Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ''


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        ΑΜΦΙΣΣΑ, 15.02.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 08/2016
ΘΕΜΑ: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο "Αλέξανδρος Δελμούζος" στην Άμφισσα».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, οι εργασίες του Συνεδρίου με τίτλο «Ο Αλέξανδρος Δελμούζος και το σχολείο της εποχής μας: Εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού έργου – Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις», που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Δήμο Δελφών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και περιελάμβανε έναν σημαντικό αριθμό αξιόλογων επιστημονικών εισηγήσεων, ένα Σεμινάριο Διδακτικής που διεξήχθη στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας και παράλληλες εκδηλώσεις (έκθεση, θεατρικά, ξεναγήσεις κλπ).
Με την έναρξη του Συνεδρίου, η Πρόεδρος του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α., κ. Μαρία - Ζωή Φουντοπούλου ανέγνωσε ψήφισμα του Τμήματος, με το οποίο παρέχεται θερμή υποστήριξη στην προσπάθεια του Δήμου μας να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021.
Κατά την τελετή ολοκλήρωσης των τριήμερων εργασιών, υπεγράφη από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και την Πρόεδρο του Τμήματος Φ.Π.Ψ. Μαρία - Ζωή Φουντοπούλου, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός Σεμιναρίου στον τομέα της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επιστήμης υπό τον τίτλο «Αλέξανδρος Δελμούζος», με συνεργασία των δύο μερών.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται: Στους συνδιοργανωτές μας (Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κ.Π.Ε. Άμφισσας) για την άψογη συνεργασία, στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο επί πολλούς μήνες, στην ομάδα του Μουσείου Ιστορίας της Παιδείας της Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. για τις ωραίες παραστάσεις που μας πρόσφεραν, στο γραφίστα κ. Δημήτρη Κουτσούμπα για την ευγενική χορηγία του, στην κ. Δέσπω Παπαστάθη για τη φιλοξενία στην οικία που γεννήθηκε ο μεγάλος μας Παιδαγωγός, στην αρχαιολόγο κ. Ανθούλα Τσαρούχα για την ξενάγηση των επισκεπτών μας, στα στελέχη του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας για την πολυήμερη προσφορά τους κι ακόμη στον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής μας και στους Προϊσταμένους όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας και του Νομού μας για τη θερμή υποδοχή και αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας αυτής, που προοιωνίζει την καλή συνέχεια και την καθιέρωση του θεσμού.
------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου