Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η ΕΤΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΚΙΡΡΑΣ

 (Σχέδιον του ναΐσκου Αγίου Πολυκάρπου Κίρρας - 2003)

  Έτοιμος και εφέτος, καθαρισμένος και περιποιημένος (εντός και εκτός) ο ναΐσκος, ο αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, βορείως της Κίρρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε αυτόν η κατ' έθιμον λειτουργία, κατά την προσεχή Τρίτη 23η Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 07:30').  Θα προηγηθεί βεβαίως, ο εσπερινός, το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα 17:00').


  Η Ορθόδοξος Εκκλησία, τιμά την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, την 23η Φεβρουαρίου. Και στο όμορφο παρόχθιο του χειμάρρου Πλείστου (ή Πλειστού) εξωκκλήσι, το υπαγόμενο στην ενορία του ναού της Παναγίας στην Κίρρα, πραγματοποιείται από ετών αυτήν την ημέρα, η μοναδική ετησίως λειτουργία, στην μνήμη του Αγίου.  Το αυτό θα συμβεί κι εφέτος.

Εξυπακούεται ότι, για την πραγματοποίηση του εσπερινού και της λειτουργίας, έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, τόσον από το εκκλησιαστικό προσωπικό, όσον και από τους προσελθόντες στον ναΐσκο.

  Για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του ναΐσκου και του περιβάλλοντος χώρου του, ασχολήθησαν μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού της Παναγίας στην Κίρρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου