Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ : ΕΝΑΣ ''ΜΑΙΤΡ'' ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ;


Τι σημαίνει η ''ΜΕΤΚΑ'' 
για την ''KMW''

    Πριν από μερικές ημέρες (Πέμπτη 22-8-2013) είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με θέμα ''Συνάντηση Blue Chips  στην Ιθάκη'', σχετικό με το δείπνο το οποίο είχαν παραθέσει οι κύριοι Ζανιάς και Τουρκολιάς, οι κορυφαίοι στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, στον Jörge Asmoussen της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  Το δείπνο είχε παρατεθεί στο πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας ''Ιθάκη'' και είχαν παραβρεθεί και 6 (έξι) άλλοι έλληνες, επιφανείς οικονομικοί παράγοντες του τόπου και όχι μόνον.  Μεταξύ αυτών, ήταν και ο κος Ευάγγελος Μυτιληναίος, ιδιοκτήτης του ''Αλουμίνιον της Ελλάδος'' και της ''ΜΕΤΚΑ''.
   Διαβάστε σήμερα, έναν από τους λόγους για τους οποίους είχε κληθεί σε εκείνο το δείπνο ο γείτονάς μας κος Μυτιληναίος.  Αυτό επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας ότι οι λαβόντες μέρος σε εκείνη την συνάντηση, συζητούσαν και σχεδίαζαν για τα επόμενα χρόνια της Ελλάδος και της Ε.Ε.  Εξυπακούεται ότι περίσσευαν οι πολιτικοί και από την συνάντηση και από τον σχεδιασμό.   Ειδικά οι σημερινοί έλληνες πολιτικοί.
(πηγή : lobystas.gr)

************************************************************************************************************

ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ;

Tου “Αλιέως”
Μάλλον στα ψιλά πέρασε η είδηση της συμφωνίας της ΜΕΤΚΑ με την γερμανική KMW.

     Ίσως το ύψος της συμφωνίας, κάτι 56,5 εκατομμύρια ευρώ, λίγο η υπόλοιπη επικαιρότητα, η αναφορά δεν έκανε αίσθηση.
       Όμως ο lobbystas σπάνια περιορίζεται στο δελτίο τύπου και το ψάχνει λίγο παραπέρα.

    Πρόκειται για συμφωνία βιομηχανικής συμπαραγωγής με την Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG (KMW), τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ  ευρωπαϊκό κατασκευαστή θωρακισμένων τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων στρατιωτικών οχημάτων. Η KMW  ΕΠΕΛΕΞΕ  τη ΜΕΤΚΑ για την βιομηχανοποίηση του χαλύβδινου σκάφους και πύργου 62 Αρμάτων Μάχης τύπου LEOPARD 2 για την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Για να μην ξεχνιόμαστε η  ΜΕΤΚΑ και η KMW έθεσαν ήδη από το 2003 τις βάσεις της συνεργασίας τους κατά τη συμπαραγωγή των Αρμάτων Μάχης τύπου LEOPARD 2-HEL του ελληνικού Στρατού, η οποία περιελάμβανε εκτεταμένη μεταφορά τεχνογνωσίας και σημαντικές επενδύσεις σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό στα δύο εργοστάσια της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο.

Η νέα αυτή συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της επιτυχούς εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος, το οποίο έχει πιστοποιήσει τη ΜΕΤΚΑ ως μία από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως, ικανή να εκτελέσει κατασκευαστικά έργα τέτοιων υψηλών απαιτήσεων και βεβαίως, θέτει ένα ορόσημο στην μακροχρόνια συνεργασία των δύο Εταιρειών, ιδίως όσον αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της τεχνογνωσίας στην ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

       Τι λέει για τον lobbystas η συμφωνία με την KMW;   στενότερη συνεργασία με τον κορυφαίο γερμανό παίκτη, παραγγελία για τον στρατό του Κατάρ (γνωστός ο ρόλος του Εμιράτου και του Αλ Tάνι) και option για 4πλάσιο  αριθμό αρμάτων για την Σαουδική Αραβία. Παίζει πανέξυπνα ο Μυτιληναίος, καθιστά σαφή την θέση του (με ποιούς είναι στο παιχνίδι) ασφαλίζει έτσι έμμεσα τις συμφωνίες που έχει στην διακεκαυμμένη περιοχή (Συρίες κ.λ.π)  και δηλώνει έγκαιρα παρών. Για αυτό κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι μεταξύ των παικτών της επόμενης ημέρας.

σ.σ. με την ίδια λογική μας φάνηκε πολύ προωθημένη και διορατική η συμφωνία των Περιστερηδο-Καμπάδων για τον Ηρωνα με τους Καταριανούς.

ΣΗΜ. Στο σκάκι πρέπει να ξέρεις πότε θα ΄΄κατεβάσεις΄΄ τον τρελλό με τον ιππέα σου μαζί είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά της επίθεσης σου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου