Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΙΤΕΑ : ''ΑΝΑΠΟΔΙΕΣ'' ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.


Μια απρόσμενη εξέλιξη
με το δίκτυο της Ιτέας.

    Κάτι δεν πάει καλά με τα νερά μας!  Κάτι δεν έχουμε (εμείς;) κάνει καλά με το δίκτυο ύδρευσης της Ιτέας!  Κι ενώ όλα είχαν ξεκινήσει και είχαν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες, ξαφνικά πρόβλημα!  Αναφερόμαστε στο έργο ''Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Ιτέας''  το οποίο είχε δημοπρατηθεί και είχε ανατεθεί στην εταιρεία ''ΓΕΩΔΟΜΗ ΑΤΕ'' με έδρα την Λαμία.  
Να υπενθυμήσουμε μόνον ότι η  έκπτωση επί του αρχικού προϋπολογισένου κόστους του έργου, την οποία είχε κάνει η ''ΓΕΩΔΟΜΗ ΑΤΕ'', ήταν της τάξεως του 55,51% ... Η αντικατάσταση δε, αφορά τις παλαιές σωλήνες του δικτύου οι οποίες είναι από αμίαντο.
  Όμως, ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή και με χρονολογική σειρά.
   Ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2011 και στις 6-2-2012 η εταιρεία ''ΓΕΩΔΟΜΗ'' προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας, γιατί το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής της 25-10-2011 για την δημοπράτησης του έργου, είχε θυροκοληθεί στην ...πίσω πλευρά της πόρτας εισόδου των γραφείων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών και άρα δεν το είδαν!  Είχαν δε λάβει μέρος στον διαγωνισμό, συνολικά 14 επιχειρήσεις, αλλά καμμία άλλη δεν έκανε προσφυγή.
Στις 13-3-2012 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας κρίνοντας σύννομη την απόφαση της 1-4-2012 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σχετική με το θέμα!...
Δηλαδή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έκρινε σύννομη μια απόφαση ενός Δημοτικού Οργάνου, 19 ημέρες προ της εκδόσεώς της!...  Έλεος!!   
Σημειώστε τις ημερομηνίες : 6-2-2012 προσφυγή
                                              13-3-2012 απόρριψή της
                                               1-4-2012  απόφαση  την οποία στήριξε η απόρριψη!
Σίγουρα κάτι είναι λάθος.  Είναι όμως ανηρτημένο στο διδαδίκτυο!
Κάτι δεν πάει καλά με τα νερά μας τελικά!..

















   Στην συνέχεια όμως, υπάρχει μιά απόφαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η υπ' αρ. 28579/20-9-2012  η οποία προφανώς αναθέτει στην εταιρεία ''ΓΕΩΔΟΜΗ ΑΤΕ'' το έργο της Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης της Ιτέας.  Το τι έχει μεσολαβήσει, είναι άγνωστο σε εμάς.
Κάτι όμως, δεν πήγε και πάλι καλά και η εταιρεία επανήλθε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με εξώδικο έγγραφο στις 6-8-2013 και ζήτησε την διάλυση της ήδη υπογεγραμμένης Σύμβασης ανάθεσης του έργου! Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών αντέδρασε άμεσα και στις 13-8-2013 (7 ημέρες αργότερα), απορρίπτει την αίτηση της εταιρείας και την καλεί άμεσα να προσέλθει στα γραφεία της και να υπογράψει το 1ον ΑΠΕ όπως γράφει.


 
 Η ερώτηση  μετά από όλα αυτά είναι μία :  Θα χαθεί το έργο;  Θα αλλαχθούν οι αμιαντοσωλήνες του δικτύου της πόλεως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου