Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Α' ΖΩΝΗ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ : ΚΡΥΦΙΩΣ ΛΥΜΑΤΟΦΟΡΟΣ;...


ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ Η ΕΚΒΟΛΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Α’ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ 
 
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΨΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
------------------------------------------------------
Αποτελεί ντροπή για τον τόπο μας αυτό που ανακαλύψαμε και στην συνέχεια αποκαλύψαμε, έκπληκτοι είναι η αλήθεια, αναζητώντας αρχικά την αιτία που πλημμυρίζει από βοθρολύματα τμήμα του αρχαίου μονοπατιού των Δελφών.
Είναι ένα πρόβλημα που κατ’ επανάληψη θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, ως είχαμε υποχρέωση, κατόπιν διαμαρτυριών δημοτών μας και επισκεπτών-περιπατητών, για να εισπράξουμε από Δήμαρχο και αρμόδιους Αντιδημάρχους μισόλογα και απαντήσεις που δεν ικανοποιούσαν την κοινή λογική μας ούτε τις τεχνικές γνώσεις κάποιων από μας.
Είναι προσβολή για την Αυτοδιοίκηση να κουκουλώνονται μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας, που άπτονται της δημόσιας υγείας, της ποιότητας της καθημερινότητας μας, της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, της αισθητικής αναβάθμισης και τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας και δη των Δελφών.
Διαμαρτύρεστε κύριε Δήμαρχε ότι δεν σας ειδοποιήσαμε γι’αυτά που ανακαλύψαμε και ότι τούτο είναι δήθεν πολιτικά αντιδεοντολογικό. Εσείς κ. Δήμαρχε, μας ενημερώσατε γι’αυτά που ήδη γνωρίζατε όταν ερωτηθήκατε σχετικά δύο φορές από την παράταξή μας στο δημοτικό συμβούλιο? Η τακτική σας του «κράτα τα κρυφά κρυμμένα», τι είναι κ. Δήμαρχε, μήπως είναι πολιτικά δεοντολογική? Υποτιμάτε και προσβάλετε κ. Δήμαρχε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και τους δημότες με την στάση σας αυτή. Δεν μας απαντήσατε γιατί έχετε άλλες προτεραιότητες και διαφορετική πολιτική και αυτοδιοικητική λογική από την δική μας. Το συγκεκριμένο μέγα πρόβλημα του αποχετευτικού δικτύου των Δελφών, είναι προφανές ότι θέλατε να το διέλθετε σιγή, διαιωνίζοντάς το με μπαλώματα. Αν οι προθέσεις σας ήταν άλλες, θα μας τις είχατε γνωστοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο όταν ερωτηθήκατε, ως οφείλατε και βέβαια τότε θα μας είχατε δίπλα σας.
Ποιο είναι το μέγα πρόβλημα του αποχετευτικού δικτύου των Δελφών? Ήδη η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος άρχισαν σιγά-σιγά δημόσια να το «ομολογούν» και να το περιγράφουν, όχι βέβαια σε όλη του την έκταση, γιατί «βρωμάει»..... (βλ.amfissa face, amfissa press). Ήδη το ΠΑ.Κ.Ο.Ε (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) έκανε δειγματοληψία των υδάτων που ρέουν μέσα στην Α Ζώνη του Δελφικού Τοπίου και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Για τούτο ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ κ. Δήμαρχε, εσείς ο ίδιος να γνωστοποιήσετε στους δημότες, ως έχετε υποχρέωση, όλη την έκταση του προβλήματος και να τους προετοιμάσετε γι’αυτό που οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και οι αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές θα διαπιστώσουν ερχόμενες στους Δελφούς.


Κακώς μας εγκαλέσατε κ. Δήμαρχε και μάλιστα δημόσια.
Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε θιασώτες υποκριτικών τακτικών και πολιτικών.
Όλοι θέλουμε ο Δήμος Δελφών κάποτε να γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ε, όχι κι έτσι!!!
Και εντέλει κ. Δήμαρχε, ποιος υπονομεύει ποιόν, τι και γιατί?....


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.


Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.




3 σχόλια:

  1. Ρε Μέγκο σας έχουμε βαρεθεί κάθε λίγο τραβάτε και από μια μήνυση. Όχι τίποτα άλλο αλλά κάνετε μάγκες και τους αχρηστότερους ανθρώπους που διοίκησαν ποτέ αυτόν τον τόπο με πρώτο τον τραγικό αυτόν Δήμαρχο που εδώ και έναμισο χρόνο πουλάει συνεχώς φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με μηδενικό έργο. Βλέπε πολιτιστική πρωτεύουσα κλπ μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοτική Αρχή πρέπει επιτέλους να χαράξει πολιτική αλήθειας και σοβαρότητας, δηλαδή την πολιτική που αρμόζει στον ιστορικό μας τόπο.
    Με το να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, νομίζει, όπως η στρουθοκάμηλος, ότι δεν φαίνονται.
    Το αποχετευτικό των Δελφών που ανέδειξε, χωρίς καμία υπερβολή, όπως η προσωπική μου έρευνα-αυτοψία απέδειξε, η δημοτική παράταξη ‘Πολίτες στο Προσκήνιο’, σημειώνω ότι δεν τους ψήφισα στις εκλογές, έγινε αφορμή να κατανοήσουμε ότι και η σημερινή δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μόνον για «άρτον και θεάματα» με τα πραγματικά προβλήματα κριμένα κάτω από το χαλί που κατάντησε από επίπεδο, ανάγλυφο λόφων.
    Η αποχέτευση των Δελφών απλά ακολουθεί την συνολική «επιτυχία» όσων διοίκησαν τον Δήμο και την Νομαρχία Φωκίδας μέχρι σήμερα:
    Όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί του Δήμου Δελφών είναι προβληματικοί.
    Το διυλιστήριο που μας στέλνει το νερό που πίνουμε έχει σοβαρά προβλήματα.
    Τα υδραγωγεία λειτουργούν ακόμη με αμιαντοσωλήνες.
    Μετά από είκοσι χρόνια προσπαθειών δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε υγειονομική ταφή των σκουπιδιών.
    Χρήματα δεν μας έλειψαν ποτέ. Χρήματα είχαμε και δεν καταφέραμε να τα αξιοποιήσουμε.
    Χωρίς ουσιαστική αξιοποίηση της περιοχής μας, βασισμένη στην ιστορία της και στις πολιτιστικές της αξίες, τα φόρουμ και οι πολιτιστικές πρωτεύουσες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα και την ανικανότητά μας κάτω από το χαλί.
    Τέτοιας έκτασης προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί.
    Φαίνεται ότι τα κρύψαμε και απλά μας εκθέτουν, ακόμη περισσότερο, για την ανεπάρκεια και ανικανότητά μας, να διαχειριστούμε την μεγάλη κληρονομιά των Δελφών.
    Σήμερα διαθέτουμε εκφυλισμένες πιστώσεις.
    Ας μην εκφυλίσουμε την σοβαρότητα και αξιοπιστία μας και κύρια την πολιτιστική μας κληρονομιά, ότι αξιόλογο μας απέμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ... ΕΛΕΟΣ... ΔΙΩΞΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή