Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ ΔΩΡΙΔΟΣ


Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης διοργάνωσε το Σαββάτο 9 Νοεμβρίου 2019, το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΗΣΙΑ» στο νησί Τριζόνια, με θέμα: «Προβλήματα και προοπτική ανάπτυξης του νησιού Τριζόνια»
Στη συζήτηση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Γιώργιος Δελμούζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Π. Ζέτος, ο Δημοτικός σύμβουλος Δωρίδος κ. Δήμος Ταράτσας, ο κοινοτικός εκπρόσωπος κ. Αλέξανδρος Νικολακόπουλος, και πολλά μέλη του συλλόγου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν σχετικά με τη Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, την Αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς του νησιού, τους Κοινόχρηστους χώρους, τις παραλίες, την πυροπροστασία κ.ά
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Μαχαίρας καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και αφού ευχαρίστησε τον Άγγελο Τριανταφύλου για τη διάθεση της αίθουσας του ΑΚΙΤΕ για την εκδήλωση, είπε:
«… Αυτή τη συνάντηση φίλοι μου την διοργανώσαμε σε μια περίοδο, που γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο να συμετάσχει η πλειονότητα των μελών του Συλλόγου μας, και ιδιαίτερα των γονιών και των εργαζόμενων. Όμως έπρεπε να γίνει, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα ζωτικά θέματα που μας απασχολούν, και μαζί και με τους επαγγελματίες του νησιού, που τη παραθεριστική περίοδο είναι απασχολημένοι, και φυσικά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού γίνεται με την παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου μας. Γι΄αυτό και ευχαριστουμε όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, και ιδιαίτερα εσάς φίλοι μου που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας ήρθατε από μακρυά αποκλειστικά και μόνο για τη σημερινή μας συνάντηση. Ευχαριστούμε και τα μέλη μας που επειδή δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας, μας έστειλαν γραπτά τις προτάσεις τους.
Σήμερα θα μιλήσουμε για θέματα, που τα περισσότερα τα έχουμε ξανασυζητήσει είτε στις Γενικές μας συνελεύσεις είτε στα τραπεζάκια, τους καλοκαιρινούς μήνες, και περιμένουμε τις υποδείξεις και τις προτάσεις σας που θα βοηθήσουν στη υλοποίηση κάθε προσδοκίας.
Πιστεύουμε ότι η χρονική στιγμή είναι η πιο κατάλληλη, αφού ακουστούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις, να οριοθετηθούν για να βοηθήσουν στη δρομολόγηση και στη συνέχιση των ενεργειών που απαιτούνται για να μπορέσουμε να δούμε το νησί μας έτσι όπως όλοι το θέλουμε: Όμορφο, καθαρό, νοικοκυρεμένο και σωστά αξιοποιημένο, ώστε να μπορούν ΟΛΟΙ να το χαίρονται. Να το δούμε να αναπτύσσετε συμβάλλοντας παράλληλα και στην ανάπτυξη της γύρω περιοχής.
Όλοι γνωρίζουν ότι το νησί μας αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους, γι΄αυτό η τουριστική του αξιοποίηση αποτελεί ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για μας τους κατοίκους του, για τους τοπικούς επαγγελματίες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και κατ΄επέκταση και για τη χώρα μας .
Αυτό λοιπόν που οφείλουμε για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας, είναι να προσπαθήσουμε όλοι, ο καθένας απ΄το δικό του μετερίζι, να βοηθήσει, ώστε η πολιτεία να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μας, για την επίλυση των προβλημάτων που στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση των στόχων μας ….» .
Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία της διευθέτησης των αιτημάτων του συλλόγου και τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος δήλωσε πρόθυμος να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου.
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου