Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ Τ.Σ. ΙΤΕΑΣ (περί του μεταναστευτικού)

Εχθεσινή φωτογραφία εντός των συνόρων μας στον Έβρο.
Είναι εμφανές εάν πρόκειται για πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες ή για στρατό.

  Δημοσιεύουμε την απόφαση-εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, η οποία προέκυψε από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας της 19ης Νοεμβρίου 2019, αναφορικά με το ζήτημα της ενδεχομένης εγκαταστάσεως μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Δήμου μας.  
  Σε συνέχεια αυτής της αποφάσεως, κατετέθη αίτηση προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών (την οποίαν και υπογράφουν 35 συνδημότες μας), μέσω της οποίας ζητείται,
η εν λόγω απόφαση του Τ.Σ. Ιτέας να συζητηθεί και να τύγχει ψηφοφορίας από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως έκφραση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κατά πόσον υιοθετεί και ενστερνίζεται ή όχι, την πλειοψηφούσα θέληση της μεγαλυτέρας κοινότητος του Δήμου μας, σε αυτό το μείζον για την περιοχή μας ζήτημα.
  Να υπενθυμίσουμε ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, συνέρχεται σήμερα το απόγευμα 26-11-2019 στις 18:00', με 22 θέματα προς συζήτηση, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται οποιαδήποτε αναφορά, γύρω από το μεταναστευτικό.

Παραθέτουμε τμήμα από την απόφαση, την αίτηση των δημοτών και αυτούσια την υπ'αρ. 37/2019 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας.

Απόσπασμα της αποφάσεως με την ψηφοφορία

**************************


ΑΙΤΗΣΗ
Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών

Μετά την από 19/11/2019 υπ. αριθμ. 37/2019 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας για «την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Κοινότητα Ιτέας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών» οι κάτωθι υπογράφοντες εισηγούμαστε να γίνει δεκτή, να συζητηθεί και να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.
Αιτούμε να συζητηθεί σήμερα προ ημερησίας με την μορφή του κατεπείγοντος διότι οι εξελίξεις τρέχουν.

Οι κάτωθι υπογράφοντες
(ακολουθούν 35 υπογραφές)

****************************************
Ολόκληρη η απόφαση - εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας


6 σχόλια:

  1. Έτσι κρύβεται η Πλατεία Θεάτρου και το ένα εκατομμύριο του Δήμου. Η δεξιά φτιάχνει ακροδεξιά αντιπολίτευση για να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα και να μετατοπίσει προς τα δεξιά το πολιτικό σκηνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα έχεις πέσει μικρός στο καζάνι με το μαρξιστικό φίλτρο αυτες τις οπτασίες βλεπεις.

      Διαγραφή
    2. Για την πλατεία θεάτρου τι λέτε στους συνδημότες που καλουνται να πληρώσουν αδικως τα παιχνιδια του Φουσέκη και του Ταγκαλή???

      Διαγραφή
  2. Επίκουρε Ιτέας πως ξεχωρίζετε από την φωτογραφία εξωφύλλου εάν είναι πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες ή στρατός;

    Στρατός νομίζω δεν είναι, τουφέκια και άρματα δεν βλέπω. Έναν αστυνομικό/φύλακα βλέπω στο βάθος δεξιά, Έλληνας όμως πρέπει να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός κι εάν δεν βλέπουμε καλά εμείς, στην φωτογραφία δεν υπάρχει γυναίκα, δεν μεταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι τα "υπάρχοντά" τους ως διωκόμενοι από την πατρίδα τους, όλοι τους είναι έφηβοι και άνδρες όχι ηλικιωμένοι και ότι όλοι τους είναι, με ενδυμασία ...περιπάτου. Έχετε δίκιο όμως : Ναι μεν προχωρούν σχεδόν συντεταγμένοι και υπακούουν σε εντολές ολίγων ελλήνων ενστόλων, αλλά δεν φέρουν οπλισμό και δεν οδηγούν ...τάνκς! Ότι καταλαβαίνει ο καθένας μας...

      Διαγραφή
  3. Στον ρατσιστικό παράλογο λόγο αντιπαραθέτουμε τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την βοήθεια στον πάσχοντα συνανθρωπο. Τα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας δεν μπαινουν σε ψηφίσματα ούτε δημοψηφισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή