Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔΔ - Δελτίον Τύπου


(Ιτέα - φωτογραφία Σωτήρης Κακκανάς) 

Περιμένοντας τον Χειμώνα

  Αναφορικά με το "ειδικό αποφρακτικό μηχάνημα" το οποίο αναφέρεται στο παρακάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου, έχουμε να επισημάνουμε :
  Όντως εχρησιμοποιήθη στην Ιτέα αυτό το μηχάνημα, τις πολύ πρωϊνές ώρες του Σαββάτου 2-11-2019 από το συνεργείο καθαριότητος της πόλεώς μας, με πολύ καλά αποτελέσματα.  Ολόκληρο το υπόγειο δίκτυο ομβρίων υδάτων, απεφράχθη μέσω των στομίων, όπου και οι μεταλλικές σχάρες στην παραλιακή λεωφόρο.  Και σε ελάχιστες ώρες, χωρίς ιδιαίτερο κόστος (αναθέσεις σε εργολάβους κ.λ.π.),
με μόνη την συνεργεία των υπαλλήλων του Δήμου μας (Δ.Ε. Ιτέας), το σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, επανήλθε σχεδόν στην αρχική του κατάσταση, έτοιμο να υποδεχθεί ακόμη και μεγάλες ποσότητες υδάτων (έντονη βροχόπτωση κ.λ.π.).
  Επειδή το εγχείρημα, αναγκαστικά θα δημιουργούσε και κάποια ρύπανση στους χώρους πλησίον των μεταλλικών σχαρών, ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσει καθαριότητα (πλύσιμο) εκείνων των σημείων, για αυτό και δεν επραγματοποιήθη το "ασβέστωμα" των πεζοδρομίων από τις παραμονές της εθνικής επετείου, όπως συνηθίζεται.
  Ας ελπίσουμε ότι η ΔΕΥΑΔΔ, έχει πλέον λόγους υπάρξεως (κι όχι μόνον εισπρακτικούς) επ' ωφελεία των δημοτών και ότι άρχισε (επιτέλους) να παράγει έργο.  Οψόμεθα.

**********************************************
     ΑΜΦΙΣΣΑ 08.11.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 20/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός δράσεων της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών
για τους δύο πρώτους μήνες

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών δίνει καθημερινό αγώνα για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, βελτιώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση των υποδομών, αλλά και κάνοντας παράλληλα νέα έργα όπου απαιτείται. Κατά την περίοδο των δύο πρώτων μηνών, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης, και βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει με το Δήμο Δελφών, πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρεμβάσεις:
  • Καθαρίστηκαν τα φρεάτια ομβρίων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Δελφών με ειδικό αποφρακτικό μηχάνημα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παρέμβαση (μέσω του αποφρακτικού) έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου.
  • Έγινε σειρά επεκτάσεων στο δίκτυο ύδρευσης κοινοτήτων, και πιο συγκεκριμένα, μήκους 300 μέτρων στην Αποστολιά, 100 μέτρων στο Γαλαξίδι, 40 μέτρων με 8 νέες παροχές στη Μουσουνίτσα και 40 μέτρα στους Άγιους Πάντες.
  • Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης από Άνω Σουβάλα προς Πολύδροσο, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν «φραγμένο». Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση η Πολύδροσος μπορεί πλέον να υδροδοτείται και από τη δεξαμενή της Άνω Σουβάλας, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως θα γίνεται οικονομία ρεύματος, καθώς η αντλία από την Ελεούσα δεν θα απαιτείται να δουλεύει συνεχώς, ενώ το καλοκαίρι η περιοχή της Πολυδρόσου θα έχει μία επιπλέον πηγή υδροδότησης αντιμετωπίζοντας με αυτό τον τρόπο το μείζον πρόβλημα της έλλειψης νερού που την ταλανίζει για χρόνια.
  • Αποφράχτηκαν 40 μέτρα του δικτύου αποχέτευσης της Επταλόφου, το οποίο ήταν χρόνιο αίτημα κατοίκων της περιοχής, βάζοντας τέλος στην απορροή λυμάτων σε ρέμα της περιοχής.
  • Έγινε επισκευή αντλιών στα αντλιοστάσια και τους βιολογικούς καθαρισμούς, που καθημερινά λειτουργούν πολλές ώρες, αποτρέποντας την εμφάνιση άμεσων προβλημάτων.
  • Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στις δεξαμενές του διυλιστηρίου της Δεσφίνας, οι οποίες ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Μεταξύ άλλων περάστηκαν με ειδική βαφή, βάζοντας τέλος στον άμεσο κίνδυνο που υπήρχε να παρουσιάσουν προβλήματα, με συνέπεια να μείνει η περιοχή χωρίς νερό.
Καθημερινά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών κάνουν εργασίες επισκευής σε βλάβες διαφόρων ειδών (πχ διαρροές, σπάσιμο δικτύων κλπ), αλλά και εργασίες σε νέες απαραίτητες υποδομές, με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, όμως, με την ίδια ένταση τις παρεμβάσεις μας, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις ανάγκες που υπάρχουν και είναι πολλές, θα πρέπει παράλληλα η Δημοτική Επιχείρηση να έχει μία ομαλή και προγραμματισμένη ροή εσόδων μέσω των λογαριασμών που αποστέλλονται στους πολίτες. Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες της περιόδου η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. έχει φροντίσει να εξεύρει τρόπους τακτοποίησης-ρύθμισης των οφειλών, καλύπτοντας το σύνολο των δυνατοτήτων που έχουν οι καταναλωτές, παρέχοντας παράλληλα διευκολύνσεις αποπληρωμής, αλλά και ειδικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (έκπτωση 50%).
Όλα τα παραπάνω αποτελούν παρεμβάσεις στον πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μας, για τις οποίες οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν. Ο αγώνας που δίνουμε για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών είναι καθημερινός και σε πολλά μέτωπα. Θα τα καταφέρουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό εάν όλοι αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας, στο βαθμό που μας αναλογούν.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου