Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

CINE ITEA: ΧΑΛΑΡΑΑΑ !...


Σινέ-Αστροφώς!
(Μονόλογος ενός Ιτιώτη) 

     '' ...Τώρα ναί, τώρα θα πάω απελευθερωμένος στο θερινό σινεμαδάκι στην Μαρίνα.  Τώρα που μού 'φυγε ένα βάρος, το μόνο που θέλω είναι να ηρεμήσω, να χαλαρώσω και να απολαύσω το χωριό μου.  Κι ο καλύτερος τρόπος είναι και από εκεί θα αρχίσω, να αφεθώ μέσα στο ''πανί'', και να σφιχταγκαλιαστώ με την ακινησία και την σιωπή μου για καμμιά δυό ώρες.  Τώρα ναί, τώρα θα πάω στην Μαρίνα την Παρασκευή το βράδυ.  Πέρασε η φωτιά, ας μου μυρίζουν ακόμα τα αποκαΐδια, πέρασε του Σωτήρος, περάσανε και οι σεισμοί και το μόνο που απομένει είναι ο δεκαπενταύγουστος.  Να περάσει κι αυτός να ηρεμήσουμε για τα καλά.  
Ως τότε όμως, σινεμαδάκι!
Θα κάτσω στο πίσω μέρος με την καρέκλα πάνω στο γκαζόν, θάχω μαζί μου σουβλάκια και μπυρίτσες (όπως ...συνηθίζεται πλέον), θάμαι με φιλαράκια και θα βυθιστώ στην ραστώνη της ώρας και στην φαντασία της εικόνας.
Επειδή την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε μαζευτεί καμμιά εκατοστή(!)  νοματαίοι και αύριο προβλέπω κοσμοσυρροή, μη πάρετε αυτοκίνητα μαζί σας, γιατί το Λιμεναρχείο, όταν βλέπει κόσμο στην παραλιακή, βγάζει το μπλόκ και γράφει. Έγινε και αυτό!...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου