Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ             Άμφισσα 09-02-2021

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

                                                                         ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 

ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Μακρύς ο κατάλογος στη Φωκίδα, στη Στερεά αλλά και σε όλη την Ελλάδα των περιοχών που έχουν εγκατασταθεί και πρόκειται να εγκατασταθούν και άμεσα ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, υδροενέργεια.

Στο στόχαστρο ακόμα και οι Δελφοί, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περιοχές μοναδικής φυσικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας, ενταγμένες στο Δίκτυο natura 2000, δασικές εκτάσεις, βοσκοτόπια κλπ κάτω από τον οδοστρωτήρας «της πράσινης ανάπτυξης» που η κυβέρνηση, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, προβάλλουν ως μοναδική ενεργειακή λύση, κομμένη και ραμμένη στη ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τις εταιρίες και τους επενδυτές : υπέρογκα κέρδη, fast track αδειοδότησεις, φοροαπαλλαγές, προνόμια προστασίας, επιδοτήσεις - επιχορηγήσεις για την ανεξέλεγκτη κατασκευή των έργων με ποσά που στο μεγάλο μέρος τους καλύπτει ο Έλληνας πολίτης από το ειδικό τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Για μας η μετατροπή του τόπου που ζούμε σε απέραντες τσιμεντένιες μπαταρίες , χωρίς σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής και στη προστασία της φύσης , προς χάριν της κερδοφορίας των επενδυτών.

Γη, αέρας ,νερό είναι δημόσια αγαθά ανήκουν σε όλους μας και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τα ξεπουλάει στους "επενδυτές" για να κερδίζουν υπέρογκα ποσά καταστρέφοντας τον τόπο μας, το περιβάλλον, τις ζωές μας και να μας το παρουσιάζουν ως ανάπτυξη - «πράσινη ενέργεια».

Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί δημόσιο αγαθό που θα πρέπει να έχουν όλοι/ες ανεξαιρέτως πρόσβαση σε αυτό και οι όποιες ενεργειακές απαιτήσεις θα πρέπει να καθορίζονται αποκλειστικά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.


Ως ΕΛΜΕ Φωκίδας είμαστε ξεκάθαρα ενάντια σε αυτού του τύπου ανάπτυξη, στη λεηλασία και την καταστροφή του τόπου μας και του περιβάλλοντος. Συμμετέχουμε ενεργά και ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους   κάθε τοπική κοινωνία της Φωκίδας, της Στερεάς, με τους Συλλόγους, τους Φορείς, τις Κινήσεις για την προστασία του τόπου μας .

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Απαιτούμε:

  • Όχι στην καταστροφή του τόπου μας και της φύσης! Καμία ανεμογεννήτρια στις βουνοκορφές μας!

  • Να καταργηθεί άμεσα ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος Χατζηδάκη!

  • Να καταργηθούν όλοι οι καταστροφικοί νόμοι για το περιβάλλον, τη χωροταξία και την πολεοδομία, που παραδίδουν βορά στα κέρδη των εταιρειών τους φυσικούς πόρους, τη γη, τις πόλεις, τους οικισμούς, τη ζωή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου