Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ" (περί συνδικαλιστών και "ΙΜΕΡΥΣ" ο λόγος)

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους

Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

Άμφισσα   13 / 02 / 2021

Αρ. Πρωτ. 3

….ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

 

   Δεν μας κάνει καμία αίσθηση πλέον ότι στο παιχνίδι της εταιρείας να χαρακτηρίζει το σύνολο των εργαζομένων στα συνεργεία ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού», τώρα έχουν μπεί και κάποιοι συνδικαλιστές, σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, χαρακτηρίζοντάς μας «τεμπέληδες».

  Ζήλεψαν από το δημοσίευμα απάντηση του διευθυντή, προς το Σωματείο των χειριστών που τους αποκαλούσε ψευδέστατα «τεμπέληδες» και ήρθε τώρα γνωστός συνδικαλιστής(;) να μας κατονομάσει σαν τέτοιους και όλους εμάς που κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες ετοιμάζουμε τα μηχανήματα για την παραγωγή!

  Την αρχή έκανε η εταιρεία η οποία μας εξαιρεί (όπως και τα υπόλοιπα υποστηρικτικά τμήματα, γραφεία, αποθήκες, Ιτέα) από τα διάφορα μπόνους (πριμ) που δίνει (και δικαίως) στους συναδέλφους στις στοές, διαχωρίζοντάς μας, σαν να μην είμαστε ενιαίος παραγωγικός κλάδος, όπου «το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο».

   Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής (;) δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς απέναντί μας. Είναι προφανές ότι παίζει το παιχνίδι της εργοδοσίας που σε αυτή ειδικά τη φάση μας θέλει διασπασμένους και τον καθένα περιχαρακωμένο πίσω από  συντεχνιακές λογικές που στην καθομιλουμένη σημαίνει «ο καθ’ ένας για τον κλάδο του» ή πιο λαϊκά «ο καθ’ ένας για την πάρτι του».

   Βολεύει πολλούς να ρίχνονται στο Σωματείο του «Τεχνίτη» μιας και είναι αυτό (και το μόνο)  που αποχώρησε από την περιβόητη διαβούλευση, καταγγέλλοντάς την ως στημένη. Που ήταν το μόνο που κατήγγειλε ότι η εταιρεία είχε - και έχει - στο στόχαστρό της να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία, όπως το «εκμυστηρεύτηκε» ο διευθυντής στο συγκεκριμένο συνδικαλιστή αλλά και σε άλλον, επίσης συνδικαλιστή, που  αυτοί (και οι δύο) το έκαναν γαργάρα. Που κατήγγειλε (ακόμη και στο πανελλήνιο, αλλά και στη Βουλή) το άγριο φακέλωμα από τη ΜΑRSH αποκαλύπτοντας ένα προς ένα όλα τα μελανά σημεία της σύμβασης που καλούμασταν να υπογράψουμε και που αναγκάστηκαν να την πάρουν πίσω. Και εδώ είμασταν οι μόνοι.

   Είναι φανερό ότι μια τέτοια διοίκηση, ενός τέτοιου Σωματείου, μπαίνει στο μάτι της εργοδοσίας και είναι φυσικό να βάλουν λυτούς και δεμένους να την αποξενώσουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να την απομονώσουν, ειδικά τώρα που εξυφαίνονται διάφορα παιχνίδια που θέλουν τα σωματεία στην μπάντα, χωρίς άποψη, μέχρι να βγεί η οριστική απόφαση από την επιτροπή ανταγωνισμού ή μέχρι να ολοκληρωθεί το πιθανολογούμενο deal με άλλο ομοειδή όμιλο της περιοχής. Την μέχρι τώρα σιωπή συνδικαλιστών και σωματείων ήρθε να «σπάσει» η επιτυχία της  στάσης εργασίας (αν και δεν προπαγανδίστηκε ούτε και παλεύτηκε όπως θα έπρεπε).  Τα μέλη μας αλλά και πολλοί από τα συνεργεία, άλλων ειδικοτήτων, συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας με σημαντική συμμετοχή, αντιμετωπίζοντας και την εργοδοτική πίεση αλλά και κοροϊδία, που βγήκε παραμονή των στάσεων για να τάξει λαγούς με πετραχήλια, αφήνοντας για μια ακόμη φορά τους τεχνίτες στην απ’ έξω!...

  Δίνουμε υπόσχεση ότι το Σωματείο μας, σε αυτό το «σιωπητήριο» που έχει καλέσει η εταιρεία τα σωματεία, εμείς δε θα μπούμε. Το αγκομαχητό του κάθε τεχνίτη για να έχει στην ώρα τους έτοιμα τα μηχανήματα για να βγεί η παραγωγή, θα ακούγεται συνεχώς από εμάς καθώς και οι καταγγελίες μας για οτιδήποτε στραβό. Το πενθήμερο, 40ωρο, Δευτέρα έως Παρασκευή, με 8ωρη εργασία και παρών στο 51 χλμ είναι αδιαπραγμάτευτα.

Δεν θα κάνουμε ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου