Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ - Δελτίον ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα 08.11.2019

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη εύλογα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας των 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά , πασιφανώς ,για ψηφοθηρικούς λόγους από την απερχόμενη Κυβέρνηση, με άνευ προηγουμένου προχειρότητα και χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό. Στα συγκεκριμένα τμήματα συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα Αγροτικού Τουρισμού και Πολιτισμού με έδρα την Άμφισσα το οποίο προοριζόταν να λειτουργήσει –όχι νωρίτερα- από το έτος 2020-2021.
Η κυβέρνηση με τη στάση της έβαλε τέλος στην προχειρότητα , στον καιροσκοπισμό και στην ψηφοθηρική διάθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να επανεξετάσει ορθολογικά τη λειτουργία τους , με πρόθεση αυτή να στηρίζεται αμιγώς σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις προαπαιτούμενες μελέτες, με τη συνδρομή της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.
Η ανωτέρω απόφαση ήταν απολύτως αναγκαία , καθ’ όσον τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό, χωρίς την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), (παρά τι ρητές νομοθετικές προβλέψεις), και με πρακτικές πρόχειρων τροπολογιών της τελευταίας στιγμής με χαρακτηριστικό παράδειγμα και το Τμήμα με έδρα την Άμφισσα .
Η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της υποβάθμισης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , τον δρόμο της ανευθυνότητας οδηγώντας εκ των προτέρων στην απαξίωση τους. Με προφανή προβλήματα υποδομών , και με ελλιπέστατο αριθμητικά προσωπικό η λειτουργία τους ήταν αδύνατο να διασφαλιστεί , ως γνώριζε άλλωστε η απερχόμενη κυβέρνηση.
Άλλωστε το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί σήμερα στην πόλη της Άμφισσας αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων , όπως και το τμήμα Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ. (Τ.Ε.Ι.) όπως έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει οι φοιτητές του τμήματος οι οποίοι εκπροσωπούνται από το Σύλλογο Φοιτητών με γραπτές ανακοινώσεις τους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στον ημερήσιο τύπο .
Συμπέρασμα… η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει στο μείζον ζήτημα της παιδείας τη στάση της υπευθυνότητας με στόχο την αναβάθμισή της και τη δημιουργία ποιοτικών δημόσιων πανεπιστημίων με πτυχία με αντίκρισμα, απορρίπτοντας πρακτικές οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν .

Γραφείο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας.


1 σχόλιο:

  1. Παιδιά μην εκτίθεστε. Ο Νομός εχει τον Βουλευτή Μπούγα. Κάποια στιγμή εκτος απο την πάρτη του και το πως θα ανελιχθεί μέσα στη ΝΔ του Κούλη θα πρέπει να ασχοληθεί και με τα θεματα του Νομού και να δώσει λύσεις σε προβλήματα που άλλωστε δημιουργούν στο Νομό οι αποφάσεις του αγαπημένου του αρχηγού. Δεν πρέπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή