Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

(ΞΑΝΑ) ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ Α'Ι'-ΓΙΑΝΝΑΚΗ!


Τι έχεις (Άϊ) Γιάννη;
-Ότι είχα πάντα!

  Ποιός κυριολεκτικά ''βάζει'' φωτιές στην περιοχή κοντά στον Άϊ-Γιαννάκη;  Αυτός ο οποίος πετάει τα σκουπίδια του, για να είναι μακρυά από το σπίτι του;  Αυτός ο οποίος έχει καταντήσει την περιοχή ''Κρανίου Τόπο'' δίνοντας το στίγμα για την χρηστικότητα της περιοχής;  Ή αυτός ο οποίος, ενώ έχει την δύναμη και να αποτρέψει την υποβάθμιση και να προστατέψει τον τόπο και να ''τραβήξει'' το αυτί στους κατ' επανάληψη (γνωστούς) παραβάτες και να βάλει ένα τέρμα σε αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση, εν τούτοις αδιαφορεί;
   ''Καρκίνωμα'' πάλι σήμερα ο ταξειδεύων προς τους Δελφούς αέρας!  Μεταφέρει τους πολιτιστικούς χαιρετισμούς της παράλιας ζώνης, προς τον βιγλάτωρα της περιοχής Απόλλωνα.  Ο οποίος με αυτά τα οποία ''βλέπει'' να γίνονται στην επικράτειά του από τους παροικούντες αυτήν, με επίκεντρο τον ίδιο και το τι αντιπροσωπεύει αυτός στους αιώνες, έπρεπε να έχει πάρει από καιρό το Φραγγέλιο και να αρχίσει να μαστιγώνει λεηλάτες, μαστροπούς, ιερόσυλους και σφετεριστές χαμηλών θρόνων, αποβάλλοντάς τους άπαξ και δια παντός από την ευλογημένη γή του.
   Η Πυροσβεστική μας, ξανά στο επαναλαμβανόμενο καθήκον της σήμερα.  Στον Άϊ-Γιαννάκη!  Μαζί με τους γνωστούς εθελοντές να προσπαθεί να δείξει το αυτονόητο: Την βλακεία, αγκαλιά με την εσκεμμένη αδιαφορία, να είναι το τέρας με το οποίο έχουν να αντιπαρατεθούν.  Να γίνεται η εγκληματική για το περιβάλλον συμπεριφορά ανθρώπων και θεσμών, η ευκαιρία εξάσκησης του προσωπικού της σε πυρκαϊές.  Καλοκαιριάτικα!
   Μια από τα ίδια!  Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την προηγούμενη πυρκαϊά στην περιοχή.  Και δεν άλλαξε τίποτε.  Το μόνο το οποίο θα περιμένουμε τώρα, θα είναι οι περισπούδαστες δηλώσεις των ''αρμοδίων'' για τις ''συντονισμένες και ακαριαίες'' ενέργειές τους, προκειμένου να ''βγούμε'' νικητές για άλλη μια φορά από τις ''κακιές'' συνήθειες κάποιων.  Ακόμη και της Φύσης...
(Ευχαριστούμε πολύ την Galaxaura Elliniki για το ...άμεσο ρεπορτάζ)

Ενημέρωση: Η μόλις τώρα (10:30') άφιξη πυροσβεστικών αεροσκαφών, φανερώνει την επικινδυνότητα και το μέγεθος της πυρκαϊάς.
Ενημέρωση 2 : Η φωτιά σύμφωνα με επισκέπτες του blog είναι στο Σερνικάκι.

3 σχόλια: