγηθεί από τις 5-11-2012 (3 ημέρες πριν), η επιστολή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας προς τον Δήμο Δελφών, όπου ζητούσε την σύμφωνη γνώμη του Δήμου, προκειμένου να εντάξει την περιοχή ''Αγιόνερο'' της Κίρρας, στο πρόγραμμα LEADER για την εκπόνηση Μελέτης και για την κατ' αρχάς ανάδειξη της περιοχής.  Συνεπώς κατά την Σύσκεψη της 8-11-2012, ο Δήμος Δελφών, είχε υπ' όψιν του το αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας για το ''Αγιόνερο''.
  Γ.    Παρόντες στην Σύσκεψη ήταν οι : Φουσέκης, Τζαβάρας, Ταγκαλής, Μπακολουκά, Λαΐνη, Μιχαλοπούλου, Παναγιωτόπουλος, Βαρκούτας, Κωστέλλου, Σολτάτος, Πετροπούλου, Τσάρας, Κοντογιάννης, Δημητρίου, Βούλγαρη, Κουφάλης, Μαντά, Καπαρέλη.
  Δ.    Στο υιοθετηθέν κείμενο του Πρακτικού, στο σημείο ΠΕΠΔ ΗΤ  Ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης και στην χωροθέτηση ΗΤ2 -Ανατολικά της Κίρρας, για τις Επιτρεπόμενες χρήσεις στο σημείο 9 αναφέρεται :  ''Εντός της ζώνης ΗΤ2 στην θέση Αρμύρες, στην υφιστάμενη Δημοτική έκταση, επιτρέπεται η δημιουργία εκπαιδευτικών, εκθεσιακών και συνεδριακών εγκαταστάσεων με σκοπό την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και του Πλείστου ποταμού''.  Δηλαδή, η συγκεκριμένη πρόταση, εφ' όσον περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκριθεί και από το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), επιτρέπει τις παραπάνω αναφερόμενες εγκαταστάσεις στις Αρμύρες, δίκην ευχών, χωρίς όμως ίχνος αναφοράς στην επιστολή και την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας από τις 5-11-2012.
  Ε.    Στο ίδιο κείμενο λαμβάνονται υπ' όψιν και ενσωματώνονται σε αυτό οι προσωπικές προτάσεις (δεν πέρασαν από Τοπικά Συμβούλια) των Αντιδημάρχων Λαΐνη και Μπακολουκά  με 2 πανομοιότυπες επιστολές και ημερομηνίες 7&8-11-2012 (την προηγούμενη και την ίδια ημέρα με την Σύσκεψη) και με θέμα την δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στην θέση ''Γωνιά'' της Ιτέας.
  Ζ.    Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27-11-2012, με πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος, αποφασίζεται η ένταξη του ''Αγιόνερου'' στο πρόγραμμα LEADER, παρ' ότι ο ιδιοκτήτης του χώρου και αρμόδιος γεωγραφικά (η Δ.Ε. Ιτέας), δεν έχει απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι με την πρόθεση της Π.Ε. Φωκίδος για την αναβάθμιση της περιοχής.
  Η.    Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-11-2012, δεν λαμβάνεται υπ' όψιν και δεν συζητείται η  από 26-11-2012 (2 ημέρες πριν) επιστολή της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας κας Μαντά, η οποία παρακαλούσε για την προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση του θέματος, με σκοπό την υλοποίηση της πρόθεσης της Π.Ε. Φωκίδος για την ένταξη του ''Αγιόνερου''  στο LEADER.
  Θ.    Και φθάνουμε αισίως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11-2-2013 (έχουν μεσολαβήσει 3 μήνες από την εμφάνιση του θέματος), όπου το 2ον θέμα της Ημερησίας  Διατάξεως είναι η Εισήγηση του Δήμου προς το Κ.Α.Σ. για τις χρήσεις γής στην Β' Ζώνη του Δελφικού Τοπίου.  Εκεί εγκρίνεται κατά πλειοψηφία (έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα των ψηφισάντων υπέρ) το Πρακτικό της Σύσκεψης της 8-11-2012 όπως έχει περιγραφεί πιό πάνω.
Εν ολίγοις, παρ' όλη την αλληλογραφία, παρ' όλο το κατ'επείγον του θέματος, παρ' όλον το εξοθφαλμοφανές του πρέποντος για το θέμα και παρ' όλη την θέληση της τοπικής κοινωνίας για την ανάδειξη της περιοχής της, οι 16  υπέρ έναντι των 11 κατά ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν ότι αρκεί μόνον η ...ευχή τους για να αναπτυχθεί η Κίρρα. (σ.σ. επί του συνόλου των 41 Δημοτικών Συμβούλων εψήφισαν 27).  Μεταξύ των ψηφισάντων υπέρ του Πρακτικού, αλλά μή συναινούντων ακόμη και μέχρι σήμερα στην πρόθεση της Περιφέρειας για την άμεση χρηματοδότηση μελέτης και έργων (έστω μικρής κλίμακας) για την ανάδειξη του ''Αγιόνερου'' είναι και οι :  Φουσέκης (Δήμαρχος), Λαΐνη (Αντιδήμαρχος), Παναγιωτόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ.).   Θα ήταν εύστοχο να τους αποκαλούσαμε ''Προστάτες της Κίρρας'', μιάς και μόνοι τους ανέλαβαν να μας προστατέψουν από την ''κακιά'' Περιφέρεια, η οποία με αφορμή ένα παλιο-πόταμο, θέλησε να μας δελεάσει και να μας αποπροσανατολίσει από τον σκοπό μας και το χρέος μας : 
Την συνεχή υποταγή μας στην ανυπαρξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου