Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΜΑΣ


Θα φταίει ο Σεισμός.
Κανείς άλλος!!

    Είναι θέμα ωρών!  Και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θέμα ημερών.  Η απορία μας είναι, το πώς έχει κρατηθεί έτσι όπως είναι τώρα, τα τελευταία χρόνια.  Με ποιές δυνάμεις και με ποιά συνοχή και αντοχή υλικών, ένα πλίθινο κουφάρι, να στέκει εκεί, αδιάψευστος μάρτυρας της πολιτισμικής αδιαφορίας μας για την βιτρίνα-πόλη μας, ένας παραπονεμένος και ηλικιωμένος βιγλάτορας της καθημερινής απάθειάς μας για την υγεία και την ακεραιότητα διερχομένων και περιοίκων.
Είναι θέμα ωρών η κατάρρευση, ειδικά τώρα με την σεισμική έξαρση στην περιοχή μας.
Το θέμα είναι μείζον και δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία από κανέναν και για κανέναν λόγο.  Ούτε πρωτόκολλα, ούτε αυτοψίες, ούτε καταγγελίες ούτε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις θα είναι ικανές να αποσείσουν τις ευθύνες από αυτούς, οι οποίοι ενώ  γνωρίζουν το πρόβλημα, το βλέπουν, σχεδόν καθημερινά του λένε ''καλημέρα'' και αναμένουν μαζί με εμάς το αναπόφευκτο, εν τούτοις δεν κάνουν το παραμικρό.  Δεν κάνουν το ελάχιστο για την ασφάλεια των διερχομένων, πεζών και τροχοφόρων  και δεν ασχολούνται με την αισθητική εικόνα της πόλης.
 
Βεβαίως και θα υπάρξουν υπεύθυνοι σε περίπτωση ατυχήματος!  Βεβαίως και θα αναζητηθούν ευθύνες για τους ''συμμετέχοντες'' σε αυτό το θέατρο του επικίνδυνου παραλόγου!  Και η διαπόμπευση θα είναι το ολιγότερο το οποίο θα τους συμβεί!  Δεν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη και σύγχρονη πόλη όπως η Ιτέα, να ''ασβεστώνονται'' τα πεζοδρόμια για ευπρεπισμό της διαδρομής, απ' όπου θα περάσει η Λιτανεία της εορτάζουσας εκκλησίας  και σε εκείνο το σημείο, ακριβώς ένα οικοδομικό τετράγωνο από την εκκλησία (Καραϊσκάκη & Παπαλεξανδρή), να ''στήνονται'' κάδοι απορριμάτων δίκην παραπετάσματος για να εμποδίζονται τρόπον τινά, πεζοί και οχήματα να πλησιάσουν το επικίνδυνο ακίνητο!

Εμείς, το μόνο το οποίο έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες γειτόνων και πεζών, το συγκεκριμένο ακίνητο έχει μετατραπεί σε ένα ανενόχλητο κάστρο, σε μια ειδυλλιακή κατοικία, πλήθους τετράποδων τρωκτικών, κάποιων εκ των οποίων το μέγεθος, συγκρίνεται με αυτό της γάτας!!!...
Και βέβαια υπάρχουν υπεύθυνοι!  Θύματα μόνον να μην υπάρξουν. Γιατί...

(Οι φωτογραφίες είναι του φίλου μας Παντελή Σμαράγδη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου