Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ...ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.


Ένας μονόλογος
Τρείς αντίλογοι

   Σε μιά πανηγυρική (τρόπος του λέγειν..) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα, Δευτέρα 26-8-2013 στην Άμφισσα, ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής (ή μήπως του Δημάρχου;) από τον Ιανουάριο 2011 έως τον Αύγουστο 2013.  Και γράφουμε ''τρόπος του λέγειν'', γιατί για ένα τέτοιο γεγονός, θα περίμενε κάποιος την παρουσία όχι μόνον του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των μελών όλων των Τοπικών Συμβουλίων των οκτώ(8)  Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου καθώς και πλήθος κατοίκων.  Ο Απολογισμός προβλέπεται από τον  ''Καλλικρατικό'' Νόμο 3852/2010 και κατ' ημάς, πρόκειται για την πεμπτουσία της λειτουργίας και εφαρμογής της Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση.  Αντ' αυτών όμως, η ...πανηγυρική Συνεδρίαση όπως την αποκάλεσε ο Πρόεδρος του Σώματος, ξεκίνησε με 45 παρόντες, εκ των οποίων περίπου οι 20-22 ήσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.  Να υπενθυμήσουμε ότι μόνον οι εκλεγμένοι Δημ. Σύμβουλοι οι οποίοι θεωρητικά θα έπρεπε να παρίστανται, είναι 41 τον αριθμόν.  Οι απουσίες ήσαν πολλές και ηχηρές.  Το χειρότερο όμως ήταν ότι, η παντελής απουσία κατοίκων από αυτήν την ειδικού βάρους Συνεδρίαση του Σώματος, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, σε σημείο μάλιστα όπου η έννοια ''απαξίωση'' για το έργο της Δημοτικής Αρχής, σχεδόν να εγγίζει την πραγματικότητα.  
Οι παριστάμενοι κάτοικοι, δεν ήσαν παραπάνω από δέκα (10).
   Κατά τα άλλα, είχαμε σε επανάληψη τα γνωστά :  Ο κος Φουσέκης να περιγράφει το έργο της  ...10ετίας του, να θεωρεί ως μοναδικές σε σύλληψη και εκτέλεση τις ενέργειές του ως Δημάρχου και βεβαίως να ...κατατροπώνει τον οποιονδήποτε αντιπολιτευόμενο Σύμβουλο ήθελε να αμφισβητήσει  το έργο του.  Ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα εκεί, ειδικά από την αντιπολίτευση.  Για τα λάθη, τις αστοχίες, την παραπολιτική και τον ηγεμονισμό του Δημάρχου, αλλά μέχρις εκεί.  Τους ''τακτοποίησε'' φραστικά όλους και ανέμενε το χειροκρότημα.  Και όντως υπήρξε ένα και μοναδικό από μια παριστάμενη, γνωστή Δημοτική Σύμβουλο και μάλιστα με αξίωμα εντός του Δήμου, η οποία αντιλαμβανόμενη την ...ερημιά της, το σταμάτησε εγκαίρως.
    Υπήρξε όμως και μια μεταστροφή του Δημάρχου στο θέμα του Τουρισμού, σε σημείο όπου να υπάρχει η αμφιβολία : Όντως μεταμέλησε, ή μήπως πρόκειται για δημιουργία εντυπώσεων; Εκλογές γαρ στον ορίζοντα!
Είπε κάτι πολύ σωστό.  Ότι δηλαδή, δεν αρκεί να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για το φυτικό κεφάλαιο το οποίο κατεστράφη από την πυρκαϊά.  Αυτές θα δωθούν ούτως ή αλλέως.
Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την προστιθέμενη αξία, τον ''αέρα'' αυτής της περιοχής.
Με άλλα λόγια, η πολιτιστική αξία η οποία έχει δημιουργηθεί στο Δελφικό Τοπίο και έχει αποκτηθεί από την επιβολή των σχετικών Νόμων και την υιοθεσία από την UNESCO, έχει υποστεί βλάβη και για την αποκατάστασή της θα πρέπει να βοηθήσουν όσοι είχαν εμπλακεί στη ανάδειξή της.  Ότι έχει πληγεί τώρα, είχε δημιουργηθεί από την απαγόρευση αλλοίωσης του Τοπίου, η οποία απαγόρευση ως γνωστόν, είναι το ''βαρίδι'' σε οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης της περιοχής μας, πέραν της Τουριστικής.
Εμείς θα περιμένουμε.  Και να είναι σίγουρος ο κος Δήμαρχος, ότι οποιαδήποτε ενέργειά του προς αυτήν την κατεύθυνση, θα υποστηριχθεί από πάρα πολλούς κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής μας.  Και όχι μόνον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου