Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗ



Όταν η στροφορμή (spin),
μετατρέπεται σε συγκίνηση.

    Έχουμε την μοναδική τιμή και την ξεχωριστή χαρά, να δημοσιεύσουμε  ένα μικρό, ένα ελάχιστο  τμήμα από μια τεράστια, πολύχρονη και επίπονη εργασία ενός ελληνόπουλου.  Ενός παιδιού του οποίου η ''αλλοδαπή ευκαιρία'' για μόρφωση, του στέρησε επί σειρά ετών την Ελλάδα, την πατρίδα του.  Του στέρησε την καθημερινή ζεστασιά του σπιτιού, την συναναστροφή με ομόγλωσσους και συμμαθητές, την σχόλη της Κυριακής και την δυνατότητα να μιλήσει άμεσα με τον δικό του άνθρωπο, για το οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.  Ενός παιδιού, όπως και τόσα άλλα, των οποίων η πρόοδος και η γνώση, θα πρέπει να ''αναπτυχθεί'' (για να μην αναφέρουμε τίποτε άσχημο), με το σημερινό πρόγραμμα της σημερινής Κυβέρνησης.
  Παραθέτουμε ένα τμήμα από την υπ' αρ. 85 σελίδα του αποτελούμενου από 130 σελίδες πονήματος της Διδακτορικής του Διατριβής, η οποία κατετέθη προ 3ημερών, στην για αυτόν τον λόγο συσταθείσα Επιτροπή ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου και της οποίας το θέμα είναι το ''On Lagrangian Formulation of Higher Superspin Irreducible Super-Poincare Group'', δηλ. η περιστροφή,  η στροφορμή του ηλεκτρονίου εντός του ατόμου όπου υπάγεται.  Να σημειώσουμε ότι επιβλέπων καθηγητής του προ-διδακτορικού φοιτητή και πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής της αξιολόγησής του, είναι ο κος Sylvester James Gate Jr, ο οποίος είναι και ο σημερινός Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής  Έρευνας και Τεχνολογίας της Αμερικανικής Κυβέρνησης, διορισμένος από τον Πρόεδρο Obama.
  Οι παρατιθέμενες παραστάσεις, είναι μαθηματικά, ίσως ακαταλαβίστικα για εμάς τους μη μυημένους.  Για τους Μαθηματικούς και τους Φυσικούς επιστήμονες όμως, είναι η γλώσσα επικοινωνίας τους.  Και οι συλλογισμοί  όπως  και τα αποτελέσματά τους, θα γίνουν γνωστά και σε εμάς αργότερα και μάλλον μέσα από ειδήσεις για τον μικρόκοσμο ή τον μεγαλόκοσμο.

Μέχρι τότε εμείς όμως, έχουμε δικαίωμα στην συγκίνηση και μερίδιο στην υπερηφάνεια, την ελληνική μας υπερηφάνεια. Έχουμε το δικαίωμα της χαράς από την απόδοση ενός Παναμερικανικού βραβείου, μιας τεράστιας αποδοχής και τέλος, έχουμε την αγωνία της απονομής ενός αναμενόμενου τίτλου.  Έχουμε το προνόμιο της τιμής, να είμαστε σε θέση να τιμήσουμε έστω και με αυτές τις 2-3 γραμμές,  ένα άξιο ελληνόπουλο.
********************************************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου