Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ "ΚΙΝ.ΑΛ." ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΑΓΩΝΙΟ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γενικό προσκλητήριο για τον Διαγώνιο Οδικό Άξονα

Τώρα στο Ταμείο Ανάκαμψης ή τον ξεχνάμε

8 Φεβρουαρίου 2021

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Φωκίδας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της Φωκίδας που εκπροσωπούνται στη Βουλή, προκειμένου τα τμήματα του Διαγώνιου Οδικού Άξονα για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης ως εθνικά έργα, να χρηματοδοτηθούν και δημοπρατηθούν.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν τις σήραγγες που θα ενώσουν την ευρύτερη περιοχή της Γραβιάς με αυτή της Άμφισσας, θα απορροφήσουν το σημαντικότερο μέρος των σχετικών κονδυλίων και ουσιαστικά θα σηματοδοτήσουν τη βούληση για την ουσιαστική έναρξη και προοπτική ολοκλήρωσης του Διαγώνιου Άξονα.

Για τα τμήματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, να γίνουν άμεσες ενέργειες για την επικαιροποίηση και ολοκλήρωσή τους, με στόχο την ωρίμανση και δημοπράτησή τους.

Για το τμήμα που δεν έχει ακόμη μελετηθεί, να κινηθεί άμεσα η διαδικασία χρηματοδότησης και διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκπόνηση σχετικών μελετών.

Η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου στον Διαγώνιο Οδικό Άξονα, Λαμία – Ιτέα – Παραλιακή Δωρίδα – Αντίρριο, είναι ένα εθνικό έργο που θα δημιουργήσει πολύ σημαντικές προοπτικές σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και τον τοπικών κοινωνιών και θα αποτελέσει έργο πνοής για τη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Φωκίδα.

Ο άξονας αυτός θα προσφέρει ασφάλεια και ταχύτητα στις μετακινήσεις και θα συνδέσει την κεντρική εθνική οδό της χώρας Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα –Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με την Ιόνια Οδό και τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.

Θα αποτελέσει δηλαδή τη διασύνδεση μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού οδικού άξονα της χώρας, μεταξύ των Περιφερειών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, παρέχοντας νέες προοπτικές στον τουρισμό, τις μεταφορές και την τοπική οικονομία.

Τα αναγκαία έργα, θα καταστήσουν τον Διαγώνιο Άξονα σύγχρονο οδικό δίκτυο, με ασφάλεια σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αφού θα προσφέρει ταχύτητα στις μετακινήσεις, θα ενισχύσει την κινητικότητα, την προσβασιμότητα και την περιφερειακή σύγκλιση στο σύνολο της χώρας.

Η αναγκαιότητα κατασκευής αυτής της οδικής υποδομής επισημαίνεται και στην πρόσφατη τελική έκθεση του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία (γνωστή ως έκθεση Πισσαρίδη), ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με το περιεχόμενό της.

Για την τηλεδιάσκεψη έχουμε αποστείλει προσκλήσεις, στον Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα και τους επικεφαλής Νομαρχιακών Οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων της Φωκίδας που εκπροσωπούνται στη Βουλή, με μέριμνα των οποίων πρέπει να κληθούν οι αντίστοιχοι Βουλευτές που καλύπτουν κοινοβουλευτικά τη Φωκίδα.

Αποκλειστικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι ο συντονισμός των ενεργειών, ένταξης των ώριμων μελετών του Διαγώνιου Οδικού Άξονα στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση και δημοπράτηση, η επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης των υφιστάμενων μελετών και η άμεση κίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση νέων μελετών, στο τμήμα που δεν έχει ακόμη μελετηθεί.

Η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης προτείναμε να προσδιοριστεί σε δέκα πέντε (15) ημέρες από σήμερα.

Πολίτες της Φωκίδας

Θεωρούμε ότι η συμπόρευση των πολιτικών κομμάτων της Φωκίδας, στο θέμα αυτό, θα λειτουργήσει καταλυτικά, θα στείλει μήνυμα υψηλού συμβολισμού σε κάθε κατεύθυνση και θα δρομολογήσει θετικές εξελίξεις στην υλοποίηση του έργου.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ότι είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι και όχι εχθροί και ότι μπροστά στο κοινό καλό έχουμε υποχρέωση, να βρίσκουμε σημεία προσέγγισης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι συμφωνεί με την κατασκευή του Διαγώνιου Οδικού Άξονα και ότι θα στηρίξει αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο ή θα ενταχθεί τώρα ο Διαγώνιος στο Ταμείο Ανάκαμψης ή θα τον ξεχάσουμε.

Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε.

2 σχόλια:

  1. Η κοπέλα είναι πολιτικά ανόητη...Το επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνήστε πρώτα επί της αρχής. Τι θέλετε. Να επισκευασθεί ο υπάρχων δρόμος ; ή να γίνει ένας πραγματικός - σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με σήραγγες και με τα όλα του. Διαφορετικά, κουβέντα να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή