Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


«Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη»

    Τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα της κυβέρνησης αλλά και της Ν.Ε. Φωκίδας του Σύριζα τάχα για την προστασία της λαϊκής στέγης, αποτελούν «μια από ίδια». Είναι κάλπικα.
…Και  τι μας λέει Η Ν. Ε. φοβούμενη, προφανώς, τη λαϊκή κατακραυγή για πλειστηριασμό κατοικίας συμπολίτη μας, δημοσιοποιώντας μάλιστα και τα στοιχεία του!!!!!!!
  «Θεωρούμε ότι επιβάλλεται να ματαιωθεί ο αυριανός πλειστηριασμός του ακινήτου του συμπολίτη μας έτσι ώστε αυτός να μπορέσει να ρυθμίσει ΔΙΚΑΙΑ τις οφειλές του, όπως ο ΝΟΜΟΣ ορίζει». Δηλαδή θα πληρώσεις - έχεις δεν έχεις-  και εσύ και οι απόγονοί σου και τα δάνεια και τα πανωτόκια.
  Οι προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής αναμασούν κάτι για το νόμο Κατσέλη (ο οποίος τροποποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και  ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης την 31ηΔεκέμβρη 2017) και που σε καμία σχεδόν περίπτωση δεν βοηθάει στην ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών. Είτε με τις  «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», είτε με τη «συνεργασιμότητα με τις τράπεζες», είτε με την «απαλλοτρίωση οποιασδήποτε άλλης ρευστοποιήσιμης περιουσίας» του οφειλέτη, όπως για παράδειγμα μιας δεύτερης κατοικίας ή ενός άλλου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, θα σου πάρουν το αντίτιμο του δανείου (σώνει και καλά) προς δόξα των μετόχων τους και των κυβερνητικών υπαλλήλων τους!
   Οι τράπεζες επιδιώκουν να υπάρξει ένα πρώτο κύμα πλειστηριασμών, (αντίστοιχοι πλειστηριασμοί γίνονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, προσδοκώντας πως αυτό θα λειτουργήσει εκβιαστικά, ώστε πολλές φτωχές λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν καμία δυνατότητα να πληρώσουν τώρα, να επιχειρήσουν μια ρύθμιση με την καταβολή κάποιου ποσού.

«Έργα και ημέρες» στην υπηρεσία των τραπεζιτών – του κεφαλαίου»
  Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια, ήδη έχει νομοθετήσει τα παρακάτω :
-- Καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και μάλιστα τρεις φορές τη βδομάδα, αντί μιας μέρας τη βδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, αποκλειστικά στις αίθουσες των αρμόδιων δικαστηρίων.
-- Από την 1/1/2018 το σύνολο των δανείων πρώτης κατοικίας «απελευθερώνεται» πλήρως και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πώλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, παράλληλα με τις τράπεζες αναλαμβάνουν δουλειά και τα «επενδυτικά funds», που ήδη έχουν αρχίσει να πιάνουν «πόστα» στην ελληνική αγορά, διαβλέποντας στην περίπτωση των «κόκκινων» δανείων νέα πεδία κερδοφορίας.
-- Με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, πρώτη τιμή προσφοράς για τους πλειστηριασμούς ακινήτων ορίζεται η εμπορική αξία όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης, αντί της κατά πολύ υψηλότερης αντικειμενικής τιμής, όπως ίσχυε.

  Μια πρώτη νίκη υπήρξε χθές που αρκετοί συνάδελφοι από Σωματεία και συμπατριώτες ματαιώσαμε τον πλειστηριασμό, όπως εξ άλλου έγινε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα πορευόμαστε.

    Να δυναμώσει η αλληλεγγύη! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν’ απαντήσουμε.
Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας
οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

 Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας με τα Σωματεία της δύναμής του  και με την ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών και αγροτών της περιοχής αλλά και όποιων ευαισθητοποιημένων πολιτών θα είναι μπροστά σε κάθε πλειστηριασμό αλλά και σε όποια έξωση επιχειρηθεί είτε από τράπεζα, είτε από το Δήμο είτε από το υπουργείο οικονομικών (ΔΟΥ) της  όποιας κυβέρνησης, με όποιο πρόσημο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ στις  15,30

1 σχόλιο:

  1. Χάρηκα ιδιαίτερα πού τό Εργατικό Κέντρο Φωκίδας αποφάσισε γιά πρώτη φορά άν δέν κάνω λάθος, νά συμμετάσχει χθές στήν κινητοποίηση στό Ειρηνοδικείο.
    Ελπίζω νά συνεχίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή