Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΣΤΗΝ IMERYS - Καταγγελία

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

« Ο  Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ »

Αρ. Πρωτ.                                                    Άμφισσα   27 / 10 / 2020

  

O «μεγάλος αδελφός», η παρακολούθηση και το φακέλωμα ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!

 

 Μετά τις κάμερες στους χώρους εργασίας και τις συσκευές gps στα μηχανήματα, έρχεται και η συλλογή προσωπικών δεδομένων και για τον κάθε έναν από εμάς αλλά και για τα μέλη των οικογενειών μας, (απομένει μάλλον να ενσωματώσουν και σε εμάς, τους ίδιους, συσκευές gps, να μας τσιπάρουνε σαν κυνηγάρικα σκυλιά), «για το καλό μας», όπως μας λένε!!  

  Μόλις στις 23/10 η εταιρεία  (ΙΜΕRYS) ανάρτησε στους πίνακες ενημέρωσης του προσωπικού τρείς ανακοινώσεις, 2 της ΙΜΕRYS και 1 της MERCER ΜΑRSH,  όπου πληροφορούμαστε από την ανακοίνωση της ΙΜΕRYS ότι πρέπει μέχρι 31/10 (δηλαδή στην ουσία μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες) να υπογράψουμε δήλωση συναίνεσης στην επεξεργασία των προσωπικών μας στοιχείων από τη ΜERCER που θα τα χρησιμοποιεί στη συνεργασία της με την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

  Στην ανακοίνωση όμως της MERCER ΜΑRSH  διαβάζουμε ότι αυτή «θα συλλέγει και θα χρησιμοποιεί πληροφορίες προσωπικών δεδομένων υγείας για την αποφυγή – δήθεν – απάτης» (όπως μας λέει). Επίσης μας λέει ότι αυτά τα τόσο προσωπικά και ευαίσθητά μας δεδομένα «μπορεί να τα μεταβιβάσει σε τρίτους όπως ασφαλιστέςαντασφαλιστέςδιακανονιστές αποζημιώσεωνυπεργολάβουςσυνεργάτες μας και σε ορισμένους (ποιους;) φορείς οι οποίοι ενδέχεται να απαιτούν οι ίδιοι τα προσωπικά μας δεδομένα». Στόχος (κυρίως των ασφαλιστικών εταιρειών - και όχι μόνο) να ασφαλίζουν μόνον τα άκρως υγιή άτομα ενώ όσους έχουν βεβαρυμμένο υγειονομικό παρελθόν (ευπαθείς ομάδες) να τους ασφαλίζουν με τους ποιο επαχθείς όρους (αν είχαν τη δυνατότητα θα τους πετούσαν και στον Καιάδα!!)

   Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει σε δυό τρία σημεία μάλιστα την αναγκαία (με υπογραφή) συγκατάθεσή μας και παράλληλα μας εκβιάζει ότι αν δεν υπογράψουμε ή ανακαλέσουμε την υπογραφή μας, αυτό μπορεί να σημαίνει απόρριψη των όποιων αιτημάτων έχουμε για κάλυψη δαπανών υγείας από την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ακόμη και να σταματήσει παντελώς η ασφαλιστική μας κάλυψη!! Και όλα αυτά αφού έχουν τη δυνατότητα να κάνουν φύλλο και φτερό τα προσωπικά μας δεδομένα (αλλά και των μελών της οικογενείας μας, που τους έχουμε στο πρόγραμμα ασφάλισης της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ). Αν αυτό στην καθομιλουμένη μας δεν λέγεται εκβιασμός, τότε ας μας δώσουνε τον ορισμό του εκβιασμού στα γαλλικά!!

   Σας κάνουμε δε γνωστό, ότι λίγες μέρες πριν, συνάδελφός μας (και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Σωματείου μας), ζήτησε να δεί τον προσωπικό του φάκελο υγείας και η εταιρεία του αρνήθηκε λέγοντάς του ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορεί να τα δώσει. Μπορεί όμως να τα δώσει σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από αυτόν τον οποίο τον αφορούν;

  Θεωρούμε πραγματική αναισθησία εκ μέρους της ΙΜΕRYS να ανακοινώνει, σε τέτοιους μάλιστα καιρούς, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα τώρα που αρχίσανε να εμφανίζονται κρούσματα και στην περιοχή μας, ένα τέτοιο πρόγραμμα.

 Θεωρούμε εκβιασμό την παράδοση άνευ όρων των δεδομένων μας

 Τις απάτες στην υγεία ας τις ψάξουνε στις φαρμακοβιομηχανίες και στους προμηθευτές των νοσοκομείων, στους μεγαλογιατρούς και στα «φακελάκια» και όχι στις δικές μας ανάγκες για να έχουμε καλλίτερη υγεία και μείς και η οικογένειά μας!!

  ΖΗΤΑΜΕ: Να σταματήσει εδώ και τώρα η όποια συλλογή υπογραφών συναίνεσης στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

   Κανένα προσωπικό δεδομένο, κανενός εργαζόμενου, κανενός μέλους οικογένειας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ σε καμία  εταιρεία!!

  Σε τέτοιες εποχές, σε τέτοιους καιρούς μόνο αυτό μπορεί και πρέπει να κάνει μια επιχείρηση που σέβεται κατ’ ελάχιστο το προσωπικό της.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


1 σχόλιο: