Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


                                                       ΑΜΦΙΣΣΑ 10.11.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 21/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών διεκδικεί τη βιώσιμη λειτουργία και των δύο Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα

Ο Δήμος Δελφών, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση της Υπουργού Παιδείας για επανεξέταση των όρων λειτουργίας σειράς τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, έχοντας σειρά επαφών τόσο με το Υπουργείο όσο και με το Βουλευτή του Νομού Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα.
Σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Η παρέμβασης της κ. Νίκης Κεραμέως αφορά, σε ότι έχει σχέση με τη Φωκίδα, με την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (Τμήμα Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού), το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει να λειτουργεί από το επόμενο έτος (2020-2021).
Ο Δήμος Δελφών, υπερασπιζόμενος τα κεκτημένα δικαιώματα του τόπου, δηλώνει σε κάθε τόνο πως θα είναι δυναμικά παρών στις εξελίξεις που θα αφορούν την υπόθεση, έχοντας ως κύριο στόχο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και των δύο Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα. Χωρίς να παραβλέπει την αναγκαιότητα ύπαρξης των κριτηρίων βιωσιμότητας αυτών, ζητά από την πολιτεία την εξασφάλισή τους, προκειμένου να μπει τέλος στην αβεβαιότητα που επί χρόνια περιβάλει τις δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή. Η Φωκίδα δικαιούται και διεκδικεί τμήματα που δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου