Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΕΣΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ;...


Ελληνική συνείδηση σημαίνει...

   Πριν από 14 μήνες περίπου, αφού απαρνήθηκες την σημαία της επανάστασης η οποία σε έφερε στην εξουσία και την είχες ονομάσει (άλλοι την ονόμασαν αλλά εσύ συμφώνησες) Ζάππειο, Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, ακόμα και Καστελλόριζο,  αφού σκέφθηκες ότι μέσα από το κόμμα σου είναι πιό εύκολο να βοηθήσεις την χώρα, άρχισες να συμφωνείς με ότι σου είπαν ότι πρέπει να γίνει, για την σωτηρία, για το καλό της πατρίδας σου.
 Έτσι, με αυτήν την λίγη δύναμη την οποία σου έδωσαν οι κάτοικοι-ψηφοφόροι της περιοχής σου, άρχισες να ψηφίζεις μέσα στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Βουλή, ότι νομοσχέδιο και πρόταση έφερνε εκεί, η μειοψηφούσα αλλά ομοπαράταξή σου κατ' εφημισμόν Κυβέρνηση του Ελληνικού λαού, θεωρώντας ότι υπηρετείς και προασπίζεσαι τα συμφέροντα της γονατισμένης χώρα σου.  
-  Ψήφισες για τις κατ' επανάληψη δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων των ελλήνων εργαζομένων. Βοήθησες  με αυτόν τον τρόπο να μετατραπεί η χώρα σε ένα ρωμαϊκό λατιφούντιο με Τροϊκανούς επιστάτες, όπου απαγορεύεται το όνειρο και η δυνατότητα αμοιβής σύμφωνα με τους νόμους της ελεύθερης οικονομίας. Μήπως  η ιδεολογία του κόμματός σου, αυτόν τον τύπο ανάπτυξης υιοθετεί και δεν πρόλαβε να το αναγγείλει προεκλογικά;
-  Ψήφισες για την επιβολή φορολογικών μέτρων με οριζόντια εφαρμογή επί δικαίων και αδίκων, χωρίς όμως λήψη μέτρων για δημιουργία φοροεισπρακτικών μηχανισμών από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών.  Ενδεχομένως, τα μέτρα έλειπαν από την εκλογική σου περιφέρεια.
-  Ψήφισες όλα τα Μνημόνια τα οποία καταρράκωσαν την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδος, μα πάνω από όλα την αξιοπρέπεια της χώρας και των κατοίκων της, γιατί πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο, θα ανακάμψει η πατρίδα σου.
-  Ψήφισες νομοσχέδιο με ένα άρθρο όπου ''εγκρίθηκαν'' μέσω της Βουλής, 7 πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του κατ' ονομασίαν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Εκεί περιελαμβανόταν και το ΦΕΚ 240/12-12-2012 με την περίφημη αποδοχή της αρνησηκυριαρχίας του Ελληνικού Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος, επάνω σε εθνικές ιδιοκτησίες και πόρους της επικράτειας.  Και το έκανες για να σώσεις τα βουνά, την θάλασσα και τον αέρα της ιστορικής πατρίδας σου.
-  Έχεις αποδεχθεί ότι ανά δεύτερη ημέρα ο Υπουργός των Οικονομικών, έχει το δικαίωμα να επιβάλλει νέα μέτρα στον ελληνικό λαό κατ' εντολήν υπηρεσιακών υπαλλήλων της νέας ''Pax Germania'' και ότι αυτό δεν σε αφορά, για αυτό και δεν αντιδράς.
-  Έχεις αποδεχθεί ότι οι παροχές του συστήματος δημόσια υγείας στην περιοχή σου, είναι θέμα κομματικό και δεν αφορά τους κατοίκους, παρά μόνον τους κομματικούς και εναλλάξ φορείς-διαχειριστές Νοσοκομείων και Υπηρεσιών, για αυτό και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μοναδικού στον Νομό σου Νοσοκομείου και των δορυφόρων Κέντρων Υγείας, δεν έχει προκαλέσει την αγανάκτησή σου απέναντι στο Υπουργείο.
-  Η διαθεσιμότητα-απολύσεις των Δημοσίων υπαλλήλων, για την οποία έχεις συναινέσει, φανταζόμαστε ότι πιστεύεις ότι είναι το σωστό μέτρο προκειμένου το Δημόσιο να απαλλαγεί από μισθούς  και έξοδα, όπως έχει συμβεί και με την ελάφρυνση του ιδιωτικού τομέα με τους 1,5 εκατομμύρια απολυμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους.  Δηλαδή όσο λιγότερα σχολεία και υπηρεσίες του Δημοσίου προς τους πολίτες, τόσο το καλύτερο για την ανάπτυξη της χώρας.
-  Ερωτήσεις για την πυροπροστασία της περιοχής σου, για το κλείσιμο γραφείων και υπηρεσιών στο Νομό σου, δεν νοούνται ως πολιτικές πρωτοβουλίες, πλέον του ότι είναι άνευ αποτελέσματος.  Αυτό το καταλαβαίνουμε. Υπάρχει κρίση.

   Όμως εχθές, Σάββατο 17-8-2013, ο Υπουργός των Οικονομικών  Στουρνάρας  της Κυβέρνησης την οποία στηρίζεις, αναφορικά με το θέμα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων, δήλωσε δίνοντας συνέντευξη σε εφημερίδα : '' Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες...''
Δεν προτιθέμεθα να αναλύσουμε το τι σημαίνουν οι Συστημικές Τράπεζες για την Κυβέρνηση, ούτε το πόσα χρήματα έχουν πάρει για την στήριξη και την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρέωση του ελληνικού λαού. Θα κάνουμε όμως μιά απλή ερώτηση :

Θα συμφωνήσεις  εσύ βουλευτή μου, με την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία, από τους ανίκανους πλέον να ανταποκριθούν οικονομικά δανειολήπτες;  

Εδώ δεν έχει να κάνει με την οποιαδήποτε ''σωτηρία'' της χώρας.  Πρόκειται για την ''στήριξη'' των ήδη στηριγμένων Τραπεζών, για την οποία ο Στουρνάρας δίνει έναν δραματικό τόνο λέγοντας ότι θα καταρρεύσουν!  
Επαναλαμβάνουμε : Πρόκειται για την με νόμο στήριξη των Τραπεζών σε βάρος των εξαθλιωμένων δανειοληπτών και όχι για μέτρο υπέρ της οικονομίας.
Εδώ να σημειώσουμε 2 πράγματα;
1.  Το εάν υπάρχουν δανειολήπτες οικονομικά ευκατάστατοι, οι οποίοι με κάλυψη την ισχύουσα απαγόρευση πλειστηριασμών αρνούνται την πληρωμή του δανείου τους, αυτό είναι πρόβλημα των Τραπεζών και αυτές πρέπει να τους εντοπίσουν και να αξιώσουν με νόμιμο τρόπο την εξόφληση των οφειλών τους.
2.  Με τον πρόσφατο νόμο για την δυνατότητα εγκατάστασης αλλοδαπών στην χώρα, αρκεί να γίνει αγορά ακινήτου στο όνομά τους αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, ήδη έχει ανοίξει η Κερκόπορτα για την ''αξιοποίηση'' των υπο κατάσχεση ακινήτων.  Παλαιών και νέων.  Είχαμε προ ημερών αναφέρει την σωρηδόν εγγραφή ειδικά Γερμανών υπηκόων, σε ελληνικές Δ.Ο.Υ. για απόκτηση Α.Φ.Μ. με προφανή σκοπό την αγορά ακινήτου.
Τί θα κάνεις λοιπόν βουλευτή μου, προκειμένου να ''σώσεις'' τους κατοίκους αυτής της χώρας πλέον και όχι την ίδια την χώρα όπως έλεγες;  Και αυτοί οι άνθρωποι σε γνωρίζουν, συναναστρέφονται μαζί σου και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εκεί όπου θέλεις να υπάρχεις και εσύ!  Για χρόνια!...
-   

1 σχόλιο:

  1. Πριν απο λιγο καιρο,ο κος στουρναρας
    ο κος βενιζελος,ο κος προβοπουλος, πανηγυριζαν
    πως θωρακισαν το ελληνικο τραπεζικο συστημα χρηματοδοτωντας το αδρα και πως απο εδω και περα ξεκινα η αναπτυξη.
    Αληθεια τι συνεβη και τωρα ερχεται ο κος στουρναρας και δηλωνει
    πως αν δεν αρθει η προστασια εναντι των πληστηριασμων της πρωτης κατοικιας,οτι θα κλεισουν οι τραπεζες?
    Αν δεν πανε καλα να κλεισουν κυριε στουρναρα!
    Αυτο μηπως δεν ειπε ο δικος σας κυριος θεοχαρης για εμας τους υπολοιπους?
    οποιο μαγαζι,επιχειρηση,βιοτεχνια δεν παει καλα να κλεισει!!!
    ετσι δηλωσε προχθες για εμας που αγωνιζομαστε με νυχια και με δοντια να πληρωνουμε το ΄΄μαγαζι΄΄που τον ταιζει και συγχρονως να προσπαθουμε να ταισουμε και τα παιδια μας αν περισεψει τιποτα.
    η Ελλαδα κυριε στουρναρα ειναι οι Ελληνες και οχι οι τραπεζες της.!
    οπως ειχαμε και εχουμε κι εμεις απωλειες θα εχουν κι αυτες,μονο
    που αυτες τις ανακεφαλαιωνεις ενω εμας μας δημευεις τα σπιτια και μας ετοιμαζεις για τη φυλακη.
    οι αριθμοι μιλανε....
    η οικοδομη σε ενα χρονο 50% κατω,
    η ανεργια σε ενα χρονο 4% πανω,
    το χονδρεμποριο στα ταρταρα,
    οι τζιροι στα μαγαζια ανυπαρκτοι,
    τα εσοδα μειωνονται ενω τα εξοδα μεσω φορων και χαρατσιων αυξανουν ( ο ορισμος της χρεοκωπιας),
    η Ελλαδα στην 117 θεση επιχειρηματικου περιβαλλοντος,
    η υφεση εχει ριξει αγκυρα,
    τα εργα δεν ξεκινησαν ποτε,οσο κι αν οι τηλεορασεις
    εστηναν τις μπουλντοζες και ισιωναν τα κρανη στα κεφαλια των κομπαρσων, αγκομαχωντας να προλαβουν τα πλανα,
    η πραγματικοτητα ειναι οι αριθμοι και οι αριθμοι δειχνουν ...τοιχο
    και βαρια συγκρουση......
    οι διορισμενοι,τραπεζοταισμενοι τεχνοκρατες μας οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε πρωτογνωρες καταστασεις....
    μιλησε για κοπωση των βουλευτων αγαπητη Ασπασια ο στουρναρας
    αλλα εσυ καταλαβες....
    εμμεσως πλην σαφως σε απειλησε κι εσενα και οσους αλλους βουλευτες εισαστε ακομη πατριωτες και ΔΕΝ εχετε κρυμμενους σκελετους μεσα στην ντουλαπα σας (οπως εχουν αυτοι) για να μην σταθειτε εμποδιο στην καταστροφη που μας οδηγουν
    εσυ αγαπητη Ασπασια θα τους αφησεις να συνεχισουν???
    Εγω βαζω στοιχημα πως οχι.....
    τον τροπο θα τον βρειτε και ξερω πως θα ειναι Ελληνικος
    απο Ελληνες για Ελληνες............................................
    μονο μην αργειτε γιατι ο χρονος μαζευει επικινδυνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή