Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΑΓΚΑΛΗΣ (σχόλιο)

"Υπό ποίαν ιδιότητα;..."

    Από δεξιά στην φωτογραφία και επί του βάθρου των επισήμων, κατά την παρέλαση για την επέτειο της Ναυμαχίας της Αγκάλης : Ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, Πολιτευτής. Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε., Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητος και τελείως αριστερά, εκτός φωτογραφίας και επάνω στο πεζοδρόμιο ο Βουλευτής Φωκίδος.
Κάτι δεν “πάει” καλά σε αυτόν τον τόπο...

   Βεβαίως υπήρχε τελετάρχης και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα έπρεπε να βάλει τα “πράγματα” στην θέση τους. Εάν δε, αδυνατούσε να το κάνει, έπρεπε να ειδοποιήσει και τον Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, ότι έχει προκύψει μια “αρρυθμία” στο τελετουργικό και ότι πλέον είναι στην διακριτική ευχέρειά τους να αποκαταστήσουν την ιεραρχική και επί του πρωτοκόλλου “υπέρβαση”, του επιδιώκοντος την δημοσιότητα προσώπου. 
 Αλλά αυτό δεν έγινε. Όπως δεν έγινε και κατά την διάρκεια της τελετής, με τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Αγκάλης, όπου όποιος είχε την “ευχαρίστηση” και με οποιανδήποτε ιδιότητα, κατέθετε στέφανον στην μνήμη της ιστορικής Ναυμαχίας, δηλώνοντας τοιουτοτρόπως την ενεργή δραστηριοποίησή του στα της πόλεως.  Όπως επίσης δεν έγινε και με την παρέλαση, όπου ο κάθε εθνικά υπερήφανος για την ιστορία της πόλεώς μας, είχε την δυνατότητα να παρελάσει έμπροσθεν των επισήμων, ακόμη και εάν πρέσβευε ασιατικές πολεμικές τέχνες!...

   Η ιδιότητα του “πρώην”, δεν εξασφαλίζει σε κανέναν την οικειοποίηση και την απρόσκλητη συμμετοχή του ως επίσημο, τιμώμενο ή τιμών πρόσωπο, σε εθνικές και τοπικές επετείους. Πολύ περισσότερο, εάν η θητεία αυτού του “πρώην”, έχει πραγματοποιηθεί αλλού και μακριά από τον τόπο μας. Και ειδικά για την περιοχή μας, υπάρχουν αρκετοί “πρώην”, οι οποίοι παρ’ ότι προσκαλούνται να παραστούν σε αυτήν την εξαιρετική για την πόλη μας ημέρα μνήμης, εν τούτοις δεν επιζητούν και δεν επιδιώκουν την με οποιονδήποτε τρόπο προβολή τους. Είτε με το πρωτόκολλο, είτε χωρίς.

   Ενδεχομένως έχει δημιουργηθεί σε κάποιους η άποψη, ότι εδώ στην Φωκίδα, είμαστε “βλάχοι”. Ότι είμαστε αφελείς και ότι έχουμε παραμείνει στις πρακτικές και την λογική των 10ετιών του ‘50 και του ‘60.   Ότι δεν γνωρίζουμε το τι γίνεται στον “έξω” κόσμο, ότι είμαστε ευκολόπιστοι και ότι πάνω απ’ όλα “θαμπωνόμαστε” από θεαματικές ενέργειες και παρορμητικούς λόγους. Δεν είναι έτσι όμως. Αυτή η άποψη είναι λανθασμένη.

  Είχαμε (και εξακολουθούμε να έχουμε) στην περιοχή μας, έναν πολιτευτή, ο οποίος αν και δεν έχει εξασφαλίσει από το κόμμα του το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή (πώς άλλωστε, χωρίς προκήρυξη εκλογών), εν τούτοις διασχίζει κάθε Σαββατοκύριακο τον Νομό μας, ωσάν σε προεκλογική εκστρατεία, συνοδευόμενος πάντα από προσωπικό φωτογράφο και σκιτσογράφο. Ενίοτε δε, γράφει και στο facebook κάποιες “εμπνευσμένες” αράδες (όπως π.χ. ότι οι Δελφοί είναι αρχαιολογικός χώρος παγκόσμιας εμβέλειας) εισπράττοντας πολλά “like” και ο οποίος έχει κόψει καθ’ ομολογία του, τις μισές βασιλόπιτες της Φωκίδος. 
Αυτά για τον γνωστό μας πολιτευτή τα αναφέρουμε διότι, η τελετή των Θεοφανείων στην Ιτέα εφέτος, ενδεχομένως δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, εάν δεν είχε συνοδεύσει ο ίδιος (ο πολιτευτής) το Επίσκοπο Φωκίδος έως και του βάθρου απ’ όπου έγινε η ρίψη του σταυρού στην θάλασσα (αυτή την έκανε ο Επίσκοπος...). 
Η φωτογραφική κάλυψη όλου του τελετουργικού εκείνης της ημέρας (για λογαριασμό του πολιτευτού), ήταν μια υπερπαραγωγή. Δεόντως προβληθείσα από “φίλα” διαδικτυακά μέσα.

Τα Θεοφάνεια με την Επέτειο της Αγκάλης, δεν έχουν καμία σχέση.
Καληνύκτα (μας)

13 σχόλια:

  1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΤΛΠ
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 07:16

    1. Ο εν λόγω κύριος δεν πλήρωσε ούτε για τον σημαιοστολισμό, ούτε για τα βάθρα (με επιβάρυνση 75% λόγω Σαβ/κου), ούτε για τα στεφάνια ούτε για τις μετακινήσεις κλπ έξοδα των αγημάτων.
    Εμείς τα πληρώσαμε ως δημότες και ως πολίτες.

    2. Όποιος έχει και διαθέτει χρηματα κατά την γνώμη σου, μπορεί να απολαμβάνει χαιρετισμούς, τιμές και παρελάσεις από όλα τα τμήματα της περιοχής και όχι μόνο;

    Αλλα, στην Ιτέα, τον κάνατε κι αυτόν παράγοντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΛΟΘΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε ότι τα 32 Σωματεία τα οποία υπάρχουν στην πόλη, έχουν την δυνατότητα να ...κάθονται στο βάθρο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση;
      Τότε στην θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τι θα πρέπει να γίνει στις παρελάσεις;...

      Διαγραφή
  5. Ο Μαντούβαλος, πέραν των αισθημάτων του (εάν υπάρχουν) για την Ιτέα, έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος :
    Ανακάτεψε την Πολιτική με τον Αθλητισμό! Και για την ακρίβεια, μπέρδεψε τον παραγοντισμό του αθλητισμού με τις πολιτικές του επιδιώξεις. Μεγάλο λάθος. Και αυτό θα το πληρώσει η Ιτέα στο όνομα του "μεγάλου" προέδρου για την ομάδα μας. Λές και τον ήξερε τον Αστέρα και από χθές!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα, με ποιο τροπο και ποτε, οι ασιατικες πολεμικες τεχνες βοηθησαν τους αγωνες των Ελληνων, για να μπορουν να παρελαυνουν?Αλλα και ποσοι προεδροι? (εχουν δικιο που λενε αν πεταξεις πετρα η σκυλο η προεδρο θα χτυπησεις στην Ελλαδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τον αφησει ο Κυριακος να τελειωσει το προεδριλικη του ή θα ψαχνεται για νεο Προεδρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως ως πρώην Βουλευτής μπορεί να είναι εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωκίδας; Οι πρώην Φωκίδας έχουν προσκλήαεις. Αλλά άμα θα έρθει ενας ή 20 πρώην από την Θράκη, την Κρήτη, την Αθήνα; Τι θα γίνει;...

      Διαγραφή