Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ "Κοι.Σ.Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ" - Δελτίον Τύπου

Άμφισσα, 25 Νοεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεματικό Εργαστήρι: Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το θεματικό εργαστήρι με θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης».
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου Τ.Λ. Άμφισσας, κατόπιν έγγραφης αίτησης του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο.Ν. Φωκίδας και σκοπός του ήταν η ενημέρωση των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, για τους φορείς της και συγκεκριμένα για τις ΚοινΣΕΠ, για το Κέντρο Στήριξης και τη Λειτουργία του καθώς και το χαρακτήρα, τη δράση και το έργο του ΚοιΣΠΕ Ν. Φωκίδας «Γιάννης Βολίκας».
Στο θεματικό εργαστήρι συμμετείχαν το μέλος του Κοι.Σ.Π.Ε. και συντονίστρια δράσεων αυτού, κα. Ελισάβετ Κοτσάνου και τα Στελέχη του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Ν. Φωκίδας, κκ. Σοφία Αναγνωστάκου και Σοφία Κουρελή.

Σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα του εργαστηρίου έγινε Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία, Γενικές Αρχές - Θεσμικό πλαίσιο, παρουσιάστηκε το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, αναφορικά με τη λειτουργία και τη δράση του και ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Γιάννης Βολίκας» ως εργασιακή διέξοδος ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Ειδικότερα δε, μέσω της παρουσίασης στοχεύσαμε στο να μεταδώσουμε στο κοινό το πνεύμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και να καταδείξουμε τρόπους εισχώρησης στους κόλπους αυτής μέσω ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, υποστηρίξαμε επαγγελματικές ιδέες του κοινού και καταδείξαμε τρόπους υλοποίησής τους μέσω των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις με τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου.
Συνοψίζοντας ως προς τα αποτελέσματα, η ανταπόκριση ήταν αρκούντως ικανοποιητική αφού η εν γένει παρουσίαση και παρουσία, έθεσε γόνιμους προβληματισμούς αφού καταφέραμε να ξεδιπλώσουμε εργασιακά όνειρα και τρόπους πραγμάτωσης αυτών και κατ΄ επέκταση το κοινό, πλέον, προσκείμενο θετικά στην ιδέα της Κ.Αλ.Ο. εξέφρασε την πρόθεσή του της μετ’ έπειτα επίσκεψης του στο Κέντρο Στήριξης για την εκτενέστερη πληροφόρηση και την υποστήριξη σε κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα.
Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Νομού Φωκίδας στεγάζεται στην οδό Ανδρούτσου 5, Άμφισσα Φωκίδας και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλ. 2265301627 και ηλεκτρονικά στο e-mail: kalo.fokida@gmail.com .


‘’Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί μία κοινωνική και συλλογική επιχείρηση που στηρίζεται στην συνεργατικότητα και δεν προσδοκά στο καθαρό οικονομικό όφελος, αλλά στο ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος και στην δημιουργία κοινωνικής αξίας. Πίσω από την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσει ο Κοι.Σ.Π.Ε., υπάρχει μία ιδιαίτερα αυξημένη ανθρώπινη ευαισθησία και προσέγγιση, έναντι της παραδοσιακής επιχειρηματικότητας, με βασικό στόχο την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή άλλης ευαλωτότητας.’’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου