Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ, ...ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !


''Πρωτοβουλίας'' ενεργούσης...

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ''Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας'' για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μετά την συγκέντρωση-ενημέρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα το περασμένο Σάββατο και την έγκριση του σχετικού ψηφίσματος, κατετέθη  αίτηση μαζί με την απαραίτητη συγκέντρωση υπογραφών πολιτών,  προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών,
προκειμένου το θέμα του ΕΝΦΙΑ να συζητηθεί στην Συνεδρίασή του της Δευτέρας 22-9-2014.
   Εδώ να υπενθυμήσουμε ότι, το απελθόν Δημοτικό Συμβούλιο κατά την Συνεδρίασή του της 12ης Αυγούστου 2014, με ομόφωνη απόφασή του, διετύπωσε την αντίθεσή του στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ, θεωρώντας ότι είναι άδικος και υπερβολικός αυτός ο φόρος, τόσον για τα περιουσιακά στοιχεία των δημοτών του, όσον και για την ακίνητη περιουσία του ίδιου του Δήμου.
   Με αυτήν την αίτησή της η ''Πρωτοβουλία'', επικαιροποιεί το θέμα, ζητώντας από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να πράξει το αυτονόητο : Την εκ νέου διατύπωση της αντίθεσής του, για τον ΕΝΦΙΑ.

*********************************************** 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Για κατάργηση ΕΝΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16-9-2014

Φίλοι κ φίλες
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σας ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη καταθέσαμε τις απαραίτητες υπογραφές στο Δήμο Δελφών. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί το ψήφισμα μας για κατάργηση ΕΝΦΙΑ και Δημοψήφισμα.
Η παρουσία όσων περισσότερων πολιτών είναι αναγκαία και επιβεβλημένη από την σοβαρότητα του θέματος. Δυστυχώς δεν κινδυνεύουν με δήμευση μόνο τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιωτών. Τα κοινωφελή ιδρύματα αλλά και οι δήμοι είναι σίγουρο πως οδηγούνται σε κλείσιμο και επιτροπεία. Οφείλουμε λοιπόν να αντισταθούμε.
Την Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Δ. Δελφών ελπίζουμε να γίνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ανατροπή αυτού του άδικου κ αντισυνταγματικού νόμου.
Στις παρακάτω διευθύνσεις υπάρχουν βασικά σημεία από τις ομιλίες των κκ Γιάννη Βρέλλου, δικηγόρου κ Θύμιου Λατσούδη, οικονομολόγου.

3 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να μου επιτραπεί το αίτημα για μια διόρθωση. Αναφέρεται στο τέλος του εισαγωγικού σας σημειώματος, ως αίτημα της Πρωτοβουλίας, την εκ νέου διατύπωση της αντίθεσής του ΔΣ για τον ΕΝΦΙΑ. Το σωστό αίτημα είναι να πάρει το ΔΣ θέση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρ' ότι η έννοια ''αντίθεση'' υποδηλώνει ευκτικώς την ''κατάργηση'', εν τούτοις, δεν αντιλαμβανόμαστε την υπόδειξή σας : Δηλαδή, ο Δήμος Δελφών να ανακινήσει θέμα διεξαγωγής πανελλαδικού δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;...
      Μα τότε, θα ομιλούμε περί θαύματος!... Ο Δήμος Δελφών θα ήταν δυνατόν να μετατραπεί (λόγω του Μόρνου) στην ...Λυσιστράτη του ΕΝΦΙΑ!!!...

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε για δημοψήφισμα σε τοπικό επίπεδο το οποίο γιατί οχι, εαν έχει θετική έκβαση στο ΔΣ, να αποτελέσει το έναυσμα, την απαρχή, τον σπινθήρα και για κάτι πέρα απο τα περιορισμένα σύνορα του Δήμου μας. Αυτό όντως θα ήταν ευχής έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή