Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΜΦΙΣΣΑ, 24.02.2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 19/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 90% στο Δήμο Δελφών

Ν. Λουπάκος: «Ο Δήμος στηρίζει τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί»


Την μείωση των τελών κατά 90%, για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων από την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων,

αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Δελφών, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021. Η απόφαση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στήριξης των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νικόλαος Λουπάκος, οι παρούσες συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη απόφασης για τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, τροποποιώντας επί της ουσίας τα όσα ισχύουν από το 2015 έως και σήμερα. Όπως σημείωσε, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Άμφισσας, και μετά από σχετική πρόταση της Κοινότητας Άμφισσας, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση των τελών σε ποσοστό 90%, από τα ισχύοντα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για τέλος το οποίο δεν μπορεί να καταργηθεί, καθώς έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

«Φέτος και εξαιτίας της πανδημίας, η οποία έχει επηρεάσει το σύνολο των καταστημάτων εστίασης, δεν έχει γίνει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ενώ όταν αυτό επιτραπεί θα είναι υπό προϋποθέσεις και έχοντας διανύσει μεγάλο μέρος του 2021», σημείωσε ο κ. Λουπάκος, προσθέτοντας: «Η εν λόγω απόφαση αποτελεί συνέχεια των έως σήμερα μέτρων που έχει λάβει ο Δήμος Δελφών για την ελάφρυνση επαγγελματικών ομάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία, στο μέτρο των δυνατοτήτων του δήμου και πάντα στο πλαίσιο που αυτό επιτρέπεται». Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση θα έχει ισχύ από 01.01.2021 έως 31.12.2021, ενώ αναμένεται να εισαχθεί ως θέμα και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς επικύρωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου