Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ALPHA BANK (υ/κ Ιτέας) : ΑΝΑΛΗΨΗ!...

 Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

   Ένα ολόκληρο υποκατάστημα Τραπέζης, αυτό της "Alpha Bank" στην Ιτέα, με πολυετή παρουσία στην οικονομική ζωή της πόλεως, "κατάφεραν" να το χωρέσουν στο πίσω μέρος ενός γερανοφόρου φορτηγού!...   Μαζί με τα γραφεία, τα έπιπλα, τους φοριαμούς και τον μηχανολογικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό του, "κατάφεραν" να εξοστρακίσουν από την Ιτέα, μέρος από την οικονομική ανάπτυξη και εξυπηρέτηση, την προσδοκία και την ελπίδα για οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, καθώς επίσης και την δυνατότητα της (οικονομικής τουλάχιστον) απεξαρτοποιήσεως, από το αδηφάγο κέντρο του Δήμου Δελφών.
   Σε μια καρότσα λοιπόν, τοποθετήθηκε το άψυχο υλικό του υποκαταστήματος της "Alpha Bank", της οποίας η προτεραιότητα (όπως και σε όλες τις Τράπεζες) είναι το κέρδος και όχι ο συναισθηματισμός και η εξυπηρέτηση των μικρών τοπικών κοινωνιών.  Η οποία Τράπεζα ως γνωστόν, ανήκει σε ποσοστό άνω του 75%, σε μετόχους-επενδυτές εκτός Ελλάδος.
   Τελευταία "Ανάληψη" σήμερα, για την Τράπεζα, με την άνω των 20 ετών παρουσία στην Ιτέα.  Τα "υπόλοιπά" της (έμψυχα και άψυχα) μεταφέρονται στην Άμφισσα

Η αρχική "Τράπεζα Επαγγελματικής Πίστεως", η μετονομασθείσα σε "Τράπεζα Πίστεως", στην συνέχεια σε "Alpha Τράπεζα Πίστεως" και στο τέλος σε  "Alpha Bank", εγκαταλείπει την Ιτέα.

Και το ημερολόγιο έγραφε : Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020. 
Μεσούσης της οικονομικής, εθνικής, περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσεως.


7 σχόλια:

  1. Θελω να πιστευω οτι θα μπορουσαν οι Ιτιωτες -και οχι μονο- καταθετες να ματαιωσουν(??) αυτη την κινηση της τραπεζας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις δεν μπορει να ματαιωσει μια τετοια εξελιξη,εκτος Αλφα!Τα γεγονοτα δειχνουν ποσο μας κοροιδευουν(εξαπατουν) οι τραπεζες!Ανακεφαλαιοποιηθηκαν για να μην κλεισουν και..κλεινουν!Στην Ιτεα η αρχη εγινε με την Αλφα,ακολουθησε η Πειραιως.Μηπως στη συνεχεια ακολουθησει η Εθνικη;Ας μην ξεχνσμε οτι εγινε μεγαλη ανακαινηση στο καταστημα της Εθνικης στην Αμφισσα.

      Διαγραφή
  2. Ας γίνει και αυτό το κατάστημα καφετέρια ή τσιπουράδικο.

    Να κάνουμε σούρτα φέρτα με τον επιούσιο μας και να ξεγελάμε τις ημέρες οικονομικής, εθνικής, περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ιτεα υποβαθμιζεται για μια ακομη φορα.Σε διαστημα περιπου 10 ετων εφυγαν απο την Ιτεα,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ,ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ,ΟΤΕ,ΙΚΑ ΟΙ 3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙ ΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ,Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ που λειτουργει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ και τους ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΑΙΝΟΣ.Οσο για τις τραπεζες την ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕ Η ΑΛΦΑκαι να δουμε ποια θα ακλουθησει!Μπορει οι τραπεζες να θελουν μονο κερδη,ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΜΟΚΟΥ ΛΑΟΥ!Δηλαδη ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ...ΚΛΕΙΝΟΥΝ!Για εμενα αυτο ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ!Κλεισατε ενα ακομη καταστημα!ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ Η ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΗΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ!Οσο ηταν υπο τονα ελεγχο του Ι.Κωστοπουλου ηταν ΤΡΑΠΕΖΑ,αφου καταφερε και μεγαλουργησε εξαγοραζοντας 2 ιστορικες τραπεζεε ΤΗΝ ΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ!Εφυγε απο τα χερια του Ι.Κωστοπουλου και των συνεργατων του και επεσε στα gοlden boys,με αποτελεσμα να ....μεταμορφωνεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΗΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπουρουμε νσ δουμε πως οι τραπεζες συμβαλλουν συην αναπτυξη και την αποκεντρωση!Οι πελατες ειναι υποχρεωμενοι να πανε στην Αμφισσα διανυοντας 13 χιλιομετρα συν 13 για επιστροφη με την προυποθεση οτι εοναι απο την Ιτεα,Υπαρχουν και οι πιο (τυχεροι)πελατες οπως ηια παραδειγμα αυτοι πουειναι απο το Γαλαξιδι για παραδειγμα που θελουν30 + 30χιλιομετρα για Αμφισσα η απο τη Ερατεινη που θελουν50+50= 100χιλιομετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΗΜΑΝ ΜΠΡΑΕΡΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή