Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : ΜΙΑ ''ΑΝΑΘΕΣΟΥΛΑ''...


Γαλαξειδιώτικη παραλία!

   Αυτό χρειαζόταν το Γαλαξείδι!  Ακριβώς αυτό!  Και μάλιστα, έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, προκειμένου να είχαν αποφευχθεί οι γκρίνιες, οι αντιπαραθέσεις και οι ''σκιές'' περί σκοπιμότητας και ωφελιμότητας κάποιων επιχειρηματιών και μόνον. Μια Μελέτη για την Κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στον παραλιακό δρόμο του Γαλαξειδίου!  Μια σύγχρονη επιστημονική ματιά και καταγραφή του τι συμβαίνει, τι εμποδίζει και του τι θα βοηθούσε, για την επιχειρηματική ανάσα και προβολή του παραλιακού δρόμου τη πόλης.
  Βεβαίως, αυτό έγινε με απ'ευθείας ανάθεση.  Βεβαίως, η οριακά νόμιμη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  κατά την 12-8-2013, η οποία αποφάσισε την ανάθεση (5 παρόντα από τα 9 μέλη της), ενέκρινε με πλειοψηφία 4 ψήφων έναντι 1 τον ανάδοχο του έργου, ενώ 2 από τους μετέχοντες, μίλησαν για την ''αναγκαιότητα μιας ολοκληρωμένης Μελέτης και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος για το ιστορικό Γαλαξείδι''.  Ναι, έτσι είπαν και μετά ψήφισαν!
  Το έργο της σύνταξης της Μελέτης, ανετέθη στον Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό κο Νικόλαο Τσινταβή, ο οποίος έχει και άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή (Α.Μ. 5105) για κτίρια, λέβητες και εγκαταστάσεις κλιματισμού.  Να υπενθυμίσουμε ότι ο κος Τσινταβής αναφέρεται ως συνεργάτης της εταιρείας ''ΣΗΜΑ ΑΤΕΜΕ'' στο τμήμα Μελετών Συγκοινωνιακών Έργων.  Για την εν λόγω εταιρεία έχουμε αφιερώσει 2 άρθρα μας καθ'όσον :
-  Η ίδια είχε αναλάβει πλήθος έργων κατά το παρελθόν, εντός του Νομού Φωκίδος από την τέως Νομαρχία και τον τέως Δήμο Άμφισσας,
-  Αντιπρόεδρός της υπήρξε νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας,
-  Διατηρούσε από το 2006 γραφεία και στην Άμφισσα (το γραφείο του κου Τσινταβή)
-  Και τέλος η εταιρεία είχε συντάξει το γνωστό συμπληρωματικό Τοπογραφικό Διάγραμμα για την υπόθεση ''Τουμπανάρια'', όπου ανεπιτυχώς όπως απεδείχθη από το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν ήταν ικανό και αξιόπιστο προκειμένου να στηρίξει την ορθότητα  ενός άλλου τοπογραφικού διαγράμματος για εκείνη την περιοχή, από τον συντάκτη Τοπογράφο Μηχανικό και νυν Δημάρχό μας κο Φουσέκη.
   Απλά πράγματα λοιπόν.  Το Γαλαξείδι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και όχι αποσπασματική Μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της παραλίας του.  Και αυτό θα γίνει με μόλις 2.500 ευρώ. Τόσο θα κοστίσει όπως την περιγράφει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ : ΒΛΩ0Ω9Θ-ΩΦΛ).
Όχι, η ανατεθείσα Μελέτη, δεν θα περιλαμβάνει άλλους δρόμους, εκτός του παραλιακού.  Ούτε παραλλήλους και καθέτους, ούτε αφαλτοστρωμένους ή αγροτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου